Nomaden tent huren

Geschiedenis

De nomaden tent, ook wel bedoeïentent of berber tent genoemd, is afkomstig uit Noord-Afrika. Vroeger werd deze gebruikt tijdens het rondtrekken, om onderdak te bieden. De tenten waren gemaakt van wol. De tent was makkelijk op en af te bouwen was en niet te zwaar om mee te nemen. In de tenten werden ook gasten ontvangen. De tenten werden namelijk gesplitst in twee stukken: een stuk privé en een stuk voor de gasten.

Later werden de tenten ook gebruikt bij een traditionele Marokkaanse bruiloft. Toen er steeds meer gasten van ver weg kwamen om de bruiloft te bezoeken, werden er  tenten opgezet waarin de gasten konden overnachten. Aangezien zij ’s avonds na het feest niet meer naar huis konden.

Wilt u meer weten over hoe een traditionele Marokkaanse bruiloft gaat? Lees dan hier de blog!

Materiaal

De tent komt oorspronkelijk uit Marokko en is gemaakt van natuurlijke materialen; dromedaris- en geitenwol. Dit betekent dat de tent seizoensgebonden is. Op een mooie zomerdag wordt de hitte buitengehouden en blijft het lekker koel in de tent. Ideaal om even aan de hitte te ontsnappen.

Het tentdoek is bruin en wordt (bij ons) aangekleed met witte en crèmekleurige bruidstapijten als zijwanden.

De tent heeft een afmeting van 5×3 meter en er kunnen ongeveer 20 mensen in staan. De constructie van de tent bestaat uit: 4 palen voor elke hoek en 2 piekpalen in het midden om de tent omhoog te houden.

De tent is aan de voorkant helemaal open, voor optimale gastvrijheid zoals in Marokko! U kunt er voor kiezen om allebei de zijkanten dicht te maken met bruidstapijten, of zoals op de foto’s 1 kant open te houden.

Hoe en waar te gebruiken

De nomaden tent geeft een betoverende sfeer op uw (Marokkaanse) bruiloft, uw evenement of een Marokkaans feest. U kunt de tent bijvoorbeeld gebruiken om uw gasten in te ontvangen, om meteen een feestelijke indruk achter te laten. De gasten belanden op deze manier gelijk in het sprookje van 1000 en 1 nacht!

De tent is het beste te gebruiken op een zachte ondergrond. Zoals, zand of gras. Zo kunnen de haringen van de tent makkelijk vastgezet worden. Maar hij kan zeker ook opgezet worden op een verharde (betonnen) ondergrond. Dit wordt dan gedaan met speciale zandzakken.

De tent kan dus opgezet worden op locatie naar keuze. Bent u al enthousiast? U kunt de traditionele Nomaden tent huren vanaf €490 excl. btw.

Extra Services

Maak uw bruiloft of event helemaal compleet met onze extra services. Zo kunt u gebruik maken van onze Marokkaanse theeceremonie. Er wordt uitgelegd hoe de thee gemaakt wordt en waarom deze zo gemaakt wordt. Daarna kunt u genieten van deze heerlijke Marokkaanse thee! De thee wordt geserveerd op een traditioneel zilveren blad, met een Marokkaanse theepot en kleine glaasjes.

Voor €200 krijgt u +/- 100 glaasjes thee, al het materiaal en 1 traditioneel gekleed persoon, die voor uw gasten de thee zal inschenken.

Wilt u alvast meer weten over de rituelen van een Marokkaanse theeceremonie? Lees dan hier de blog.

Sfeervolle inrichting

Een echte nomaden tent maakt al indruk op zich, maar komt pas écht tot zijn recht als deze helemaal is aangekleed. Dit kan met onze passende en sfeervolle inrichting. Deze inrichting bestaat o.a. uit Berberse bruiloft tapijten, Marokkaanse poefen en verlichting. De inrichting huurt u al vanaf €220 per dag!

Wilt u deze nomaden tent huren voor op uw bruiloft of evenement? Wij komen hem voor u opbouwen en afbouwen. De kosten voor opbouw en afbouw zijn €280. De tent wordt namelijk opgebouwd met 3 a 4 man en dit duurt ongeveer 4 uur. De afbouw duurt ongeveer 2 uur. Mocht u een verharde (betonnen) ondergrond hebben, dan zijn de mannen wat langer bezig met opbouwen. Er komt daarom €100 bij.

Prijzen:

Tent huren: €490,- excl. btw per dag

Sfeervolle inrichting: €220,- excl. btw per dag

Opbouw & Afbouw: €280,- excl. btw

Opbouw binnen (verharde grond): + €100,-

Transportkosten: €0,50 per km (x2)

Theeceremonie: €200,- excl. btw, 5 rondes van 20 glaasjes, max. 3 uur

Henna dame: op aanvraag