Over Dades Reizen-reisspecialist Marokko!

Welkom bij uw reisspecialist Marokko!Neem samen met Astrid en Mohammed een kijkje achter de schermen van dit fascinerende land, prikkel je zintuigen in de keuken van deze gastvrije bevolking. Deuren die normaal gesproken gesloten blijven, zullen zich voor ons openen en overal worden we met open armen ontvangen. Dades Reizen is dé reisspecialist van Marokko: omdat zij al meer dan 10 jaar lang ter plaatse alles voor u regelen en de beste lokale contacten hebben.

Welke soort reis spreekt u aan?

Groepsreizen met avonturiers, met de hele familie of met leeftijdsgenoten. Individuele reizen naar alle uithoeken van het land. Zelf rijden of heerlijk gereden worden. Volledig verzorgde trektochten bij de Berbers in het Atlas-gebergte. Of liever een luxe reis op maat, in sprookjesachtige riads en kasbahs. Dades Reizen (reisspecialist Marokko) regelt alles voor u. Aan een betaalbare prijs omdat er geen tussenpersonen zijn: alles wordt direct in Marokko geregeld en het geld komt dus ook meteen bij de lokale ondernemers en gidsen terecht!

Neem contact op met uw reisspecialist in Marokko:

Op onze website vindt u al heel veel soorten reizen en details. Deze reizen hebben wij in de loop der jaren allemaal zelf uitgewerkt en uitgeprobeerd. Als u echter hulp nodig heeft met het samenstellen van uw ideale reis, dan mag u ons altijd persoonlijk contacteren! Per email of per telefoon: uw Marokko Reisspecialist staat altijd voor u klaar. Vergeet niet: niemand kent het land zo goed als wij het kennen!

ps: wist u dat Astrid & Mohammed sinds 2018 ook een eigen riad hebben in hartje Marrakech? Riad Orange kan het startpunt of eindpunt zijn van ook uw reis!

Astrid Emmers-Lemnaouar

Astrid Emmers-Lemnaouar

Oprichter/ reisspecialist Marokko

(oftewel “Malika” in Marokko!) geboren in ‘s-Hertogenbosch, Nederland. Zij heeft 10 jaar lang gewoond, gestudeerd en gewerkt in Antwerpen, België.
Reispaspoort: van de Goudkust in Ghana tot het legendarische Timboektoe in Mali. Van de savannes en wildreservaten in Kenia en Tanzania tot de eeuwenoude woestijnen van Namibië… Na enkele jaren ervaring als gediplomeerde reisbegeleidster bij verschillende Belgische reisbureaus opent zij in 2008 met Momo hun eigen reisbureau: «Dades Reizen» . In 2011 zijn ze getrouwd tijdens een 3-daags feest in Marokko!

Nu de kinderen naar school gaan, begeleidt Astrid vooral reizen in de zomervakantie. Maar ze probeert alle reizigers tijdens hun reis te ontmoeten! Samen lunchen in Ouarzazate of een diner in de Kasbah in de Dadesvallei, gevolgd door een djembé-concert waarop ook Charif zijn kunsten vertoont. Momenten van leuke gesprekken (in het Nederlands) die zij niet graag zou missen! Als u mailt antwoordt Astrid en stelt zij de perfecte reis voor u samen.

Mohammed Lemnaouar

Mohammed Lemnaouar

Oprichter/ reisspecialist Marokko

Mohammed, ofwel «Mo», geboren te Tarmouchte, Dades-vallei, Marokko. Opgegroeid in het toerisme sinds zijn jongste jaren, treedt hij in de voetsporen van zijn vader, die al 30 jaar in het domein werkt. Mo groeide op in het prachtige hotel Kasbah Tizzarouine van zijn vader en ooms. Hij houdt van reizen, altijd weer nieuwe wegen ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten. Zijn leus: «Het leven is als een boek dat nog niet af is, je weet nooit wat je op de volgende pagina kunt verwachten» Incha’allah. Zijn grote trots? Hun kinderen Charif (7) en Hind (4) die het reisvirus ook al te pakken hebben!

Mo is, naast privé-chauffeur voor de luxe reizen, ook de persoon die alle interne contacten bijhoudt. Hij ontfermt zich verder over het wagenpark en stuurt de overige chauffeurs aan. Misschien laat hij u wel de mooiste plekken van het land zien? Zijn Nederlands wordt steeds beter en daarnaast spreekt hij ook Berbers, Arabisch, Frans en Engels.

Christine Pigeau

Christine Pigeau

Reisleidster familiereizen/ culturele reizen

Het is altijd een droom geweest Marokko te bezoeken. Wat een prachtige reiservaringen heb ik hier opgedaan! Het land, de cultuur, de geschiedenis, het eten, de muziek, de gastvrije bevolking, de steden, kasbahs en de bijzondere landschappen hebben mij betoverd.

Ik heb mij verdiept in alle facetten van het land en vertel er met veel plezier over tijdens de reizen. Voor mij als reisleider is het prettig werken met een klein reisgezelschap, waardoor ik goed kan inspelen op de individuele wensen.
Mijn opleiding bij de PABO en jarenlange persoonlijke ervaring in het werken met (bijzondere) kinderen komen goed van pas tijdens de Familiereizen! Ik zorg ervoor dat zowel de kinderen als de ouders écht vakantie hebben.
Verder vind ik het erg leuk om actieve dingen te ondernemen tijdens een familiereis, zoals fossielen zoeken, surfen, buggy rijden in de Sahara, wandelen, djembé spelen of een kookworkshop volgen.

Tot binnenkort in Marokko?

Ismail Lemnaouar

Ismail Lemnaouar

Chauffeur

Ismail, Mo zijn jongste broer, werkt al vanaf het begin bij Dades Reizen. Hij begon als bijrijder, maar haalde al snel zijn groot rijbewijs. Hierdoor kan hij nu met de minibus het hele land door rijden, wat hij ook het liefste van alles doet. Naast Berbers en Arabisch spreekt Ismail ook Frans. Helpt u hem zijn Nederlands verbeteren tijdens de volgende groepsreis? Marhaba!

Chauffeurs Dades Reizen
Chauffeurs

Wij werken samen met verschillende freelance  chauffeurs. We hebben ons eigen wagenpark met verschillende 4×4’s (Toyota Landcruiser of Mitsubishi Pajero) en minibusjes voor 8 tot 18 personen. Bij een privé-reis zorgen wij, naar wens, voor een Frans- of Engels sprekende chauffeur!


    You cannot copy content of this page