Praktische info Marokko

Praktische info Marokko

Vaccinaties

Voor Marokko zijn er geen verplichte vaccinaties. Wel wordt een vaccinatie tegen difterie, tetanus en polio aangeraden, indien deze verlopen is. (Deze vaccinatie is 10 jaar geldig). Ook hepatitis A wordt aangeraden.

Medicijnen

Hoewel er in Marokko apotheken zijn, is het toch aangeraden de volgende medicatie altijd mee te nemen:

  • persoonlijke medicatie
  • medicatie tegen diarree en buikkrampen, bijvoorbeeld Tasectan. Oudere middelen (zoals immodium) hebben een stoppende werking, wat goed kan zijn voor noodgevallen (bv op het vliegtuig of op de dromedaris) maar vaak komt de diarree daarna dubbel zo erg terug! Hiermee uitkijken dus! Er is ook een medicijn met immodium en vitamine c, dit is beter dan enkel immodium.
  • eventueel medicatie tegen reisziekte (voor de bergweggetjes)
  • pleisters (voor wandelingen)
  • ORS (Oral Rehydration Salts) te verkrijgen bij de apotheker (oploszakjes tegen uitdroging, zeer goed ter voorkoming van zwakte, duizeligheid, bij diarree of gewoon op hete dagen)
  • Ook zonnecrème niet vergeten!! (hoge factor)

Verzekering

Er wordt sterk aangeraden een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, wil je niet voor onverwachte kosten komen te staan in het buitenland. Wij kunnen een verzekering voor u afsluiten bij Allianz Assistance.

Gelieve het verzekeringsnummer mee te nemen, alsook het telefoonnummer op welke de betreffende verzekeringsmaatschappij te bereiken is vanuit het buitenland.

Water

In Marokko wordt aangeraden het water uit de kraan niet te drinken. Ook voor salades die zijn gewassen met kraanwater moet je uitkijken! Het betreft dan vooral slablaadjes, waar veel water in kruipt. Je kunt overal flessen water kopen (+/- 0,50 euro) en bidons (5 liter 1 euro). Als je bidons koopt is het beter voor het milieu en voor de portemonnee! De nomaden onderweg zijn ook erg blij met de bidons om water te halen, en om olie en melk in te doen.

Hygiëne

De voorzieningen in Marokko zijn niet slecht. Warm water is soms op aanvraag en de druk is niet altijd even goed. (normaal gesproken heb je hier minder last van in de formule “deluxe”).
Om diarree te voorkomen, is het belangrijk altijd voor het eten de handen te wassen!

Je kunt ook bij het Kruidvat of apotheek een ontsmettingsmiddel voor de handen kopen (gel in flesje, zodat je je handen kunt wassen ook als er geen water is). Ook vochtige doekjes zijn fijn om mee te nemen overdag, om je eventjes tussendoor op te kunnen frissen.