• Introductie
 • Reisschema
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Prijzen en boeking

Piratenroute- Familiereis Marokko in de zomer

Marokko in de zomer: Piratenroute

Vanaf de Atlantische Kust maakten enkele eeuwen geleden Piraten de zeeën onveilig. Als herinnering aan deze woelige tijden zijn er nog een aantal dorpjes langs de kust ten zuiden van Casablanca overgebleven. Deze reis neemt ons mee terug naar dit Piratenverleden en is dus erg leuk met jonge kinderen! Vanaf Casablanca reizen we zuidwaarts en komen we via Azzemmour, El Jadida (met de “citerne portugaise” als Unesco werelderfgoed), Oualidia (ook bekend om zijn oesterkwekerijen…) en Safi uit in Essaouira. Deze reis heeft een leuke afwisseling tussen cultuur (forten/kanonnen/pottenbakkers), ontspanning (strand/bootje/souks) en lekker eten! De reis is erg leuk met jonge kinderen, maar ook voor de iets oudere kinderen. De afstanden zijn niet te groot en je kunt deze reis individueel doen of met chauffeur. Door de frisse zeebries is deze reis zeer geschikt in Marokko in de zomer.

Familiereis met Dades Reizen:

Een familiereis met Dades Reizen is een onvergetelijke ervaring. Samen met enkele andere families en een NL-talige reisleidster gaat u op ontdekking in het prachtige Marokko in de zomer! Wij zorgen ervoor dat deze familiereis is aangepast aan het niveau en de leeftijd van uw kinderen. De hotelletjes hebben we zelf geselecteerd en waar mogelijk maken we gebruik van familiekamers. We genieten van de heerlijke verse maaltijden en zorgen dat de kinderen ook genieten van "nieuwe culinaire ontdekkingen" en af en toe een makkelijke maaltijd tussendoor. Of een picknick op een verlaten strandje of onder een boom in het gebergte.

Marokko in de zomer self-drive:

Deze reis is mogelijk als self-drive reis of als individuele rondreis met chauffeur. Indien u kiest voor de self-drive reis, krijgt u van ons een uitgebreide dag-tot-dag routebeschrijving mee, waarin ook vele leuke en nuttige tips onderweg staan, zoals bezienswaardigheden en restaurantjes. Verder krijgt u een Marokkaanse telefoon mee, waarmee u Astrid 24/7 kan bereiken voor Nl-talige assistentie!

Of liever privé met chauffeur? 

Als u kiest voor een rondreis met chauffeur, dan zal uw chauffeur u de allerleukste plekjes laten zien. U reist in een comfortabele Toyota Landcruiser (2-6 personen) of een minibusje (5-18 personen, indien u bijvoorbeeld met een groep vrienden reist). Onze chauffeurs spreken, naar wens, Engels of Frans.

U kunt de reis verlengen aan het strand of in Marrakech. Ook is een (meerdaagse) strandwandeling mogelijk vanuit Essaouira! Informeer voor de mogelijkheden.

 

Marokko in de zomer: Piratenroute

Lees hieronder het dag-tot-dag programma van deze reis.

Reisschema

Dag 1

Casablanca

Aankomst Casablanca. We komen jullie afhalen op het vliegveld. Overnachting Casablanca.

Dag 2

El Jadida

Desgewenst bezoek aan de Moskee Hassan II in Casablanca. De komende dagen volgen we de kustroute langs de Atlantische Oceaan. We komen door allerlei dorpjes waar vroeger Piraten huis hielden! Eerste stop vandaag El Jadida. We bezoeken de “citerne portugaise” (Unesco werelderfgoed). Dit was vroeger een opslagruimte voor wapens en daarna een wateropslagplaats. We wandelen over de muren van de stad en genieten van het heerlijke zeebriesje op het strand. Diner en overnachting.

Dag 3

Safi

In “Oualidida” bezoeken we een oesterkwekerij. Niet te voet maar met een bootje! We varen naar een verlaten eilandje, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen in het water. Ondertussen worden er verse visjes voor ons gegrild. We voelen ons Robinson Crusoë op een onbewoond eiland.
Dan rijden we door naar Safi, nog steeds langs de kust. Hier kun je pas echt koopjes doen. Denk aan stoere t-shirts, hippe petjes, schooltassen, sportschoenen en natuurlijk het beroemde aardewerk van Safi. De souks blijven tot ’s avonds laat open, als het buiten al lekker is afgekoeld. Het is een drukte van jewelste! Eten en slapen in Safi.

Dag 4

Essaouira

’s Ochtends bezoeken we de pottenbakkers van Safi. Je mag het zelf ook eens proberen, om te zien hoe moeilijk het is. We rijden langs het fort van Safi via de mooie kustroute naar het laatste piratenstadje Essaouira. Jullie zullen overnachten in een mooie riad/villa aan het strand met zwembad.

Dag 5 en 6

Essaouira

Essaouira (vrije dag)
Het idyllische kustplaatsje Essaouira (vroeger de thuishaven van vele zeerovers- in die tijd heette het Mogador) heeft veel te bieden: van prachtige stranden met mogelijkheden van windsurfen en zonnebaden tot kameelrijden en flaneren over de boulevards, fantastisch souvenir-shoppen, heerlijk eten, een levendig vissershaventje etc. etc... Je zult je geen moment vervelen!

Optioneel

Dromedarisrit

Maak een dromedarisrit bij zonsondergang over het strand en de duinen in naar een heuse Berbertent. Diner en overnachting. De volgende dag wordt je, na het ontbijt, teruggebracht naar het hotel. + €75,- per persoon

Dag 7

Marrakech

Transfer Marrakech. Hier vinden we een prachtige mix van broeiend Afrika en de Arabische mystiek van 1000-en-1-nacht. Urenlang kun je je ogen uitkijken bij de slangenbezweerders en verhalenvertellers op de Djemaa-el-Fna, je kunt slenteren door de souks en afdingen op souvenirs. Natuurlijk staat er ook nog wat cultuur op het programma: we gaan een Koranschool bezoeken, waar vroeger wel 800 jongens op school zaten!
Jullie zullen slapen in een comfortabele riad- een klein paleisje midden in de oude medina (incl. klein zwembad en mogelijkheid tot massage)

Dag 8

Retour

Terugvlucht uit Marrakech.

 1. Alle overnachtingen op sfeervolle locaties voorzien van alle comfort. Eigen badkamer.
 2. Ontbijt inbegrepen alle dagen, diner dag 2, lunch dag 3.
 3. Alle vervoer, van het moment dat het vliegtuig landt. In Marokko verplaatsen wij ons tijdens deze reis per comfortabel minibusje of 4x4 incl. En-talige (of naar wens Franstalige) chauffeur.
 4. Alle excursies vermeld in het programma
 5. Bij self-drive: Marokkaanse leen-telefoon met bel-krediet en 24/7 Nl-talige assistentie onderweg.
 6. Bij self-drive: Michelin wegenkaart en uitgebreide routebeschrijving met tips onderweg.
 1. Overige maaltijden en drankjes, reken op +/- 5 a 10 € per maaltijd en 1,5€/drankje.
 2. Vliegticket. Wij helpen u graag met het boeken van het voordeligste ticket! Reken op 200 à 400 € pp.
 3. Entreegelden.
 4. Zakgeld voor souvenirs!
 5. Reis- en annuleringsverzekering.
 6. Benzine bij self drive.
Please wait...