• Introductie
 • Reisschema
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Prijzen en boeking
 • Reviews

Woestijntocht Marokko- Wandelen Karavaanroute III

Woestijntocht in Marokko: Karavaanroute deel III

In deel III van de Karavaanroute volgen we de sporen van de kamelenkaravaans tijdens deze woestijntocht Marokko. De Karavaans kwamen, beladen met goud, zout, ivoor, struisvogelveren, slaven etc via Timboektoe (Mali) naar Marokko. De Blauwe Mannen (Touaregs) zijn een Berbervolk dat zich na de droogte in de jaren ’90 heeft moeten vestigen aan de rand van de Sahara (o.a. in Marokko) om te overleven. Ze spreken bijna dezelfde taal als de overige Berbers in Zuid-Marokko, en zijn trots om ons hun woestijn te laten zien.

Woestijntocht Marokko: onderweg

De gidsen spreken zowel Frans als Engels. Tijdens deze woestijntocht in Marokko gaat er ook een kok mee die u 3x per dag van een heerlijke en gezonde maaltijd voorziet. Wij kunnen rekening houden met speciale dieetwensen tijdens onze wandelreizen Marokko.

Verder reizen er muilezels of dromedarissen mee voor uw bagage en voor de proviand. Deze worden vergezeld door hun “baasjes”: de dromedaris-drijvers of de muilezel-drijvers. Zij behandelen hun beesten als huisdieren! Het zijn hun “Mercedessen”. Ze zijn hier heel trots op en ze gaan er liefdevol mee om. Deze mannen spreken vaak enkel Berbers of soms Arabisch.

Wij geven u voor de reis gedetailleerde informatie mee over het “tippen” van gidsen, kok en muilezel- / dromedaris-drijver.

Woestijntocht Marokko in groep?

Op dit moment bieden wij nog geen wandelreizen in groep aan, maar hier kan verandering in komen. Indien u hierin geïnteresseerd bent, gelieve ons te contacteren! Deze reis is te boeken als individuele reis met een minimum van 2 personen.
Wij organiseren natuurlijk graag een wandelreis voor uw eigen groepje!

Hieronder vindt u het dag-tot-dag programma van deze wandelreis "Karavaanroute Woestijn":

Reisschema

Dag 1

Marrakech- Ouarzazate

Vertrek vanuit Marrakech richting Ouarzazate, om te overnachten in een auberge met uitzicht over de oase. We steken de Tizi ‘n Tichka bergpas over en worden meteen door de tijd gelanceerd als we in deze schitterende oase aankomen. Wandel nog even tussen de palmbomen of geniet van een muntthee op het terras.

Dag 2

Dra-vallei- Zagora - Ouled Driss

Via de vruchtbare Dra-vallei (de langste oase van Noord-Afrika, 180 km lang; zie Karavaanroute deel II) rijden we naar Ouled Driss, het beginpunt van onze trektocht. “The end of the road”… Overnachting in een Kasbah aan de rand van de woestijn.

Dag 3

Trekking dag 1, Erg Lehoudi

Vergezeld door “Blauwe mannen” en dromedarissen trekken we de woestijn in. Je zult merken dat de woestijn vele gezichten heeft: van vlaktes tot oases, van bergen tot een opgedroogd meer, en natuurlijk de hoge zandduinen. Vandaag zien we de eerste, lage, zandduinen.

Dag 4

Trekking dag 2, Oued Naam

Elke avond slaan we onze tenten op, waarna onze begeleiders een heerlijke tajine klaar toveren. Overdag wandelen we zo’n 5 a 6 uur. Wie moe is mag natuurlijk ook op de dromedaris (het “schip van de woestijn”) plaats nemen.

Dag 5

Trekking dag 3, nabij oase Oum Laalek

Ondertussen zijn we het woestijnritme al wat gewoon. Soms komen we uren niemand tegen, dan ineens een nomaad met enkele geitjes en dromedarissen. Deze overleven van de schaarse begroeing: de grillage acacia’s (die ook wat schaduw bieden), Sodoma’s appelboom ofwel Satans boom (met zijn giftige latex) en het beetje gras dat groeit in de oases.

Dag 6

Trekking dag 4, slapen Chigaga

Ons einddoel is in zicht! De hoge zandduinen van Chigaga lijken al dichtbij, maar schijn bedriegt: we moeten nog best een eindje lopen. Zorg dat je nog genoeg energie overhoudt om op het hoogste duin te klimmen voor de zonsondergang! Overnachting in echte nomaden-tenten.

Dag 7

Circuit Paris-Dakar tot in Ouarzazate

Na inspanning komt ontspanning. We laten ons vandaag rijden, en volgen de hobbelige piste van Paris-Dakar. Op sommige stukken kunnen we flink racen! Een groot gedeelte van dit circuit was vroeger een binnenzee, en het bewijs zien we nog in de fossielen die je hier kunt vinden. We eindigen in een Kasbah-hotel in Ouarzazate, waar we een heerlijke warme douche kunnen nemen…

Dag 8

Vertrek vanuit Ouarzazate of verlenging

Terugvlucht uit Ouarzazate, of verlenging van de reis. (transfer naar Marrakech mogelijk).

 1. Incl transfers van/ naar vliegveld en van/ naar Marrakech
 2. Alle transport van dag 1 t/m dag 8
 3. Trekking dag 3 t/m 6 incl alle maaltijden, diensten van lokale begeleider, kok, tenten, dromedarissen
 4. Overige overnachtingen op basis van half pension (ontbijt en diner)
 5. SGR-garantie
 1. Vliegticket. Wij helpen u graag met boeken van het gunstigste ticket.
 2. Lunch dag 1, 2 en 7
 3. Bijdrage calamiteitenfonds 2,5 euro per factuur
 4. Reis- en annuleringsverzekering. Wij helpen u hier graag bij.
 5. Fooien
 6. Nl- talige begeleiding op aanvraag
Please wait...

There are no reviews yet.

Be the first to review “Karavaanroute deel III: Woestijntocht Marokko”