• Introductie
 • Reisschema
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Prijzen en boeking

Van de Atlas naar de Kust-een actieve gezinsvakantie Marokko

Actieve gezinsvakantie: van Atlas naar Kust

Vanuit de magische stad Marrakech trekken we de hoge Atlas in, voor een meerdaagse trektocht met muilezeltjes. Daar gaan we slapen in verschillende Berberdorpjes. We maken kennis met het dagelijks leven van dit gastvrije volk. We relaxen twee dagen in een mooie bergvilla met zwembad. Daarna rijden we naar de kust via een spectaculaire bergpas en de “rode” stad Taroudant. Op deze plek logeren we in een riad met zwembad. Bij de kust staan de dromedarissen al op ons wachten. Dan zijn we klaar voor een nieuw (water-)avontuur! We wandelen enkele dagen langs de kust en slapen in tenten op het strand. We sluiten deze reis af in het Piratenstadje Essaouira, waar we overnachten in een mooie villa aan het strand, met groot zwembad en surf-mogelijkheden. Deze actieve gezinsvakantie zit vol avonturen!

Een familiereis met Dades Reizen:

Een familiereis met Dades Reizen is een onvergetelijke ervaring. Samen met enkele andere families en een NL-talige reisleidster gaat u op ontdekking in het prachtige Marokko! Deze familiereis is aangepast aan het niveau en leeftijd van uw kinderen. De wandelroutes hebben we zelf gewandeld met onze kinderen en het niveau is goed te doen voor iedereen met een normale tot goede conditie. De hotelletjes hebben we zelf geselecteerd en waar mogelijk maken we gebruik van de familiekamers. We genieten van de heerlijke verse maaltijden. We zorgen ervoor dat ook de kinderen kunnen proeven van de “nieuwe culinaire ontdekkingen”. Af en toe is er een makkelijke maaltijd tussendoor of er is een picknick op een verlaten strandje of onder een boom in het gebergte.

Reisleiding:

Dades Reizen werkt altijd met gediplomeerde Nl-talige reisleiders. Christine Pigeau is gewend om met kinderen te werken door o.a. haar PABO-opleiding. Haar jarenlange ervaring en liefde voor het land zorgen ervoor dat u zich heel bevoorrecht gaat voelen om met haar op pad te zijn! Regelmatig worden er extra’s voor de kinderen ingelast, zoals je naam leren schrijven in het Arabisch of tot 10 leren tellen. De ouders kunnen dan, desgewenst, een activiteit met zijn tweeën doen zoals een diner of naar de hammam.
Sommige reizen worden begeleid door Astrid zelf, samen met haar kinderen. Dit enkel als de leeftijden aansluiten en zij beschikbaar is tijdens de vakantie.

Accommodaties tijdens deze actieve gezinsvakantie:

Met Dades Reizen slaap je in bijzondere, kleinschalige accommodaties ipv grote 4-sterrenhotels. Regelmatig is er een zwembad bij. In de steden slaap je bv in een riad (klein stadspaleisje) en op het platteland soms in een eco-lodge met een kruidentuin, of in een kasba (lemen zandkasteel). In de bergen slaap je in lokale gites, soms met weinig comfort. Maar de ervaring is onvergetelijk.
Elke dag is het weer een feestje en je komt echt in contact met de lokale Berbers en met de Marokkaanse sfeer. Alle hotels hebben we zelf geselecteerd en uit geprobeerd. Waar mogelijk werken we met familiekamers. Als de kinderen al groter zijn kun je natuurlijk ook kiezen voor twee aparte kamers. Tijdens de Atlas-trekking zijn er soms echter maar twee ruimtes: mannen en vrouwen apart.

Actieve gezinsvakantie: van Atlas naar Kust

Lees hier het dag-tot-dag reisprogramma van deze reis.

Reisschema

Dag 1 en 2

Marrakech

Aankomst Marrakech.
Hier vind je een prachtige mix van broeiend Afrika, en de Arabische mystiek van
1000-en-1-nacht. Urenlang kun je je ogen uitkijken in de smalle straatjes, slenteren door de souks, afdingen op souvenirs. We bezoeken een paleisje en de wijk van de wolververs. In het boekje “Time to Momo Marrakech” staan ook 3 leuke wandelroutes met vele tips. Overnachting in sfeervol 4-sterrenhotel in de Nieuwe stad, met groot zwembad om lekker af te koelen! De tweede avond gaan we ook eten op het beroemde Djemaa El Fna plein. Onze gids weet precies waar het lekker is!

Dag 3 t/m 7

Atlas

We laten de warmte van Marrakech achter ons en trekken naar het Atlas-gebergte. Gedurende 4 dagen wandelen we van dorpje naar dorpje, in gezelschap van de vriendelijke Berbers. Onze bagage wordt gedragen door muilezeltjes, en als je zelf moe bent mag je er ook op (zelfs de volwassenen)! Overnachting 3x in gite, afsluiten in een comfortabele bergvilla (met zwembad). Op jullie laatste (vrije) dag in de Atlas kun je de bio-aromatische tuinen bezoeken, een pottenbakker, een eco-museum in de vallei of gewoon relaxen!

Dag 8 en 9

Taroudant

Via een prachtige bergpas en een bezoek aan een oude Moskee der Almoraviden bereiken we het rood-omwalde stadje Taroudant. Je kunt ervoor kiezen te blijven relaxen bij de riad met een mooi zwembad, of de levendige medina van Taroudant in lopen. De leerlooierijen zijn hier erg indrukwekkend en lang niet zo toeristisch als in Marrakech! Dit stadje wordt ook wel klein Marrakech genoemd. Diner en overnachting in de riad.

Dag 10 t/m 12

Kust (dromedarissen en ezels)

Taroudant-kust (4u). Gedurende 3 dagen (2 nachten) wandel je langs de mooie kustlijn ten zuiden van Essaouira. Als je moe bent mag je op de dromedaris of op de ezel gaan zitten! Je slaat je kamp op op het strand en geniet van de prachtige sterrenhemel en de verse visjes die voor jullie worden bereid… In het havenstadje Essaouira sluit je af in een mooie riad/villa aan het strand, met groot zwembad erbij!

Dag 13 en 14

Essaouira

In het piratenstadje Essaouira kun je bijkomen van al je avonturen.

Het idyllische kustplaatsje Essaouira (vroeger de thuishaven van vele zeerovers- in die tijd heette het Mogador) heeft veel te bieden: van prachtige stranden met mogelijkheden van windsurfen en zonnebaden tot kameelrijden en flaneren over de boulevards, fantastisch souvenir-shoppen, heerlijk eten, een levendig vissershaventje etc etc... Je zult je geen moment vervelen!

Dag 15

Transfer en terugvlucht vanuit Marrakech

Verlenging Essaouira of Marrakech.

Als u uw reisje nog wat wilt verlengen is dit geen probleem. U kunt nog enkele dagen in Essaouira blijven, terug naar Marrakech of een combinatie van de 2! Contacteer ons voor een prijsopgaaf (vanaf 50 €/dag)

 1. Tijdens de rondreis alle overnachtingen op sfeervolle locaties. 2-3 persoonskamers of familie-kamer, eigen badkamer. Mooie riad in Marrakech, Taroudant
  en Essaouira (met zwembad!). Basic gites in Atlas, tenten tijdens trekking aan de kust.
 2. Boekje “Time to Momo Marrakech” gratis (per familie)
 3. Op basis van half-pension dag 1, 7 t/m 9
 4. Atlastrekking met muilezeltjes incl alle maaltijden (dag 3 t/m 6)
 5. Trekking met dromedarissen aan de kust incl alle maaltijden (dag 10 t/m 12)
 6. Begeleiding door een deskundige Nl-talige gids
 7. Alle vervoer, van het moment dat het vliegtuig landt. Privé-transfers tussen de verschillende etappes (minibus met chauffeur)
 8. Transfer luchthaven heen en terug (vanuit Essaouira)
 1. Reis- en annuleringsverzekering. Wij helpen u hier graag bij.
 2. Vliegticket met Royal Air Maroc, Ryanair of Transavia (+/- 150 à 400 € pp) . Wij helpen u vrijblijvend bij het zoeken naar de beste tickets.
 3. Lunch en drankjes. Reken op +/- 5 € per maaltijd en 1,5 €/drankje.
 4. Diner dag 2, 13, 14
 5. Fooien.
 6. Zakgeld voor souvenirs!
 • Prijs
  Begin
  Eind
  Groep (min-max)
  Prijs
   
 • Prijs Eigen familie met lokale gids (2 weken)
  Begin zaterdag 8 augustus 2020
  Eind zaterdag 22 augustus 2020
  3 - 15 Pax
   
 • Prijs Groepsreis met NL gids
  Begin zaterdag 8 augustus 2020
  Eind zaterdag 22 augustus 2020
  3 - 15 Pax