Riad Orange- Boutique Hotel Marrakech- sinds 2018

Patio Riad Orange Marrakech
Gratis thee en koekjes in Riad Orange Marrakech

In 2018 werden Astrid & Mohammed de trotse eigenaars van Riad Orange in Marrakech. Weten jullie al wat een riad is? Dit is een klein stadspaleisje, met typische elementen uit de Marokkaanse architectuur. Zo vind je er mooie mozaïek-tegels (ook wel zellige genoemd), badkamers in tadelakt (glanzende afwerking van opgeblonken kalksteen uit de steengroeven bij Marrakech) en mooi houtwerk in mintgroene kleuren.

Maar de heerlijkste plekje van een riad zijn wel de PATIO en het DAKTERRAS.

Patio van Riad Orange

Net als in de oude Romeinse architectuur, heeft een riad traditioneel een patio. Riad betekent zelfs “binnentuin”! Op de patio horen 4 bomen te groeien, in elke hoek één. Het liefst fruitbomen. Zo ook in dit kleine paleisje: de sinaasappelbomen gaven hun naam aan de riad en ze zijn ook een geliefde plek voor de vogeltjes die hier komen tsjilpen.

Hier word je ontvangen met geurende muntthee en vers gebakken koekjes. Gastvrijheid is in Marokko erg belangrijk, dus mag je wanneer je maar wil een pot verse muntthee vragen! Lekker verfrissend na een dag in de soeks.

Dakterras met jacuzzi

Het dakterras van Riad Orange is misschien wel de grootste verrassing. Dit werd helemaal vernieuwd in 2018, waardoor je nu meer dan 100m2 hebt om te chillen! De grasgroene handgemaakte tegeltjes uit Fes steken mooi af tegen de oranje muren. Geniet hier van de bubbels van de jacuzzi, die trouwens ook heerlijk is voor de kinderen om lekker in af te koelen op warme dagen. De ligbedjes lenen zich ook voor een aperitief-momentje! Neem zelf je flesje wijn mee: we vragen geen kurk-geld.

Exclusief gastenverblijf

De meeste Riads waren vroeger sjieke “herenhuizen” of “stads-paleisjes” en zijn omgebouwd tot exclusieve gastenverblijven met een beperkt aantal kamers.

Riad Orange telt 7 kamers, waarvan 3 familiekamers. De muren zijn van dikke leem, waardoor de temperatuur in de riad altijd aangenaam is! Alle kamers hebben overigens ook airco, die op verwarmende stand kan in de winter. Van 1 april tot ongeveer 1 oktober is de patio open. In de wintermaanden wordt deze met een zeil overdekt zodat de warmte van overdag ook s avonds onze harten blijft verwarmen. Dan nog kun je de blauwe lucht zien! je kunt ook de hele riad afhuren, of een verdieping. Lekker met je eigen familie genieten van jouw privé-paleisje! Inclusief bediening en schoonmaak!

Ligging Riad Orange

Riad Orange ligt heel centraal, op 10 minuten lopen van het levendige plein Djemaa El Fna. Vlakbij de riad in de Mellah (Joodse Wijk) vind je echter ook een ander leuk pleintje: de “Place des Ferblantiers”. Hier zijn enkele leuke restaurantjes, en kun je bv aperitieven op het dakterras van Kosybar met uitzicht op de muren van het El Badi Paleis.

Het is een romantisch plekje met de ooievaars die nestelen op de muren! Ook kun je ’s ochtends als eerste bij het Bahia Paleis zijn, dat vlak om de hoek ligt. Of wat dacht je van een bezoek aan het Dar Si Said Museum en het nieuwe Culinaire Museum?

Jemaa el Fna- Marrakech

Op de website van Riad Orange vind je nog veel meer tips voor leuke restaurantjes en bezienswaardigheden in Marrakech!

Ook kun je kiezen voor een korte rondreis, met onze mooie riad als thuisbasis. Bv. Marrakech & het Zuiden of een reis op maat!

Kom je binnenkort een keertje bij ons logeren?

Riad Orange, 71 derb Jemaa, Rue Riad Zitoune el Jedid, Marrakech Medina Zuid, 00212-524390078, info@riad-orange.com, https://riad-orange.com