• Introductie
 • Reisschema
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Prijzen en boeking
 • Reviews

Wandelreis Marokko 8d- Draa-vallei

Wandelreis Marokko 8 dagen: Karavaanroute deel II

Dit is deel II van de Karavaanroute. Deze route neemt ons mee langs misschien wel het mooiste en meest afwisselende gedeelte van deze reis, de langste palmoase van Noord-Afrika (180 km lang). Als de kamelen-karavanen door de Dra-vallei kwamen, was elke ksar (gefortificeerd dorp) in rep en roer. Vanuit de uitkijktorens werden de karavaans, beladen met rijkdom, al gesignaleerd en werden verkenners vooruit gestuurd om ze veilig binnen te halen. Een levendige handel ontstond. Beleef een stukje Afrika tijdens deze wandelreis Marokko 8 dagen.

Onderweg wandelreis Marokko 8 dagen:

De gidsen spreken zowel Frans als Engels. Tijdens deze wandelreis in de Dra-vallei gaat er ook een kok mee die u 3x per dag van een heerlijke en gezonde maaltijd voorziet. Wij kunnen rekening houden met speciale dieetwensen tijdens onze wandelreizen Marokko.

Verder reizen er tijdens deze wandelreis muilezels of dromedarissen mee voor uw bagage en voor de proviand. Deze worden vergezeld door hun “baasjes”: de dromedaris-drijvers of de muilezel-drijvers. Zij behandelen hun beesten als huisdieren! Het zijn hun “Mercedessen”. Ze zijn hier heel trots op en ze gaan er liefdevol mee om. Deze mannen spreken vaak enkel Berbers of soms Arabisch.

Wij geven u voor de reis gedetailleerde informatie mee over het “tippen” van gidsen, kok en muilezel- / dromedaris-drijver.

Wandelreizen Marokko in groep of individueel?

Op dit moment bieden wij nog geen wandelreizen in groep aan, maar hier kan verandering in komen. Indien u hierin geïnteresseerd bent, gelieve ons te contacteren!
Deze reis kunt u boeken als individuele reis vanaf 2 personen.
Wij organiseren natuurlijk graag een wandelreis voor uw eigen groepje!

 

Lees hieronder het dag-tot-dag programma van de wandelreis "Karavaanroute Dra-vallei":

Reisschema

Dag 1

Ouarzazate

Transfer naar een Riad in het centrum van Ouarzazate, via de Tizi ‘n Tichka bergpas. Het is leuk om aan het einde van de dag nog even de stad in te lopen, die dan langzaam ontwaakt uit zijn siesta. Diner en overnachting.

Dag 2

Start trekking

We steken de grillige Djbel Sahro over (het “Zwarte gebergte”) om verrast te worden door het groen van de Dra-vallei. Als een slang slingert de rivier de Dra zich 180 km naar het zuiden, om daar te verdwijnen onder de grond, en duizend kilometer verderop weer in de oceaan uit te komen! In Tamnougalt (een 17e Eeuwse ksar) staan de dromedarissen klaar en beginnen wij aan onze trektocht. (1/2 dag)

Dag 3 t/m 6

Trekking 4 dagen

Elke dag wandelen we zo’n 5 a 6 uur door het afwisselende landschap van de Dra-vallei. De rode rotsen steken mooi af tegen het groen van de palmbomen. We eten verse dadels van de laatste oogst en komen in de, nog steeds bewoonde, ksour in contact met de locale bevolking. De ‘oasebewoners’ behoren tot de oudste bevolking van Marokko! Het Berbers geschrift ‘Tifinagh’ , dat al meer dan tienduizend jaar oud is, werd hier opnieuw ontdekt in gravures op rotsen. De sfeer is erg Afrikaans: vrouwen met takkenbossen op hun rug en emmers water op hun hoofd, kinderen op ezeltjes. Na 5 onvergetelijke dagen bereiken we het bord “52 dagen naar Timboektoe”. Dat is voor de volgende keer!

Dag 7

Transport Zagora

Moe maar voldaan worden we terug gebracht richting Ouarzazate. We sluiten deze etappe af in een kleine oase nabij Ouarzazate, met een zwembad en een warme douche!

Dag 8

Vertrek vanuit Ouarzazate/verlenging

Transfer naar Marrakech, terugvlucht.

 1. Incl transfers van/ naar het vliegveld en van/ naar Marrakech.
 2. Alle transport van dag 1 t/m dag 8
 3. Trekking dag 2 t/m 6 incl alle maaltijden, diensten van lokale begeleider, kok, tenten, dromedarissen
 4. Overige overnachtingen op basis van half pension (ontbijt en diner)
 5. SGR-garantie
 1. Vliegticket. Wij helpen u graag met boeken van de meest gunstige tickets.
 2. Lunch dag 1, 7 en 8
 3. Bijdrage calamiteitenfonds 2,5 euro per factuur
 4. Reis- en annuleringsverzekering. Wij helpen u hier graag bij.
 5. Fooien
 6. Nl –talige begeleiding op aanvraag.
Please wait...

There are no reviews yet.

Be the first to review “Karavaanroute deel II: Dra-vallei”