Over ons

Over ons

Neem samen met Astrid en Mohammed een kijkje achter de schermen van dit fascinerende land, prikkel je zintuigen in de keuken van deze gastvrije bevolking. Deuren die normaal gesproken gesloten blijven, zullen zich voor ons openen en overal worden we met open armen ontvangen.
Dades Reizen is dé Marokko-specialist: omdat zij al 10 jaar lang ter plaatse alles voor u regelen en de beste lokale contacten hebben. Groepsreizen met avonturiers, met de hele familie of met leeftijdsgenoten. Individuele reizen naar alle uithoeken van het land. Volledig verzorgde trektochten bij de Berbers in het Atlas-gebergte. Of liever een luxe reis op maat. Dades regelt alles voor u, aan een betaalbare prijs omdat er geen tussenpersonen zijn: alles wordt direct in Marokko geregeld!

Astrid Emmers-Lemnaouar

Astrid Emmers-Lemnaouar

Oprichter

(oftewel “Malika” in Marokko!) geboren in ‘s-Hertogenbosch, Nederland. Zij heeft 10 jaar lang gewoond, gestudeerd en gewerkt in Antwerpen, België.
Reispaspoort: van de Goudkust in Ghana tot het legendarische Timboektoe in Mali, van de savannes en wildreservaten in Kenia en Tanzania tot de eeuwenoude woestijnen van Namibië… Na enkele jaren ervaring als gediplomeerde reisbegeleidster bij verschillende Belgische reisbureaus opent zij in 2008 met Momo hun eigen reisbureau: «Dades Reizen» en in 2011 zijn ze getrouwd tijdens een 3-daags feest in Marokko!

Nu Charif naar school gaat, begeleidt Astrid vooral reizen in de zomervakantie. Maar ze probeert alle reizigers tijdens hun reis te ontmoeten! Samen lunchen in Ouarzazate of een diner in de Kasbah in de Dadesvallei, gevolgd door een djembé-concert waarop ook Charif zijn kunsten vertoont. Momenten van leuke gesprekken (in het Nederlands) die zij niet graag zou missen! Als u mailt antwoordt Astrid en stelt zij de perfecte reis voor u samen.

Mohammed Lemnaouar

Mohammed Lemnaouar

Oprichter

ofwel «Mo», geboren te Tarmouchte, Dades-vallei, Marokko. Opgegroeid in het toerisme sinds zijn jongste jaren, treedt hij in de voetsporen van zijn vader, die al 30 jaar in het domein werkt, en samen met zijn broers het prachtige hotel Kasbah Tizzarouine heeft opgericht. Hij houdt van reizen, altijd weer nieuwe wegen ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten. Zijn leus: «Het leven is als een boek dat nog niet af is, je weet nooit wat je op de volgende pagina kunt verwachten» Incha’allah. Zijn grote trots? Hun kinderen Charif (6) en Hind (3) die het reisvirus ook snel te pakken zullen krijgen!

Mo is, naast privé-chauffeur voor de luxe reizen, ook de persoon die alle interne contacten bijhoudt. Hij ontfermt zich verder over het wagenpark en stuurt de overige chauffeurs aan. Misschien laat hij u wel de mooiste plekken van het land zien? Zijn Nederlands wordt steeds beter en daarnaast spreekt hij ook Berbers, Arabisch, Frans en Engels.

Christine Pigeau

Christine Pigeau

Reisleidster familiereizen/ culturele reizen

Het is altijd een droom geweest Marokko te bezoeken en wat een prachtige reiservaringen heb ik opgedaan. Het land, de cultuur, de geschiedenis, het eten, de muziek, de gastvrije bevolking, de steden, kasbahs en de bijzondere landschappen hebben mij betoverd!

Ik heb mij verdiept in alle facetten van het land en vertel er met veel plezier over tijdens de reizen. Voor mij als reisleider is het prettig werken met een klein reisgezelschap, waardoor ik goed kan inspelen op de individuele wensen.
Mijn opleiding bij de PABO en jarenlange persoonlijke ervaring in het werken met kinderen (ook kinderen die extra begeleiding nodig hebben) komen goed van pas tijdens de Familiereizen! Ik zorg ervoor dat zowel de kinderen als de ouders écht vakantie hebben.
Verder vind ik het erg leuk om actieve dingen te ondernemen tijdens een familiereis, zoals fossielen zoeken, surfen, buggy rijden in de Sahara, wandelen, djembé spelen of een kookworkshop volgen.

Tot binnenkort in Marokko?

Ismail Lemnaouar

Ismail Lemnaouar

Chauffeur
Chauffeurs

Wij werken samen met verschillende freelance  chauffeurs. Wij hebben ons eigen wagenpark met verschillende 4×4’s (Toyota Landcruiser of Mitsubishi Pajero) en minibusjes voor 8 en 14 personen. Bij een privé-reis zorgen wij, naar wens, voor een Frans- of Engels sprekende chauffeur!