• Introductie
 • Reisschema
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Prijzen en boeking
 • Reviews

Rondreis met kinderen-Rif reis Marokko

Rondreis met kinderen in noord-Marokko: Rif-reis

De zomer is het ideale moment om het verrassende noorden van Marokko, inclusief het Rif-gebergte te ontdekken met kinderen. De temperaturen liggen er lager dan in het zuiden van Marokko en de bergen zijn minder hoog. Deze rondreis met kinderen biedt een mooie afwisseling tussen enkele kleine stadjes en de natuur, de bergen en de kust. Hierbij kiezen we uiteraard voor de onontdekte stranden en plekjes! De combinatie van niet te warm en niet te moeilijk, maakt het noorden van Marokko uitermate geschikt om te doen met jonge kinderen. Ook grotere broers en zussen mogen natuurlijk aansluiten!

Wij raden deze reis aan voor kinderen van deze leeftijd: 2-12 jaar
Boek deze rondreis met kinderen als je:
- Houdt van wandelen
- Graag door artistieke, kleurrijke stadjes slentert
- Graag een paar dagen wil afsluiten aan een heerlijk strand

Rondreis met kinderen met Dades Reizen:

Een familiereis met Dades Reizen is een onvergetelijke ervaring. Samen met enkele andere families en een NL-talige reisleidster gaat u op ontdekking in het prachtige Marokko! Wij zorgen ervoor dat deze rondreis met kinderen is aangepast aan het niveau en de leeftijd van uw kinderen. De wandelroutes hebben we zelf gewandeld met onze kinderen, zodat het niveau goed te doen is voor iedereen met een normale conditie. We genieten van de heerlijke verse maaltijden en zorgen dat de kinderen ook proeven van "nieuwe culinaire ontdekkingen" met af en toe een makkelijke maaltijd tussendoor. Ook doen we graag eens een picknick op een verlaten strandje, in de woestijn of in de schaduw van een (palm-)boom.

Reisleiding:

Dades Reizen werkt altijd met gediplomeerde Nl-talige reisleiders. Regelmatig worden er extra’s voor de kinderen ingelast, zoals je naam leren schrijven in het Arabisch of tot 10 leren tellen. De ouders kunnen dan, desgewenst, een activiteit met zijn tween doen zoals een wandeling of naar de hammam.
Soms wordt een rondreis met kinderen begeleid door Astrid zelf, samen met haar eigen kinderen. Dit enkel als de leeftijden aansluiten en zij beschikbaar is tijdens de vakantie.

Accommodaties:

Met Dades Reizen slaap je in bijzondere, kleinschalige accommodaties ipv grote 4-sterrenhotels. Regelmatig is er een zwembad bij. In de steden slaap je bv in een riad (klein stadspaleisje) en op het platteland soms in een eco-lodge met dieren, of in een kasba (lemen zandkasteel). Elke dag is het weer een feestje en je komt echt in contact met de locals en met de Marokkaanse sfeer! Alle hotels hebben we zelf geselecteerd en uit geprobeerd. Waar mogelijk werken we met familiekamers. Als de kinderen al groter zijn kun je natuurlijk ook kiezen voor twee aparte kamers.

Rondreis met kinderen in noord-Marokko: Rif-reis

zie hier het dag-tot-dag reisschema

Reisschema

Dag 1-2

Nederland-Tangier

Vanuit Amsterdam vlieg je rechtstreeks naar het ommuurde Tangier. Vanuit deze stad heb je bij goed weer uitzicht op Europa. Alhoewel dat veel Marokkanen het hier erg Europees aan vinden doen, genieten wij toch van de eerste echte kennismaking met Marokko. We slapen in een riad, struinen door de straatjes van de “petit socco” en “grand socco” en bezoeken een heuse kasba (kasteel). Je hoeft maar een klein stukje de stad uit te rijden om de mythische grotten van Hercules te bewonderen. En wat dacht je van het punt waar de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan botsen??

Dag 3-4

Kunstzinnig Asilah

Het kunstenaars-dorp Asilah is een onontdekte parel. Wat tot een paar jaar terug nog een rommelig geheel was, heeft zich omgetoverd tot een hele charmante, schone medina met pastelkleurige muurschilderingen en enige boetiekjes. We slenteren door de straatjes tot we uitzicht hebben over zee! Om elke hoek wacht een verrassing. We ovenachten hier in een mooie eco-lodge. Dit lijkt wel Afrika!! In plaats van leeuwen en olifanten zien we echter ezels en ooievaars van onder ons rieten dakje. Wellicht gaan we nog een duik nemen in de Atlantische Oceaan, op een afgelegen strandje.

Dag 5-6

riad in Tetouan

Tijd voor een beetje cultuur. Tetouan is een veelzijdig stadje, maar vooral ook heel mooi. De witte huisjes liggen tegen de heuvel. De steegjes van de medina herbergen een groentenmarkt, een tweedehands straatmarkt en een keramiek-markt. Verder de bekende Joodse wijk Mellah en leuke restaurantjes. Net aan de rand van de medina ligt een mooie speeltuin waar we desgewenst ook een lunch-stop kunnen maken.
We slapen in een sfeervolle riad in de oude medina.

Dag 7-8-9

Hemelsblauw Chefchaouen

We maken ons klaar voor een van de hoogtepunten van deze reis: het blauwe stadje Chefchaouen. Ondanks dat het al een grote hype is op Instagram, kun je hier nog fantastische koopjes doen. De kleine straatjes slingeren zich de heuvel op, en af en op. Een goede training voor onze Rif-wandeltocht over enkele dagen! Hier kunnen de kinderen ook hun batterijen opladen tijdens een verblijf in een heerlijke auberge met zwembad, aan de rand van het stadje.

Dag 10-11-12

Wandelen in de Rif

Het Grote Avontuur begint! We trekken onze wandelschoenen aan en beginnen onze wandeltocht bij de watervallen van Akchour. Kies je voor de kleine of de grote watervallen? We nemen een heerlijke duik en na de afdaling logeren we in een lokale gite, bij een Berber-familie. De volgende dagen wandelen we helemaal door het Rif-gebergte naar de Middellandse Zee. Gelukkig dalen we enkel af, tot zee-niveau, dus dat maakt het een stuk makkelijker! Als de kinderen toch geen zin meer hebben, kunnen ze altijd op de muilezel. Dan heb je nog meer tijd om van het uitzicht te genieten! We overnachten ook nu in lokale gites bij Berber-families en steunen zo de lokale economie.

Dag 13-16

Relaxen aan het strand

Wat zie je daar? Zee in zicht!! Jullie inspanningen worden rijkelijk beloond en jullie mogen nu enkele dagen Genieten met een hoofdletter. Ons hotelletje heeft familie-bungalows, een infinity-pool en een privé-strandje aan de Middellandse Zee. Wil je nog wat van de lokale sfeer opsnuiven dan kan je naar het dorpje gaan dat op 3 km afstand ligt.

Dag 17

Retour Tangier-NLD/BE

Deze onvergetelijke reis is helaas al weer afgelopen. Wij durven te wedden dat de herinneringen en de honderden (of duizenden?) foto’s nog jarenlang zullen zorgen voor plezier!
We verzorgen de transfer naar Tangier, van waaruit je weer terugvliegt naar Nederland.

 1. Tijdens de rondreis alle overnachtingen op sfeervolle locaties. 2-3 persoons-kamers of familie-kamer, eigen badkamer. Mooie riads in Tangier en Tetouan. Auberge met zwembad in Chefchaouen 3d en dag 13-16. Basic gites in Rif-gebergte, mooie ecolodge in Asilah
 2. Boekje “Te Gast in Marokko” gratis (per familie)
 3. Op basis van half-pension dag 3-4-7-10 en 13 t/m 16
 4. Rif-trekking met muilezels voor de bagage, incl alle maaltijden (dag 11-12)
 5. Begeleiding door Nl-talige gids.
 6. Alle vervoer, van het moment dat het vliegtuig landt.  Privé-transfers tussen de verschillende etappes (minibus met chauffeur)
 7. Transfer luchthaven heen en terug (van en naar Tanger)
 1. Reis- en annuleringsverzekering. Wij helpen u hier graag bij ( u kunt tijdens het boekingsproces een offerte aanvragen)
 2. Vliegticket met Air Arabia of Transavia (+/- 400 € pp) . Wij helpen u graag bij het zoeken naar de beste tickets
 3. Lunch en drankjes. Reken op +/- 5 € per maaltijd en 1 €/drankje.
 4. Diner dag 1,2,5,6,8,9 (reken op 10€/maaltijd)
 5. Fooien
 6. Zakgeld voor souvenirs!

Pot: Tijdens onze familiereizen maken we een pot voor de fooien van hotel-personeel/ gids/ezeldrijvers & chauffeur. Ook betalen we hiervan de lunches en water.

Voorzie 220€ per persoon voor de pot tijdens deze Familiereis "Rif-reis" in het noorden van Marokko.

NB: Alcoholische drankjes en frisdranken zitten niet mee in de begroting. Op verschillende plekken mag je je eigen drank mee nemen.

Please wait...
 1. astrid:

  Het was een prachtige reis!!

Add a review