8 dingen om mee te nemen in je koffer naar Marokko

Je hebt een geweldige reis geboekt naar Marokko, maar wat neem je nou eigenlijk mee? Naast de gebruikelijke dingen die je mee neemt hebben wij een lijstje samengesteld met dingen die je speciaal moet meenemen op je reis naar Marokko. Om de reis nog relaxter en onvergetelijker te maken. Hieronder volgt een lijstje met dingen om mee te nemen in je koffer voor jou reis naar Marokko.

1. Een paspoort

het klinkt heel logisch, maar het is wel super belangrijk. Zonder een geldig paspoort kom je namelijk niet ver. Omdat Marokko buiten de Europese unie ligt heb je een paspoort nodig om naar dit land te kunnen reizen. Iedereen heeft een eigen paspoort nodig dus ook de kinderen. Je paspoort moet na terugkeer in Nederland of België nog 3 maanden geldig zijn! Zorg ervoor dat jouw paspoort ruim van tevoren klaar ligt en check voor vertrek nog een keer extra of je hem bij hebt. Zodat je deze zeker niet kan vergeten.

2. Een pinpas en contant geld

Samen met je paspoort kom je hiermee al een heel eind. Met cash geld kan je, mocht je iets vergeten zijn, dit snel ter plaatse kopen. Het geld waar ze mee betalen in Marokko is de dirham. 10 Dirham is omgerekend ongeveer 1 euro. Het is goed om naast je pinpas en eventuele creditcard ook wat contant geld op zak te hebben. Dit omdat je niet overal kan betalen met je pinpas en creditcard. Bij een pinautomaat kan je wel bijna altijd geld opnemen met je pinpas en/of creditcard. Je hoeft dus niet in een keer het bedrag voor heel de vakantie op te nemen. Let wel op er wordt vaak een toeslag gerekend voor pinnen in het buitenland. Elke keer dat je pint betaal je dus een extra geldbedrag (2,5€).

Blog inpaklijst
Blog inpaklijst

3. Zonnebril en zonnebrand

Zon, zon en nog eens zon. Marokko is een warm land waar de zon veel schijnt. Vooral in de zomer is de zon op de meeste plekken in Marokko heel de dag aanwezig. Het aantal zonuren per dag verschilt flink per locatie. Maar 1 ding is zeker: je gaat blootgesteld worden aan veel uren in de zon! Het is daarom belangrijk een goede zonnebrand mee te nemen en je per dag regelmatig in te smeren. Daarnaast is een zonnebril ook echt een must. Om makkelijker in de zon te kunnen kijken en heel de dag knijpen met de ogen te voorkomen. 

4. Een camera

Of je nu een fotocamera mee neemt of je de plaatjes op je telefoon schiet, neem een camera mee van een goede kwaliteit. Het mooie veelzijdige landschap, de unieke steden en de mooie herinneringen wil je vastleggen. Om deze later te kunnen delen met je familie en vrienden en er zelf voor altijd van te kunnen genieten. 

5. Kleding die je benen en schouders bedekken

Een van de dingen die handig is om mee te nemen in je koffer naar Marokko is kleding die je benen en schouders bedekken. In Marokko gelden geen strenge kleding regels, wel wordt het gewaardeerd als je kleding draagt die niet te bloot is. Vooral voor vrouwen is het respectvoller om jezelf te bedekken. Kleding die de benen en schouders bedekken zijn genoeg. Tip: neem wat lossere broeken mee en combineer deze met een leuk T-shirt. Zo bewaar je respect voor de cultuur en heb je toch luchtige kleding aan, waardoor je het niet te warm zal krijgen. 

Blog inpaklijst

6. Een voetbal

Een voetbal is leuk om makkelijk contact te leggen met de lokale kinderen. De kinderen spelen graag een potje voetbal met je en zijn heel fanatiek. De bal kan je daarna bij de kinderen achterlaten, daar maak je ze heel blij mee. Je kan de bal het beste leeg meenemen met een klein pompje erbij. 

7. Een woordenboek

In Marokko spreken ze Arabisch, kies dus voor een Arabisch woordenboek. Daarnaast verstaan de meeste Marokkanen ook Frans. Een woordenboekje is leuk om mee te nemen om makkelijk in contact te komen met de lokale bevolking. Ook leuk om wat nieuwe woorden te leren. Elke keer dat je Marokko weer bezoekt kan je het aantal woorden weer verbreden, totdat je misschien uiteindelijk een klein gesprekje kan houden met de lokale bevolking. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een vertaal-app te installeren op je telefoon. Zoals  de apps spreek en vertaal en Itranslate vertalen

8. Een dagboek

Leuk om mee te nemen om bij te houden wat je allemaal hebt meegemaakt tijdens je reis. Zodat je het later nog eens terug kan lezen en kan genieten van de vele herinneringen. Je kan het bijhouden in een boekje en er elke dag inschrijven wat je hebt meegemaakt. Maar je hebt hier ook verschillende apps voor waarbij je teksten kan combineren met foto’s. Een app waarmee je dit kan doen is Polarsteps. Je gehele route wordt vastgelegd in de app, daarnaast kan je er zelf foto’s en teksten bij plaatsen. Leuk om terug te lezen en te bekijken na de reis. En ook handig omdat veel plaatsnamen zo moeilijk uitspreekbaar zijn, dat je je de details na afloop van de reis misschien niet meer kan herinneren!

Heb je jouw reis naar Marokko nog niet geboekt? Kijk dan hier eens naar de verschillende mogelijkheden. Reis Individueel door Marokko rond of kies voor een culturele groepsreis. Of stel je liever je eigen perfecte reis samen kijk dan eens naar de reizen op maat

Deze Blog werd geschreven door Hanne van Klinken, stagiaire bij Dades Reizen 2021.