8 Redenen waarom wandelen in Marokko zo leuk is

Marokko is de perfecte locatie voor een wandelvakantie. Overal op de wereld kan je natuurlijk een wandelvakantie houden, maar in een land als Marokko is dit toch net wat specialer. Naast dat het een super mooi land is zijn er nog veel meer redenen waarom wandelen in Marokko zo leuk is. Hieronder worden de belangrijkste redenen beschreven.

1. De mooie en verschillende landschappen

Marokko heeft een supermooie en veelzijdige natuur. De verschillende landschappen zorgen ervoor dat je heerlijk kan wandelen in Marokko, waarbij je veel verschillende dingen te zien krijgt. Neem dus zeker je camera mee, want je zal genoeg plekken tegenkomen waar je een mooi plaatje kan schieten. Wil je meer lezen over de verschillende landschappen in Marokko lees dan hier de blog over de vele verschillende landschappen van Marokko.

Van bergen en woestijn tot valleien en oases. Nomaden leven hier nog met kuddes in weidse landschappen. Soms kom je alleen maar schaapjes tegen of een nomadenfamilie op doorreis met ezeltjes. Je waant je ver van de bewoonde wereld!

Uitzicht Hoge Atlas Marokko

2. Veel verschillen in temperatuur, dus je kan er altijd terecht

Elk landschap in Marokko heeft weer zijn eigen klimaat. Dit zorgt ervoor dat er zelfs in de warme zomers in de bergen toch nog heerlijk gewandeld kan worden. Zonder dat het veel te warm is om actief bezig te kunnen zijn. Ook in de winter kan je heerlijk wandelen in Marokko. In het Djbel Sahro gebergte is het dan zelfs nog lekker zonnig en warm! Zo kun je dus in elke periode wel terecht in Marokko.

3. Wandelen in een compleet andere wereld

Zodra je in Marokko aankomt zal je het gevoel krijgen dat je in een andere wereld terecht bent gekomen. Het voordeel van Marokko ten opzichte van andere bestemmingen is dat je er niet ver voor hoeft te vliegen. Je zal tijdens je reis compleet andere dingen zien dan je gewend ben in Nederland. Het eten, de mensen, de natuur, de geur en het klimaat zijn allemaal anders. Een reis door Marokko zal je hierdoor zeker niet snel vergeten.

Woestijn Erg Chebbi-dromedarisrit

4. Dromedarissen of muilezels die je bagage vervoeren

De bepakking gaat gemakkelijk mee met de dromedarissen of muilezels die meekomen tijdens de wandeling. Je hoeft deze dus niet zelf mee te dragen tijdens de wandeltocht!
De baasjes van de dieren gaan ook mee op de wandeltocht, zij behandelen de beestjes als hun huisdieren. Het is dus niet zielig voor de dieren, de baasjes zijn trots op de dieren en ze gaan er op een liefdevolle manier mee om. En zo is er weer een gezin van inkomen voorzien.

5. Ontdek gebieden die nog niet platgelopen zijn door toeristen

De bekende steden van Marokko zijn tegenwoordig heel populair onder de toeristen. Maar naast deze steden zijn er ook nog heel veel plekken in Marokko waar weinig toeristen komen en je de cultuur van Marokko nog echt kan ontdekken. Tijdens een wandelvakantie zal je langs gebieden komen die nog niet zijn platgelopen door toeristen. Hier kun je dus optimaal genieten van de natuur en cultuur van het land. 

6. Marokkanen zijn hele vriendelijke en gastvrije mensen

Toeristen worden in het land op handen en voeten gedragen. Marokkanen nodigen je ook graag uit om bij hen te komen eten. Ze zijn heel gastvrij en vinden het niet raar om een vreemde uit te nodigen. Sterker nog: er wordt altijd wat extra gekookt zodat er zeker genoeg is. Dit is zeker ook het geval in de berg-dorpjes, waar je regelmatig contact zult hebben met de lokale bevolking en regelmatig bij een Berberfamilie aan tafel schuift.

Jardin Majorelle Marrakech-Wandeling over de paden

7. Lokale gidsen die veel van de regio afweten

In Marokko werken we met lokale gidsen die je alles over hun eigen regio kunnen vertellen. Zo kan je naast het genieten van de natuur ook nog iets opsteken over het gebied waar je loopt, de geschiedenis en cultuur van Marokko. Doordat ze uit die regio komen weet ze hier ook genoeg over te vertellen en worden ze overal met open armen ontvangen. Het maakt de ervaring nog unieker en specialer. 

8. Het heerlijke Marokkaanse eten dat na een lange wandeling extra lekker smaakt

Na zo’n lange wandeling heb je natuurlijk trek gekregen. In Marokko kan je heerlijk eten, en het smaakt helemaal lekker als het voor je wordt klaar gemaakt! De Marokkaanse keuken staat vooral bekend om het gebruik van vele soorten kruiden. Bekende gerechten uit de Marokkaanse keuken zijn tajine en couscous. Ook eten we tijdens de wandelingen veel salades en pasta. Je eigen privé-kok zorgt ervoor dat het je nergens aan ontbreekt en dat je veel vitamines binnen krijgt!

Heb je interesse gekregen om een wandelreis naar Marokko te boeken? Kijk dan eens naar het uitgebreide aanbod aan wandelreizen van Dades Reizen.

Wandelschoenen -Hoge Atlas trekking

Deze Blog werd geschreven door Hanne van Klinken, stagiaire bij Dades Reizen 2021.