• Introductie
 • Reisschema
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Prijzen en boeking
 • Reviews

Dades Vallei Marokko- wandelvakantie

Wandelen in de Dades vallei Marokko:

De vruchtbare Dades-vallei, in de uitlopers van het Atlas-gebergte, biedt meer dan groene velden langs de veel bezongen Dades-rivier. In de spleten achter het rode gesteente, met bijzondere namen zoals de “hersenen van de Atlas” ofwel de “apenvinger-rotsen”, gaan spannende kloven schuil!
Tijdens een 4-daagse trekking in de Dades Vallei Marokko komt dit alles aan bod. We overnachten in tenten of gites, en gaan regelmatig op de thee of lunchen bij de hartelijke Berber-bevolking thuis. We sluiten af in een mooie Kasbah om ons te laten verwennen in een traditionele hammam!

Bagage:
- Een dag-rugzakje (mee te nemen), met daarin bergschoenen, sandalen, sokken, zonnecrème, fles water, hoofddeksel, sjaal. Deze wordt zelf gedragen.
- De grote rugzak gaat dag 1 door naar eindpunt van dag 1 (met taxi)
- Dag 2 gaan er ezeltje(s) mee met de bagage
- Dag 3 gaan de rugzakken met taxi naar eindpunt van die dag.
- Op dag 4 neem je bagage mee na de wandeling naar eindpunt (transport).
- Matje en tenten niet nodig.
- Slaapzak/lakenzak wel mee te nemen.

Dades vallei Marokko-onderweg:

De gidsen spreken zowel Frans als Engels. Tijdens uw trekking gaat er ook een kok mee die u 3x per dag van een heerlijke en gezonde maaltijd voorziet. Wij kunnen rekening houden met speciale dieetwensen tijdens onze wandelreizen Marokko.

Verder reizen er muilezels of dromedarissen mee voor uw bagage en voor de proviand. Deze worden vergezeld door hun “baasjes”: de dromedaris-drijvers of de muilezel-drijvers. Zij behandelen hun beesten als huisdieren! Het zijn hun “Mercedessen”. Ze zijn hier heel trots op en ze gaan er liefdevol mee om. Deze mannen spreken vaak enkel Berbers of soms Arabisch.

Wij geven u voor de reis gedetailleerde informatie mee over het “tippen” van gidsen, kok en muilezel- / dromedaris-drijver.

Dades vallei Marokko in groep?

Op dit moment bieden wij nog geen wandelreizen in groep aan, maar hier kan verandering in komen. Indien u hierin geïnteresseerd bent, gelieve ons te contacteren! Deze reis kun je boeken als een individuele reis vanaf 2 personen.
Wij organiseren natuurlijk ook graag een wandelreis voor uw eigen groepje!

Aangeraden tussen mei/aug

Lees hieronder het dag-tot-dag programma van deze wandelreis "Rozen- en Dadesvallei":

Reisschema

Dag 1

Aankomst Marrakech

Transfer van de luchthaven naar een mooie riad midden in de oude medina. De avond is nog jong, dus genoeg tijd om sfeer op te snuiven op de Djemaa El Fna, het kloppend hart van de stad! We dineren in de nabijheid van slangenbezweerders, waarzeggers, muzikanten…

Dag 2

Kelaa 'm Gouna

Transfer naar Kelaa ‘m Gouna, het beginpunt van de Rozenvallei. Bezoek aan een rozen-distillerie en rozen-warehouse.We vervolgen onze weg naar Kasbah Tizzarouine, op een plateau met uitzicht over de Dades-vallei.

Dag 3

Kelaa ‘m Gouna-Tourbist- Boutahrar

(5u/ 12 km, o.a. door veldjes met rozenstruiken). U volgt de Rozenvallei, langs de Mgoun-rivier. De rozenstruiken dienden oorspronkelijk alleen om de veldjes van elkaar af te scheiden, en de oogst te beschermen tegen kinderen, beesten en insecten. Later is men de rozen gaan distilleren en worden er elk jaar tonnen rozen geplukt en verwerkt tot geurige produkten ! Ook heet de Vallei wel de « Roze vallei » vanwege de roze-rode kleur van het gesteente. Het is een avontuurlijke wandeling, waarbij u best uw sandalen (met sokken !) aandoet of bij de hand houdt in uw dagrugzakje, aangezien er regelmatig door het water wordt gewaad. De bagage wordt naar het eindpunt van vandaag vervoerd (lokaal transport). U komt na +/- 4 uur aan in het dorpje Boutahrar, in het hart van de Rozenvallei, om te logeren bij een lokale Berber-familie in een gezellige gite. Voor de namiddag staat er nog een mooie wandeling gepland naar het dorpje Agouti (2 uur).

Dag 4

Boutahrar-Ait Mraw-Ait Youl (6u/15 km) Dades-vallei

U beklimt het plateau boven het dorpje Bouthrar, voor een mooie ochtendlijke foto-sessie en uitzicht over de splisting van de valleien (1 uur). U daalt af door de Rozenvallei richting Ait Mraw (2 uur), waar u langs de rivier picknickt. U gaat verder richting Ait Youl via een woestijnachtig berg-gebied, waar nog nomaden in grotten wonen. U slaat de tenten op nabij Ait Youl.

Dag 5

Ait Youl tot aan de “hersenen van de Atlas”

+/- 11 km . Via de veldjes en een watervalletje in de Vallei van de Duizend Kasbahs, stijgt u, af en toe door het water, heel geleidelijk hoe dieper u de vallei in loopt. Het is een vruchtbare regio met amandelbomen, perzik-, pruimen- en vijgenbomen. Afhankelijk van de weersomstandigheden (en evt smeltsneeuw) passert u door de kloof van Miguirne, richting de “hersenen van de Atlas”. De groene veldjes en begroeing steken mooi af tegen het rood van de rotsen. Overnachting in een gite bij een Berber-familie.

Dag 6

Canyon achter de “apenvingerrotsen” (3 uur)

Vandaag is het een avontuurlijke wandeling, waar ook wat klim-en klauterwerk aan te pas komt, om achter de apenvingerrotsen naar boven te klimmen. Na de lunch bij een locale familie, gaat u met lokaal transport naar het eindpunt, Kasbah Tizzarouine. Hier kunt u nog relaxen aan het zwembad!
Eindigen in Kasbah Tizzarouine (djembe-avond).

Dag 7

Transfer

Transfer naar Marrakech

Dag 8

Terugvlucht

Transfer naar vliegveld en retour.

 1. Transfers zoals genoemd in programma
 2. Alle overnachtingen : dag 1 en 7 in riad in Marrakech (B&B), dag 2 en 6 in sfeervol hotel incl ontbijt en diner, dag 3,4,5,6 incl alle maaltijden.
 3. Locale wandelgids dag 3-6
 4. Overnachtingen tijdens trekking in locale gites en/of tenten (afhankelijk van de route).
 1. Overige maaltijden en drankjes (reken op 5 euro/maaltijd en 1 euro/drankje)
 2. Souvenirs
 3. Fooien
Please wait...
 1. Liesbeth:

  Liefste Astrid, Ik wou u nog eens bedanken voor de absoluut toffe reis we maakten door Marokko! Het was een hele ontdekking. Ook voor Louis en Babette super ervaring geweest !
  Dus ontzettend bedankt en heel veel succes verder met alles daar !
  Ondertussen ben ik al in Boedapest voor werk… Wereld van verschil !
  Hopelijk tot nog eens en ik stimuleer mijn vrienden zeker om ook eens met jullie te reizen!!

Add a review