• Introductie
 • Reisschema
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Prijzen en boeking
 • Reviews

Wandelen Atlasgebergte Marokko- Hoge Atlas

Wandelen Atlasgebergte Marokko

In het late voorjaar en in het najaar is de Hoge Atlas op haar mooist. De weilanden liggen er fris groen bij en de bloemenvelden staan in volle bloei. De akkers worden bebouwd en in de dorpen is het leven in volle gang. Ook tijdens de zomer kun je echter gaan wandelen in de Hoge Atlas: de temperaturen zijn een stuk lager dan in bijvoorbeeld Marrakech!
Tijdens deze reis wandel je elke dag zo’n 6 uur. Je komt langs een aantal wondermooie valleien en maakt van zeer dichtbij kennis met de Berber-cultuur. Je wandelt door de dorpjes, waar de mensen je thuis uitnodigen voor een kop dampende muntthee. 's Nachts slaap je in gites die worden uitgebaat door de plaatselijke bevolking, of naar keuze, in een tent middenin de overweldigende natuur. Wandelen in het Atlasgebergte Marokko is een onvergetelijke ervaring!

Onderweg in de Hoge Atlas Marokko: 

De gidsen spreken zowel Frans als Engels. Tijdens uw trekking gaat er ook een kok mee die u 3x per dag van een heerlijke en gezonde maaltijd voorziet. Wij kunnen rekening houden met speciale dieetwensen tijdens onze wandelreizen Marokko.

Verder lopen er muilezels of dromedarissen mee voor uw bagage en voor de proviand. Deze worden vergezeld door hun “baasjes”: de dromedaris-drijvers of de muilezel-drijvers. Zij behandelen hun beesten als huisdieren! Het zijn hun “Mercedessen”. Ze zijn hier heel trots op en ze gaan er liefdevol mee om. Deze mannen spreken vaak enkel Berbers of soms Arabisch.

Wij geven u voor de reis gedetailleerde informatie mee over het “tippen” van gidsen, kok en muilezel- / dromedaris-drijver.

Wandelreizen Atlasgebergte Marokko in groep of individueel?

Op dit moment bieden wij nog geen wandelreizen in groep aan, maar hier kan verandering in komen. Indien u hierin geïnteresseerd bent, gelieve ons te contacteren! Deze reis is te boeken als individuele reis met een minimum van 2 personen. Wij organiseren natuurlijk ook graag een wandelreis voor uw eigen groepje!

Lees hieronder het dag-tot-dag programma van deze wandelreis "Trekking Hoge Atlas":

 

Reisschema

Dag 1

Marrakech

Aankomst Marakech, overnachting in mooie riad in de oude medina (een klein paleisje !). Ga een kijkje nemen op de Djemaa El Fna, het bruisende hart van de stad.

Dag 2

Trekking dag 1

Transfer naar Ourika vallei, begin van de trekking.

Trekking dag 1 : 11u Afspraak Setti Fatma. Vertrek wandeling vanuit het dorpje Agadir n’Ait Boulman 1500m. 4 Uur wandelen over een piste naar het einde van de Ourika-vallei. Lunch aan de river, overnachting in het dorpje Timichi (1980 m).

Dag 3

Trekking dag 2

Vertrek vanuit Timichi over de piste richting het dorpje Chiker 2490m. Je doorkruist het dorpje en klimt dan richting de bergtop Tizi ‘n Chiker (2600m). Lunch. Afdalen en overnachten in het dorpje Bouyzgarne (1950m).
(7 uur wandelen)

Dag 4

Trekking dag 3

Een mooie afdaling met zicht op de Ourika-vallei. Lunch aan de rivier (1200m). Al klimmend via de terrassen (veldjes in terrasbouw) bereik de vallei van Ait Ouchegue. Overnachting in het dorp van de muilezel-drijver Tizi ‘n Ouchegue (1600m).
(7 uur wandelen)

Dag 5

Trekking dag 4

Een hele mooie wandeling door het dorpje Tizi ‘n Ouchegue. Lunch in de vallei van Tachechet. Afdaling richting de Ourika-vallei.
(6 uur wandelen)

Dag 6

Trekking dag 5

Korte afdaling naar eindpunt, lunch in de rivier. Transfer naar mooie bergvilla in de vallei, vrije namiddag. (met zwembad)

Dag 7

Marrakech

Na een heerlijk ontbijtje op het terras van de berg-villa, transfer naar Marrakech. Jullie hebben nog de hele middag om de laatste souvenirs te kopen of cultuur op te snuiven.

Dag 8

Retour

Vrije ochtend ? Afhankelijk van de vluchten. Transfer naar het vliegveld en retourvlucht.

 1. Transfers van en naar vliegveld
 2. 2 nachten in riad in Marrakech, op basis van 2-persoonskamer in B&B
 3. 5 dagen trekking incl alle maaltijden
 4. Muilezels, kok en En-talige Berber-gids tijdens trekking
 5. Water tijdens trekking
 6. Alle materiaal (tenten, matjes, dekens)
 7. Overnachtingen in gites en tenten
 8. 1 overnachting in mooie berg-villa met zwembad. Familiekamers.
 1. Vliegtickets (we helpen u hier graag bij)
 2. Reis- en annuleringsverzekering (we helepn u hier graag bij)
 3. Overige maaltijden (diner dag 1 en 7)
 4. Drankjes
 5. Fooien gids, kok en muilezeldrijvers (voorzie bij 5-daagse trekking 500 dhs fooi voor gids, 250 dhs per muilezeldrijver/kok.) Gemiddeld is er 1 muilezel (+-drijver) per 2 personen (prijzen per groep !)
 6. Zakgeld voor souvenirs
Please wait...
 1. Maaike en Axel:

  Beste mensen van Dades-reizen,
  In augustus 2016 hebben we via jullie de reis “Wandelen door Berber-dorpjes” gedaan. En ondanks dat de hele trip maar acht dagen duurde, hebben we het gevoel dat we een echte “reis” hebben ondergaan. Echt dingen beleefd, meegemaakt en geleefd. Het begon met ons al bij Marakech. Een stad waarin al je zintuigen continue geprikkeld worden. Met als heerlijk rustpunt de mooie riad waarin we verbleven en goed verzorgd en geholpen werden. Daarna vijf dagen wandelen door het Atlas gebergte in de omgeving van de Ourika vallei. In overleg met onze gids Hassan, gekozen voor een behoorlijk pittige wandeling. Inderdaad vrij intensief bergwandelen. Maar bij elke stop (om even op adem te komen), adembenemend mooie uitzichten en geweldige natuur. Als biologen zijn we (ondanks het toch al vorderen van het seizoen) goed aan ons trekken gekomen, qua planten en dieren onderweg. Hassan en zijn crew van muildierdrijvers hebben ons steeds uitstekend verzorgd. Met name de lunches onderweg en het dineren in de tent, bovenop het plateau waren een ervaring op zich. De afsluitende ovenachting in Ourika Garden was heerlijk om even op adem te komen, na deze intensieve, maar zeer veel voldoening gevende trip. Astrid, Hassan en zijn crew, bedankt! Met vriendelijke groet, Maaike & Axel

Add a review