• Introductie
 • Reisschema
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Prijzen en boeking
 • Reviews

Wandelvakantie Marokko-Karavaanroute 1- Telouet en Ait Bin Haddou

Wandelvakantie Marokko: Karavaanroute deel I

We wandelen in het spoor van de oude Karavaanroutes uit Mali (Timboektoe). Eeuwenlang reisden de karavanen met honderden kamelen over het Atlas-gebergte richting Marrakech. De dorpjes Telouet en Ait Bin Haddou in de Ounila-Vallei waren twee belangrijke haltes op de Karavaanroutes. Hier handelde men, betaalde men belasting en bracht men de nacht door. Na enkele dagen ging de karavaan weer verder richting Marrakech. Hier verhandelde men slaven en exotische goederen. De eindbestemming was het kustplaatsje Essaouira. Hier vandaan vervoerde men de zwarte slaven naar Zuid-Amerika. Ook vertrokken er boten met luxe producten (zoals struisvogelveren en lederwaren) naar Europa. Ga je mee op deze wandelvakantie Marokko: de Atlas over naar het legendarische Ait Bin Haddou?

Wandelvakantie in Marokko-onderweg:

Onze gidsen spreken zowel Frans als Engels. Tijdens deze wandelvakantie in Marokko gaat er ook een kok mee die drie x per dag een heerlijke en gezonde maaltijd voor u kookt. Wij houden graag rekening met speciale dieetwensen tijdens onze wandelreizen in Marokko.

Verder zijn er muilezels bij voor uw bagage en voor de proviand. Deze worden vergezeld door hun “baasjes”: de muilezel-drijvers. Zij behandelen hun beesten als huisdieren! Het zijn hun “Mercedessen”. Ze zijn hier heel trots op en ze gaan er liefdevol mee om. Deze mannen spreken vaak enkel Berbers of soms Arabisch.

Wij geven u voor de reis gedetailleerde informatie mee over het “tippen” van de gids, de kok en de muilezel-drijver(s).

Wandelreizen Marokko in groep?

Op dit moment bieden wij nog geen wandelreizen in groep aan, maar hier kan verandering in komen. Indien u hierin geïnteresseerd bent, gelieve ons te contacteren! Deze reis kunt u boeken als individuele reis met een minimum van 2 personen.
Wij organiseren natuurlijk graag een wandelreis voor uw eigen groepje.

Lees hieronder het dag-tot-dag programma van deze wandelreis "Karavaanroute deel I":

Reisschema

Dag 1

Aankomst Marrakech

Transfer van de luchthaven naar een mooie riad midden in de oude medina. De avond is nog jong, dus genoeg tijd om sfeer op te snuiven op de Djemaa El Fna, het kloppend hart van de stad! We dineren in de nabijheid van slangenbezweerders, waarzeggers, muzikanten…

Dag 2

Route over Tizi ‘n Tichka tot in Telouet (gite)

We steken de Tizi ‘n Tichka bergpas over, maar nemen halverwege de afslag naar de Oude Karavaanroute. We bezoeken het verscholen paleisje van Telouet, alvorens we gaan genieten van onze nachtrust in een gezellige auberge.

Dag 3-6

Trekking Ounila-vallei richting Ait Bin Haddou

We volgen de Ounila-vallei van Telouet naar Ait Bin Haddou. Dat de handelaars hier ook een ander soort sporen achter lieten, zie je aan de donkere mensen die langs deze handelsroutes wonen. Onze baggage wordt gedragen door muilezels, al het eten wordt verzorgd door onze persoonlijke kok en gids. Wij hoeven dus enkel te lopen en te genieten! De wandeling gaat afwisselend langs rivier, bergen, veldjes en dorpjes. We leggen in totaal zo’n 60 km af. Het leven in deze streek is nog erg primitief, en de enigszins schuwe Berbers vinden ons net zo interessant als wij hun! We overnachten in tenten (dag 3-4-5) en vermaken ons ‘s avonds met Berberse liedjes en spelletjes.

Dag 6

Trekking dag 4, aankomst Aït Bin Haddou (riad)

De laatste dag van de trekking bereiken we ons eindpunt: Ait Bin Haddou. Ait Bin Haddou is de beroemdste Ksar (gefortificeerd dorp) van Marokko. Het dateert uit de 11e Eeuw en is Unesco Wereld Erfgoed. Het diende al als décor voor vele films, zoals: “Lawrence of Arabia”, “Gladiator”, “Kingdom of Heaven”, “Game of Thrones” en “Prince of Persia”. De klim naar de top is voor ons een makkie, waarna we heerlijk genieten van een warme douche in een traditionele riad (met zwembad!).

Dag 7

Ochtend: vrije tijd in Ait Bin Haddou

Na de middag keren we terug naar Marrakech. Tijd om nog wat souvenirs in te kopen (misschien op de voormalige slavenmarkt: Place Rahba Kedima?). Overnachting in een mooie riad in de oude medina.

Dag 8

Transfer naar vliegveld + terugvlucht

 1. Incl transfers van/ naar het vliegveld en van/ naar Marrakech.
 2. Alle transport van dag 1 t/m dag 8
 3. Trekking dag 3 t/m 6 incl alle maaltijden, diensten van lokale begeleider, kok, tenten,
  muilezels
 4. Overige overnachtingen op basis van half pension (ontbijt en diner)
 5. SGR-garantie
 1. Vliegticket. Wij helpen u graag met boeken van de meest gunstige tickets.
 2. Lunch dag 1, 2, 7 en 8
 3. Bijdrage calamiteitenfonds 2,5 euro per factuur
 4. Reis- en annuleringsverzekering. Wij helpen u hier graag bij.
 5. Fooien
 6. Nl talige begeleiding op aanvraag
Please wait...

There are no reviews yet.

Be the first to review “Karavaanroute deel I: Telouet-Ait Bin Haddou”