Fes

dades-reizen-op-maat-bouwsteen

1. Kies jouw bouwstenen

dades-reizen-op-maat-bouwsteen2-1

2. Voeg ze toe aan jouw reisplan

dades-reizen-op-maat-bouwsteen3-2

3. Vraag een voorstel aan

… « Je kunt de medina vergelijken met het leven. Je kunt in de poort blijven staan, naar binnen kijken maar er niet in durven zodat je alleen ziet wat binnen je directe blikveld valt. Je kunt er ook in gaan maar met een angstig hart omdat je bang bent te verdwalen, dan verhindert de angst je werkelijk te zien wat er zich afspeelt. Je kunt ook buiten de muren op een heuvel of een toren klimmen en over het labyrint uitkijken, maar overzicht is nog geen inzicht.

En je kunt er in gaan zonder angst te verdwalen, je kunt je mee laten voeren met het volste vertrouwen in de loop der dingen, je zi je ziet dan wel wie of wat op je pad komt, je laat je intuïtie maar vooral het toeval een rol spelen om dan te ervaren dat je altijd ergens uitkomt, dat je vroeg of laat altijd ergens en meestal goed terecht komt. Inch’allah. » …

Uit “In Fez” (Fleur Borgonje)

 

Fes is de oudste en meest authentieke der Koningssteden, gesticht in de 8e eeuw. De Fassi zien zichzelf graag als de besten op architecturaal/ religieus/ culinair en educatief vlak. Kom zelf proeven, kijken, luisteren en ruiken om hierover mee te kunnen oordelen.

Ryanair vliegt op Fes vanuit Eindhoven/ Dusseldorf Weeze en Brussel Charleroi

Keer terug naar alle bouwstenen

Aankomst in Fes en transfer naar een authentieke riad middenin de oude medina. Met stucwerk en cederhouten plafonds. Geniet van een heerlijk diner. De volgende ochtend wordt je, na het ontbijt, opgehaald door een En-sprekende gids, die je meeneemt in de achtduizend straatjes van de medina. Jullie bezoeken de medersa Bou Inania, de Fondouk Nejjarine, het mausoleum van Moulay Ismail II en de Kariouine Universiteit. Na de lunch bezoek je, met een taxi en je gids, de beroemde mozaïek-makers en pottenbakker van Fes. Via de Mellah (Joodse Wijk) en langs het Koninklijk Paleis keer je weer terug naar je riad. Diner vrij.

Incl:

  • verblijf in sfeervolle riad in oude medina 2 nachten
  • 2x ontbijt
  • 1x diner
  • geleide stadstour met En sprekende gids, incl. taxi naar pottenbakkers en mozaïek-makers.

 

Excl:

  • overige maaltijden en drankjes
  • entreegelden (max 5€ pp)
  • fooi gids en hotel (naar goeddunken)
  • ga uit eten in een huiskamer-restaurant, waar de vrouw des huizes voor je kookt! Incl. vervoer = 20€ pp
  • extra diner in riad dag 2= 15€ pp

€120,00

pp bij 2 personen

marokko-767na-min
marokko-791a-min
marokko-697a-min
marokko-716b-min
marokko-748b-min