• Introductie
 • Reisschema
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Prijzen en boeking
 • Reiservaringen

Marokko en Andalusie rondreis-kaart

Culturele 50+ reizen

Tijdens onze culturele 50 + reizen reist u in een select gezelschap met deskundige Nederlandstalige begeleiding door het prachtige Marokko. De groepjes bestaan uit maximaal 12 personen. Per reis zijn er maximum drie eenpersoons-kamers beschikbaar. U reist met een airconditioned mini-busje  voor 18 personen, dus u heeft extra veel ruimte. Geniet van het uitzicht door de grote ramen. Naast uw lokale privé-chauffeur reist onze eigen reisleider mee, die het land door en door kent en u vele extra’s bij brengt tijdens deze Marokko en Andalusie rondreis.

Slow Travel tijdens deze Marokko en Andalusie Rondreis

Wij noemen de reis ook wel “Slow Travel” : niet omdat het voor langzame mensen is, maar wel omdat we de tijd nemen om (van het land) te genieten! Zo drinken we graag een kopje koffie op een gezellig plein. Ook een tweede glas muntthee met een goed gesprek erbij slaan we niet af. Omdat de groep klein is (maximaal 12 personen) hoeven we ons niet te haasten. De toiletpauzes duren geen uur en er is tijd en persoonlijke aandacht voor alle deelnemers.

Marokko en Andalusie rondreis: Het Moorse Rijk

Deze culturele Marokko en Andalusie rondreis in kleine groep (max 12 personen) met Nl begeleiding is een unicum. Je zult logeren in sfeervolle, authentieke accommodaties (zoals een klooster en riads) en ook de fijnproevers kunnen hun hart ophalen. Van tapa’s in Andalusie tot geurende tajines in Marokko. Je reist met een comfortabel minibusje. Vlucht heen op Malaga, terugvlucht uit Casablanca. Incl ferry van Spanje naar Marokko. Doordat deze reis in kleine groep is, is er een zekere mate van individuele vrijheid. Bijna alle excursies en entree-gelden zijn inbegrepen in de prijs.

Lees hier onder het dag-tot-dag programma van deze Culturele Rondreis "Het Moorse Rijk":

Reisschema

Dag 1

Malaga

Tijd om rustig kennis te maken met de sfeer van Andalusie. Slenter door de straatjes van de historische binnenstad en ga lekker tapa’s eten op een sfeervol plein met uitzicht op de Alcazaba van Malaga. Kennismaking met groep en reisleidster. Bezoek aan Castillo voor uitzicht over Malaga en luxe cruise-haven.

Dag 2

Granada

Vertrek naar Granada, aan de voet van de Sierra Nevada en gesticht door de Almohaden, waar jullie je installeren in een oud klooster. Vanuit het hart van de stad (Plaza Nueva) bezoeken jullie de wijk Albaycin (oude 14e eeuwse Moorse Wijk), de Kathedraal en Capilla Real met de graven van de Katholieke Koningen die de Moren verdreven. Vanaf de mirador de St Augustin heb je een schitterend uitzicht op het Alhambra… Diner in hotel incl.

Dag 3

Granada

Vandaag bezoeken jullie het Alhambra en de Palacios Nazaries. Dit hoogtepunt van de Moorse bouwkunst werd vervaardigd door de Nazariden in de 13e /14e eeuw. Vergaap je aan het mozaiek, het zuilenbos, de stucco muren en Arabische inscripties. De patio met de leeuwen en de uitzichten door de Moorse vensters op het lager gelegen Granada. Vrije middag (winkelen, bezoek aan Moorse baden). Avond : optionele excursie : diner en flamenco-show in de zigeuner-wijk Sacromonte, in een grot. Anders diner vrij.

Dag 4

Cordoba

Vanaf het jaar 756 groeide Cordoba (gesticht door de Omajjaden), als hoofdstad van het Moorse Rijk Al Andalus, in het jaar 1000 uit tot de grootste en belangrijkste stad ter wereld met 500.000 inwoners ! Uit deze periode stamt de indrukwekkende Mezquita. In de 16e Eeuw werd de Mezquita omgetoverd tot de huidige Mezquita- Kathedraal, één van de meest indrukwekkende bouwwerken ter wereld. In de schaduw van de beroemde Mezquita zullen jullie overnachten. Jullie ontdekken ook de Joodse wijk en drinken een glaasje muntthee in een Marokkaanse thee-salon. Ook bezoeken jullie de Alcazar de los Reyes Cristianos en een oude 16e eeuwse stierenvechters-arena. Diner in de oudste auberge van Cordoba. Wie waagt zich aan de ragout van stierenstaart?

Dag 5

Sevilla

In de levendige stad Sevilla zullen jullie twee nachten doorbrengen in een zonnegeel geschilderd herenhuis (4 sterren) in de wijk Casco Antiguo. De Andalusische patio is een heerlijke plek voor het ontbijt en diner, en op het zonne-terras brengt een zwembadje verkoeling. Na de gezamenlijke lunch op het gezellige plein Alameda de Hercules hebben jullie een vrije middag. Wandel langs de rivier Guadalquivir die de stad doorkruist of relax op het dakterras van het hotel. Diner in het hotel.

Dag 6

Sevilla

Het interessantste aan de gothische Santa Iglesia Kathedraal is de Giralda-toren. Dit is het enige wat over is van de grote moskee die de Almohaden hier in de 12e eeuw bouwden. De Giralda- minaret is geinspireerd op de Koutoubia-moskee in Marrakech ! Vanaf de Patio de los Naranjas heb je het mooiste zicht op de toren. Na het bewonderen van de (Christelijke, maar Moors geinspireerde) Mudejar-stijl in de schiterende Alcazar (Het Koninklijk Paleis) wandel je de wijk Santa Cruz in. Geniet van tapa’s of een verse paella onder de sinaasappelbomen. Vrije middag (winkelen of bezoek de wijk Triana, Plaza Espana of Parque Maria Lousa). Diner in hotel.

Dag 7

Pueblos Blancos - Ronda

Arcos de la Frontera is een van de bekendste « Pueblos Blancos » (witte dorpjes) van Andalusie. Toen de Moren zich gedwongen door de Spaanse Katholieke Koningen terug trokken in de bergen, vormden deze dorpjes de scheidslijn tussen Moors en Katholiek gebied. Op een hoge rots verrijst dit dorpje, met witgekalkte huisjes en kleine raampjes. Na een lunch met weids uitzicht rijden jullie verder naar Ronda. Een gigantische kloof scheidt dit stadje in tweeen. De beroemde Puente Nuevo verbindt de twee helften weer. Jullie bezoeken de oudste stierenvechters-arena ter wereld en bezoeken het oude Ronda met zijn Moorse ommuringen. Diner in hotel (4 sterren).

Dag 8

Tanger

Vandaag maken jullie de overtocht naar Marokko. slechts 35 minuten varen, maar je reist honderden jaren terug in de tijd. Welkom in Tanger ! Jullie maken kennis met je eerste « riad ». Een kleinschalig gastenverblijf midden in de oude medina. Slenter door de souks en bewonder de vele snuisterijen. Aan het eind van de middag bezoeken jullie de wonderlijke grotten van Hercules, wiens zoon Tanger gesticht zou hebben in de 6e eeuw voor Christus. In het jaar 711 begon de Tarik Ibn Zijad (van de Omajjaden) vanuit Tanger aan zijn verovering van Spanje !

Dag 9

Tetouan - Chefchaouen

Door het Rif-gebergte en via Tetouan rijdt u naar het pittoreske Chefchaouen. De blauwe huisjes sieren de steegjes, die zo de heuvel op kronkelen en naar de hemel lijken te reiken. De puntgevelhuizen stammen nog uit de tijd van de Reconquista. Hier wordt ook nog veel Spaans gesproken ! Struin door de straatjes waar de Berbervrouwtjes in traditionele klederdracht hun koopwaar proberen te slijten (groenten en fruit van hun veldjes). Diner en overnachting in een sfeervolle riad in de oude medina.

Dag 10

Casablanca

Dit is de laatste dag van deel I van de de reis : Het Moorse Rijk. Je hebt 2 mogelijkheden : 1) terugvlucht vanuit Casablanca naar NLD of BE 2) of zet je reis voort langs de Marokkaanse Koningssteden !
 1. Vliegtickets, heen op Malaga, terug vanuit Tangier (incl 10 kg handbagage en 20 kg ruimbagage pp)
 2. Overtocht met ferry van Tarifa naar Tanger
 3. Deskundige NL begeleiding
 4. Alle overnachtingen in sfeervolle accommodaties, categorie comfort (incl badkamer en airco waar nodig)
 5. Op basis van HP (ontbijt en diner) behalve diners dag 1-3-8
 6. Vervoer per comfortabele minibus incl chauffeur in Andalusia en Marokko
 7. Alle excursies en entreegelden genoemd in het programma
 8. Taxen en toeslagen
 1. Reis- en annuleringsverzekering. (wij kunnen u hierbij helpen)
 2. Overige maaltijden (lunches en 5x diner) & drankjes
 3. Fooien
 4. Optionele uitstapjes (Flamenco-avond dag 3)
 • Prijs
  Begin
  Eind
  Groep (min-max)
  Prijs
   
 • Prijs per persoon
  Begin dinsdag 13 april 2021
  Eind donderdag 22 april 2021
  1 - 12 Pax
   
  Beschikbare plaatsen:12

  Single kamer ( 1 - 12 Pax ) 1.715,00 /Persoon

  - +

  Volwassene ( 1 - 12 Pax ) 1.490,00 /Persoon

  - +

  Trip Extras:

  Green Seat C02-compensatie
  € 5.00 / stuk

  Afhankelijk van het aantal personen

  Learn More
  Extra Glossy Marokko
  € 7.50 / stuk

  Een prachtige Glossy over "Marokko, het land van de ondergaande zon". Ontworpen en uitgebracht door Dades Reizen ter ere van hun 10-jarige bestaan. Je krijgt 1 exemplaar gratis!

  Learn More

There are no reviews yet.

Be the first to review “Het Moorse Rijk”