Algemene voorwaarden

Duurzaam op reis

Download onze reisvoorwaarden (pdf-inleiding)

Als reiziger heb je een grote impact op je omgeving: niet alleen op de natuur, maar ook op de bevolking van het land waar je naar toe gaat. Wij zijn ons hier van bewust en proberen de schade zoveel mogelijk te beperken, en zelfs een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van bewust reizen! Wij hebben de volgende acties ondernomen:

Een goed begin is het halve werk: als je goed voorbereid op reis vertrekt en je al wat probeert in te leven in de cultuur, religie en de gewoontes van een land, zul je je eenmaal ter plaatse makkelijker kunnen aanpassen. Om je hierbij te helpen krijg je bij ons voor de reis praktische informatie (o.a. kledingadvies en gedragsrichtlijnen) over het land van bestemming.
Ook krijg je per dossier het leuke boekje:
“Te gast in…Marokko!” of “100% Marrakech”helemaal gratis. Zo krijg je nog meer zin in je reis!

Tijdens onze reizen verplaatsen we ons regelmatig met een terreinwagen. Heel spannend, avontuurlijk, en je komt op plaatsen waar grote bussen niet komen. Maar….niet zo goed voor het milieu natuurlijk. We zijn ons hiervan bewust en hebben besloten al onze kilometers integraal om te zetten in
groene kilometers via www.greenseat.nl ! Wij compenseren jaarlijks de CO2-uitstoot van al onze gereden kilometers.

Wil jij van jouw vliegtuigstoel ook een groene stoel maken? Dit kost het:
Brussel-Marrakech (heen-terug) 5,69 euro
Amsterdam-Marrakech (heen-terug) 6,05 euro

Wil je echt zo weinig mogelijk impact hebben dan moet je te voet gaan, dus hebben wij een aantal trekkingsuitgewerkt, waar de natuur en het contact met de gastvrije Berberbevolking centraal staan.

We reizen in kleine groepjes en betrekken de lokale bevolking nauw bij onze activiteiten. Zo gaan we regelmatig op de thee of eten bij mensen thuis en proberen op die manier tot een leuke uitwisseling van gewoontes en gedachten te komen.

Verzekeringen

Om onbezorgd te kunnen genieten van je reis, is het verstandig een goede verzekering af te sluiten. Wij helpen je hier graag bij en bieden via onze partner Mondial Assistance de volgende verzekeringen aan tegen een voordelig tarief:

Kortlopende reisverzekering. Meer informatie en gratis online premie-berekening.

Annuleringsverzekering. Meer informatie en
gratis online premie-berekening.

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering.
Het hele jaar door onbezorgd reizen vanaf slechts 70 euro pp per jaar! Meer informatie.

Let op: u kunt bij ons online uw eigen reis-en/of annuleringsverzekering afsluiten! Indien u hier echter hulp bij nodig hebt, aarzel niet ons te contacteren.

Tip: Marokko valt bij Mondial Assistance onder de Europa-dekking. U hoeft dus geen extra wereld-dekking te nemen, tenzij u van plan bent later dit jaar nog eens buiten Europa op vakantie te gaan!