• Introductie
 • Reisschema
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Prijzen en boeking
 • Reviews

Rozenreis Marokko- groepsreis meivakantie

Groepsreis meivakantie: Rozenreis

In het zuiden van Marokko is het voorjaar de mooiste periode van het jaar. De prachtige rozen beginnen te bloeien in de Dades- en Rozenvallei. Bovendien zul je tijdens deze reis op een dromedaris de hoogste zandduinen bedwingen, een nacht in een tentenkamp slapen, rozen plukken vanaf je ezeltje in de Rozenvallei en je ogen uitkijken bij de slangen en aapjes op de Djemaa El Fna in Marrakech!
Als we geluk hebben kunnen we ook het Rozenfestival meemaken in de Rozenvallei! De data van het Festival zijn afhankelijk van de oogst. En afhankelijk van de data dat deze groepsreis meivakantie doorgaat.
Lees alle details op de volgende pagina!

Familiereis met Dades Reizen:

Een familiereis met Dades Reizen is een onvergetelijke ervaring. Samen met enkele andere families en een NL-talige reisleidster gaat u op ontdekking in het prachtige Marokko! Deze groepsreis meivakantie "Rozenreis" is aangepast aan het niveau en leeftijd van uw kinderen. De wandelingen hebben we zelf uitgekozen met onze kinderen en het niveau is goed te doen voor iedereen met een normale conditie. De hotelletjes hebben we zelf geselecteerd en waar mogelijk maken we gebruik van  familiekamers. We genieten van de heerlijke verse maaltijden. We zorgen ervoor dat ook de kinderen kunnen genieten van de "nieuwe culinaire ontdekkingen". Af en toe is er een makkelijke maaltijd tussendoor of er is een picknick op een verlaten strandje of onder een palmboom.

Reisleiding:

Dades Reizen werkt altijd met gediplomeerde Nl-talige reisleiders. Regelmatig worden er extra’s voor de kinderen ingelast, zoals je naam leren schrijven in het Arabisch of tot 10 leren tellen. De ouders kunnen dan, desgewenst, een activiteit met zijn tweeën doen zoals een wandeling, een siesta of naar de hammam.
Sommige reizen worden begeleid door Astrid zelf, samen met haar kinderen. Dit enkel als de leeftijden aansluiten en zij beschikbaar is tijdens de vakantie.

Accommodaties tijdens deze groepsreis meivakantie:

Met Dades Reizen slaap je in bijzondere, kleinschalige accommodaties ipv grote 4-sterrenhotels. Regelmatig is er een zwembad bij. In de steden slaap je bv in een riad (klein stadspaleisje) en in het zuiden vaak in een kasba (lemen zandkasteel). Elke dag is het weer een feestje en je komt echt in contact met de locals en met de Marokkaanse sfeer! Alle hotels hebben we zelf geselecteerd en uit geprobeerd. Waar mogelijk werken we met familiekamers. Als de kinderen al groter zijn kun je natuurlijk ook kiezen voor twee aparte kamers.

 

Groepsreis meivakantie: Rozenreis

Lees hieronder het dag-tot-dag programmavan deze rondreis.

Reisschema

Dag 1

Marrakech

Vlucht Amsterdam/ Eindhoven- Marrakech. Nadat we geïnstalleerd zijn in een mooie riad in de oude medina, dompelen we ons meteen onder in de sfeer van 1000-en-1 nacht. Afhankelijk van de aankomsttijd, beginnen we al aan onze ontdekkingen in Marrakech! Incl diner op het dakterras van de riad.

Dag 2

Marrakech

We beginnen de dag met wat cultuur en bezoeken een schitterend paleisje. Na een heerlijke lunch op een groene patio wandelen we verder door de straatjes van de souks. We drinken thee op het kruidenpleintje, waarna jullie worden ingewijd in het onderhandelen!
Tegen het einde van de middag kun je, desgewenst, een rondrit maken met een koetsje.
’s Avonds laten we ons verleiden door de vele geuren op het plein, en nemen we plaats bij één van de vele kraampjes. Op de achtergrond de trommels van de Berber muzikanten en de fluit van de slangenbezweerder.

Dag 3

Ait Bin Haddou

Marrakech-Tizi ’n Tichka bergpas-Ait Bin Haddou
We steken vandaag de Atlas over via de mooie Tizi n Tichka bergpas. We volgen een gedeelte van de oude Karavaanroute vanuit Mali. Deze werd gebruikt door handelaars met hun kamelen om hun handelswaar naar Marrakech te brengen. Via het paleisje van Telouet arriveren we in Ait Bin Haddou (Unesco Werelderfgoed). We klimmen naar de top voor een prachtig uitzicht! Diner en overnachting in een familiale riad nabij de ksar (gefortificeerd dorp).

Dag 4

Dra-vallei & steenwoestijn

Door de Dra-vallei (de langste palm-oase van Noord-Afrika) rijden we richting de woestijn. Vandaag zien we echter nog geen zandduinen, maar wel een hele uitgestrekte steenwoestijn! Er staan acacia’s: bomen met scherpe puntige takken, waar de dromedarissen graag van eten en we komen misschien nomaden met hun kuddes tegen. Ook wordt hier veel henna verbouwd en kunnen we een schooltje bezoeken. Diner en overnachting in de oase van Tazzarine.

Dag 5 en 6

Woestijn Erg Chebbi

Vandaag bereiken we de oranje zandduinen van Merzouga! In deze grote zandbak kun je heerlijk rondrennen en spelen, totdat de dromedarissen klaar staan om ons mee te nemen naar ons Berber-kampement, diep in de woestijn. We brengen een onvergetelijke nacht door onder de duizenden sterren… We slapen 1 nacht in een kasbah-hotel aan de rand van de woestijn (met zwembad!) en 1 nacht in een Berbertent. Ook bezoeken we de meest traditionele markt van Marokko in Er Rissani. Vooral de ezel-parking spreekt tot de verbeelding! Een muzikaal intermezzo bij de “zwarte mannen” staat ook op het programma. En wat dacht je van sand-boarden in de woestijn…?

Dag 7

Todra-kloof & Dadesvallei

Via Tinejdad, een ksar met een mooie Andalousische tuin waar we lekker kunnen lunchen, rijden we naar de spectaculaire Todra-kloof. De steile rotswanden zijn wel 300m hoog, en slechts 30m breed. Het is erg indrukwekkend! Diner en overnachting in een kasbah-hotel met prachtig uitzicht over de Dades-vallei, en…. met zwembad!

Dag 8

Rozenprogramma Kelaa m’Gouna

* Indien het Rozenfestival op deze data plaats vindt, zullen we het Rozenfestival in Kelaa m’Gouna in al zijn pracht en praal te beleven. Behalve de parade met de prille Miss Rose, de vele Folklore-muziek en –dansgroepen, en natuurlijk de geurige rozenkransen die overal op straat worden aangeboden, is het Festival een gelegenheid voor alle mensen uit de regio zich verzamelen om inkopen te doen op de bonte markt. Koopwaar ligt overal uitgestald.

* Indien het Rozenfestival niet op deze data valt organiseren we: een bezoek aan een rozen-distillerie en een wandeling met muilezels in de Rozenvallei of Dadesvallei (of canyon-walk Dades-vallei). Ook gaan we zelf rozen plukken en rozenkransen maken.
Mogelijkheid tot bezoek aan een traditionele hammam en zetten van henna-tatoeages.

* Diner en overnachting Kasbah Tizzarouine.
Feestelijke djembé-avond in het hotel. Hebben jullie ook gevoel voor ritme?

Dag 10

Boumalne- Taliouine

We verlaten de Vallei van de Duizend Kasbahs en rijden naar het Hollywood van Marokko: Ouarzazate. Hier brengen we een bezoekje aan de filmstudio’s waar o.a. de film van Asterix en Obelix “Missie Cleopatra” is opgenomen. Misschien loop je wel een filmster tegen het lijf! We rijden verder, onder de Hoge Atlas langs, naar Taliouine. Dit is het centrum van de Saffraanoogst! Alhoewel de saffraan nu niet bloeit, zullen we wel een operatie bezoeken, waar je de allerbeste saffraan aan de allerbeste prijs kan kopen. We komen ook nog door Tazenakht, waar we een vrouwen-cooperatief bezoeken voor het maken van Berber-tapijten.
We dineren en logeren heel bijzonder, in een hele oude kasba…

Dag 11

Taliouine-Taroudant

Vandaag hoeven we niet zo ver te rijden, om te arriveren in “Klein Marrakech”, namelijk Taroudant. We nemen eerst een plons in het zwembad van onze riad, alvorens tegen het einde van de middag de markt op te lopen, zoals de locals doen. Diner en overnachting.

Dag 12 en 13

Taroudant- Essaouira

We vertrekken vandaag op tijd, zodat we voor de lunch aankomen in Essaouira en lekker een duik kunnen nemen in het aanlokkelijke zwembad bij onze villa!

Het idyllische kustplaatsje Essaouira (vroeger de thuishaven van vele zeerovers- in die tijd heette het Mogador) heeft veel te bieden: van prachtige stranden met mogelijkheden van windsurfen en zonnebaden tot quad rijden en flaneren over de boulevards, fantastisch souvenir-shoppen, heerlijk eten, een levendig vissershaventje etc etc... Je zult je geen moment vervelen! We zullen ook genieten van de relax-time in een mooie villa aan het strand. Het is echter ook een leuke plek om te gaan wind- of golfsurfen!

Dag 14

Marrakech

Transfer naar Marrakech. We keren terug naar onze mooie riad van de eerste dag, waar we kunnen afsluiten met een heerlijke lunch.

 1. Alle overnachtingen op sfeervolle locaties voorzien van alle comfort. Eigen badkamer. Waar mogelijk familie-kamer.
 2. Op basis van half-pension behalve diner op dag 2-12-13
 3. Professionele begeleiding door Nederlands sprekende gids.
 4. Alle vervoer, van het moment dat het vliegtuig landt... We reizen met een comfortabel minibusje met privé-chauffeur.
 5. Jeep-safari in de Rozenvallei (dagtocht)
 6. Nacht in woestijnkamp en dromedaris-rit.
 1. Vliegticket. Wij helpen u graag met het zoeken naar het gunstigste ticket.
 2. Reis- en annuleringsverzekering. Wij helpen u hier graag mee met een offerte op maat.
 3. Overige maaltijden en drankjes. Reken op 5 a 10 € per maaltijd en 1,5 €/drankje.
 4. Entreegelden (max 10 € pp)
 5. Fooi voor de chauffeur en hotelpersoneel.
 6. Zakgeld voor souvenirs!
Please wait...
 1. Jan, Fokkien en Myron:

  Hoi Astrid, We zijn alweer meer dan een week thuis. Maar wat hebben we genoten van de prachtig goed georganiseerde reis door Marokko. Dit mede dankzij Christine. Fantastisch. Niets is blijkbaar teveel gevraagd. De groep had ook een klik, en dat maakt de reis natuurlijk alleen maar leuker. De woestijnervaring was een hele bijzondere. Langs deze weg willen wij, Jan Myron en ondergetekende je heel hartelijk bedanken voor de mooie herinneringen die we gemaakt hebben. Vriendelijke groet Jan, Fokkien en Myron

 2. John, marloes en willemijn:

  Hallo Astrid, Mo, Charif en ‘ klein meisje’,
  Allereerst willen we Charif alvast van harte feliciteren met zijn 3e verjaardag morgen! Hieperdepiep hoera! Geef ‘m een dikke knuffel van ons. Wat jammer dat het nu regent bij jullie. Wat een geluk hebben wij dan (gehad): Echt vakantieweer in Marokko en de zomerkleren konden we in NL bij thuiskomst aanhouden. Maar er wordt wel knuddeweer voorspeld voor Pinksteren. We kunnen weer een hele tijd teren op een geweldige reis in Marokko. Het heeft echt onze verwachtingen, zo we die al konden hebben, overtroffen. Als we nu onze vrienden en familie de belevenissen vertellen, dan krijgen we steevast als opmerking dat we helemaal zitten te stralen. Dat zegt dus wel genoeg! Ook vertellen we er dan bij dat het reizen met Dades wat ons betreft een aanrader is. We realiseren ons ook dat we zeer hebben geboft met de groep deelnemers. De reünie op 10 juli in het Tropenmuseum staat in onze agenda; we zijn er dus graag bij met zijn drietjes (incha’alla, zoals het er nu voor staat) – 1 kind & 2 volwassenen. Hopelijk ben jij, Astrid, dan nog ‘en pleine forme’ om er ook bij te kunnen zijn.
  Lieve en dankbare groeten van John / Marloes / Willemijn

Add a review