De vele verschillende landschappen van Marokko

Marokko heeft vele verschillende landschappen en natuur. Van de woestijn tot de hoge bergen tot de mooie stranden. De verschillende landschappen zorgen ervoor dat je in Marokko heerlijk kan fietsen en wandelen, waarbij je vele verschillende natuur kan bewonderen. De wisselende landschappen kennen ook allemaal hun eigen klimaat wat er voor zorgt dat je in elk seizoen terecht kan in Marokko. Waarbij het niet te warm of te koud is om sportief bezig te zijn en te kunnen genieten van een heerlijke vakantie. 

De bergen

In Marokko kan je vele verschillende bergen vinden. De bergen vormen de perfecte locatie voor een mooie wandel of fietstocht. Doordat je jezelf op grote hoogte bevindt kunnen de temperaturen in de winter flink laag zijn. In de zomer vormen de bergen de perfecte locatie om sportieve activiteiten te ondernemen, het is er namelijk altijd een stuk koeler dan in de rest van Marokko.

Het Sahro gebergte

Het Sahro gebergte ligt tussen de Sahara en de hoge Atlas in. De omgeving bestaat uit vulkanische plekken, hoekige bergtoppen, kleine boerderijen en oases. Dit gebergte kan het beste ter voet worden getrotseerd. De vulkanische oorsprong herken je aan het zwarte gesteente. Het gebergte wordt ook gekenmerkt door de prachtige rotsformaties die verspreid liggen over een soort maanlandschap.  

Wil je zelf het Sahro gebergte komen ontdekken? Kijk dan eens naar de wandelreis in het Djbel Sahro gebergte.

Het Atlas-gebergte

De Atlas is het bekendste gebergte van Marokko. Het gebergte bestaat uit de Midden-Atlas, de Hoge-Atlas en de Anti-Atlas. De Midden-Atlas is de meest noordelijke van de drie. Deze bestaat voornamelijk uit zand en kalksteen.
De Hoge-Atlas is, zoals je in de naam al kan horen, de hoogste van de drie. Hier vind je niet alleen de hoogste top van Marokko maar zelfs van Noord-Afrika. Dit gebergte kent vele groene valleien en woestijnachtige vlaktes.
De Anti-Atlas is het meest zuidelijk gelegen. Er valt hier weinig neerslag waardoor de omgeving dor is met af en toe een groene oasen tussen de droge stukken in. 

Wil je zelf het Atlas gebergte komen ontdekken? Kijk dan eens naar de wandelreis in de hoge Atlas. 

Het Rifgebergte

Het Rifgebergte bevindt zich in het noorden van Marokko. Door de hoogte is het hier in de zomer ook heerlijk koel. De temperatuur is hier dan perfect om een heerlijke wandeling te maken. Het gebergte bestaat uit een divers landschap van bergen, rivieren en eindigt aan de zee. In het Rifgebergte kan je genieten van super mooie uitzichten. Het Rifgebergte is in tegenstelling tot het bekende Atlasgebergte een stuk minder toeristisch. Toch zal je zeker geen spijt krijgen van een vakantie in het Rifgebergte.

Interesse gekregen om het rifgebergte te komen bekijken? Kijk dan eens naar de leuke familiereis in het Rifgebergte. 

De Dades vallei

De Dades vallei ligt in het midden van Marokko en is niet omringd met grote steden. Hierdoor zal je in deze regio een stuk minder toeristen tegenkomen. Toch is een bezoekje aan de Dades vallei zeker de moeite waard. In de Dades vallei vind je een grote variatie aan verschillende landschappen. Super mooie bergpassen worden afgewisseld met groene valleien en een woestijnlandschappen. Een prachtige plek voor een mooie wandeling of fietstocht dus. Waarbij je kan genieten van verschillende landschappen en de mooiste foto’s kan maken.

Wil je graag zelf de Dades vallei komen bewonderen? Kijk dan eens naar de wandelreis door de Dades vallei. 

De vele stranden 

Marokko ligt aan de kust, je kan er dus veel mooie stranden vinden. Ze zorgen voor een heerlijke verkoeling na een paar dagen in het binnenland. Het land heeft een zeekust van bijna 3.500 kilometer, je vindt hier dan ook een aantal van de mooiste stranden van de wereld. Witte zandstranden ga je in Marokko niet vinden, maar wel mooie stranden waar je lekker een dagje kan afkoelen. Ook in Marokko kan je dus genieten van een relaxte zonvakantie aan een heerlijk strand. Agadir heeft een prachtige baai, het strand van Essaouira is heel gezellig en ook in het noorden van het land vind je vele stranden aan de “Costa del Sol” van Marokko. Onze voorkeur gaat daar uit naar Oued Lou, waar nog niet veel toeristen komen!

De warme woestijn

Karavaanroute 3-woestijntocht Marokko

Ook de Rozenvallei en de Todra-kloof zijn uitlopers van het Atlas-gebergte. Geniet van de indrukwekkende hoge rotswanden in de Todra-kloof of de roze rotsen van de Rozenvallei. Je ziet wel dat Marokko zo afwisselend is dat je niet alles in 1 week kan ontdekken! Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Naar de woestijn, de bergen of de valleien…..?

Heb je zin gekregen om de natuur van Marokko zelf te komen ontdekken? Kijk dan eens bij de verschillende wandel of fietsreizen van Dades Reizen. 

Deze Blog werd geschreven door Hanne van Klinken, stagiaire bij Dades Reizen 2021.

Van het koele gebergte naar de warme en droge Sahara. De Sahara woestijn is de grootste woestijn van de hele wereld een klein gedeelte hiervan ligt in Zuid-Marokko. De Sahara strekt zich uit over veel landen in het noorden van Afrika. De woestijn bedekt bijna 31% van de oppervlakte van Afrika.
De grote zandvlakte met duinenrijen is zeker een bezoek waard. Je vindt er enkele kleine dorpjes, waar vanuit verschillende excursies vertrekken. De temperaturen zijn er in de zomer heel hoog, tot wel 47 graden C. Neem dus voldoende zonnebrand, een zonnebril en een petje mee om zo goed mogelijk beschermd te zijn tegen de zon. 

Wil je zelf de woestijn komen ontdekken? Bekijk dan de woestijn excursie.

Vertrek wandeling in de Rozenvallei -