• Introductie
 • Reisschema
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Prijzen en boeking
 • Reviews

50 plus reizen: Kasbahroute Culturele reis Marokko

Tijdens onze 50 plus reizen, reist u in een select gezelschap met deskundige Nederlandstalige begeleiding door het prachtige Marokko. De groepjes bestaan uit maximaal 12 personen. Per reis zijn er maximum drie eenpersoons-kamers beschikbaar. U reist met een airconditioned mini-busje  voor 18 personen, dus u heeft extra veel ruimte. Geniet van het uitzicht door de grote ramen. Naast uw lokale privé-chauffeur reist onze eigen reisleider mee, die het land door en door kent en u vele extra's bij brengt tijdens deze 50 plus reis.

Slow Travel

Tijdens de 50 plus reizen zult u overnachten op bijzondere plekjes. Bijvoorbeeld in riads (stadspaleisjes) en kasbahs (lemen zandkastelen).
Wij noemen de reis ook wel "Slow Travel" : niet omdat het voor langzame mensen is, maar wel omdat we de tijd nemen om (van het land) te genieten! Zo drinken we graag een kopje koffie op een gezellig plein. Ook een tweede glas muntthee met een goed gesprek erbij slaan we niet af. Omdat de groep klein is (maximaal 12 personen) hoeven we ons niet te haasten.

50 plus reizen: Kasbah route

Zinderend Marrakech, als hoofdstad van het zuiden, vormt het begin-en eindpunt van deze  50 plus reis. Via de vruchtbare Dra-vallei bereik je de oranje zandduinen van de Sahara, en kan je er voor kiezen je door een dromedaris te laten meenemen naar een tentenkamp onder de sterren…

In de vallei van de Duizend Kasbahs getuigen lemen kastelen van het rijke verleden van deze tot de verbeelding sprekende regio.

Verlenging Essaouira of Agadir mogelijk.

Lees hieronder het dag-tot-dag programma van de 50 plus reis Kasbahroute.

Reisschema

Dag 1

Marrakech

Aankomst in Marrakech, ook wel genoemd “de parel van het zuiden”. Na een vuurdoop op de Djemaa-el-Fna, het zinderend hart van Marrakech, brengt u de nacht door in een mooie Riad (een klein paleisje...) middenin in de oude medina. Diner in de riad.

Dag 2

Ait Bin Haddou

We steken het Atlas-gebergte over via de hoogste bergpas van Marokko: de Tizi ‘n Tichka. De voormalige kamelenkaravaans hielden een belangrijke stop in Ait Bin Haddou Deze ksar (gefortificeerd dorp) is nu Unesco Werelderfgoed. Deze ksar diende ook als achtergrond voor vele films zoals “The Gladiator” en recent “Game of Thrones”. Hier houden ook wij halt. Wie klimt er naar de top voor het mooiste uitzicht? We overnachten in een sfeervolle kasbah.

Dag 3

Dra-vallei & Zagora

We steken vandaag het zwarte gebergte (Djbel Sahro) over richting de vruchtbare Dra-vallei: de langste palmoase van noord-Afrika. Hier zie je vrouwen met takkenbossen op de rug sjouwen, kinderen in de dadelpalmen klimmen en mannen bezien het leven vanaf de trappen van de moskee. We overnachten in het legendarische Zagora (waar ook het bord staat:”52 Dagen naar Timboektoe”) in de palmentuinen.

Dag 4

Woestijn (Erg Chebbi)

We volgen de Dra-vallei zuidelijk. Daarna nemen we de weg door de steenwoestijn, om aan te komen in Merzouga. Hier staan dromedarissen klaar voor de liefhebbers, voor een tochtje door de oranje zandduinen! We zullen overnachten in een comfortabel tentenkamp aan de rand van de woestijn (met matrassen en sanitair), in het dorpje van de “zwarte mannen” die als slaven uit Afrika zijn gekomen, ten tijde van de kamelenkaravaans. We krijgen een VIP-ontvangst…

Dag 5

Dades-vallei

Na nog een laatste blik op de woestijn, rijdt u via de vallei met zijn typische traditionele dorpjes naar Tinejdad. U wordt hier ontvangen in een oude, gerenoveerde ksar (gefortificeerd dorp). Dwaal door de overdekte straatjes en leer meer over de Berbercultuur in het goed gedocumenteerde museum. In de Andalousische tuin kunt u heerlijk lunchen. We rijden naar de Todra-kloof. De indrukwekkende rotswanden rijzen 300 m de hoogte in! De kloof is een uitloper van het Atlas-gebergte en u rijdt ernaar toe door 1 van de mooiste oases ter wereld, de oase van Tinerhir. In de Palmentuinen maakt u (indien gewenst) een wandeling. Bij de Heilige Bron kunt u een kopje koffie of thee drinken. U rijdt verder naar Kasbah Tizzarouine in de Vallei van de Duizend Kasbahs. In dit familie-hotel met weids uitzicht over de vallei zult u slapen als een roosje!

Dag 6

Ouarzazate

’s Ochtends maken de liefhebbers een mooie wandeling in de Dadesvallei, ook wel de Vallei van de Duizend Kasbahs genoemd.
We zetten de reis voort naar Ouarzazate. Deze stad is het Hollywood van Marokko. We bezoeken de beroemde film-studio’s waar oa veel Bijbelse films zijn opgenomen. Overnachting in een moderne riad op wandelafstand van het nieuwe centrum. Hier kun je makkelijk zelf een wandeling maken of een fruitsapje drinken in 1 van de “smoothie-bars”.

Dag 7

Marrakech

Een laatste keer steken we het Atlas-gebergte over, waar u de rest van de dag heeft om (samen met de reisleidster of alleen) de souks van Marrakech te ontdekken. Op zoek naar leuke souvenirs voor het thuisfront? Van babouches tot kaftans en sieraden, hier vind je werkelijk alles!! Ook is er desgewenst nog tijd voor wat cultuur, zoals een bezoekje aan het Paleis Dar EL Bacha of de medersa Ben Youssef (optioneel). We dompelen ons helemaal onder in de sfeer van duizend-en-een nacht en gaan een hapje eten op het plein Djemaa El Fna. Slangenbezweerders, acrobaten, muzikanten en waarzegsters strijden om onze aandacht.

Dag 8

Retour

Vrije ochtend Marrakech. Terugvlucht.

 1. Alle overnachtingen op sfeervolle locaties, riads en kasbahs. Eigen badkamer, airco/verwarming.
 2. Op basis van half-pension (behalve dag 7 in Marrakech).
 3. Dromedaris-rit (indien gewenst)
 4. Vervoer in minibusje met privé-chauffeur en Nl-talige gids.
 5. Alle excursies vernoemd in het programma, incl entreegelden
 6. Vliegticket vanuit Amsterdam of Eindhoven of Brussel incl.10 kg handbagage pp
 1. Reis- en annuleringsverzekering. Wij kunnen deze voor u afsluiten.
 2. Lunch en drankjes. Reken op 5 a 10 € per maaltijd en 1,5€ /drankje.
 3. Fooien (hotelpersoneel/obers)
 4. Zakgeld voor souvenirs!
 5. 2,5 € bijdrage calamiteitenfonds per factuur
 6. Extra bagage
Please wait...
 1. Marleen:

  Hallo Astrid, We zijn inmiddels alweer een paar dagen thuis, na onze prachtige reis door het Atlas gebergte en centraal Marokko. Het was een geweldig mooie reis, de kleurige berglandschappen, de prachtige Kasbah,s en de Riads en natuurlijk de aanwezigheid van Christine en onze prima chauffeur Ismael ! We hebben er super van genoten ! We beseffen dat we natuurlijk bevoorrecht waren, door het feit dat we maar met z,n viertjes waren! Het was allemaal perfect geregeld , dus dit zal zeker niet onze laatste reis met jullie zijn ! Ook onze laatste dagen in Essaouira waren heerlijk , lekker over de boulevard en door de Medina gewandeld, en op zijn tijd een terrasje geno-men. Ook met de bus er naartoe en terug naar Marrakech is alles prima ge-gaan. Nogmaals, ook namens Marleen, heel erg bedankt voor alles , en groetjes van ons allebei aan Christine en Ismael ! Groetjes

 2. Marleen en Jolien Pollen:

  Alsof je door een film rijdt … Een enkele keer overtreft de werkelijkheid je verwachtingen. Dat was het geval bij de Kasbahroute die mijn zus en ik in maart van dit jaar maakten.Aan alles was te mer-ken dat de men-sen die deze reis organiseren hier hun ziel en woonplaats hebben liggen. Iedere overnachting was uniek. De ene riad was nog mooier dan de andere. Regelmatig dachten we dat we een indrukwekkend gebouw gingen bekijken en dan bleek het ons hotel te zijn. Ook de natuur is onbeschrijflijk mooi en erg afwisselend. Van een steenwoestijn naar een oase , van een lieflijk dal naar een zandwoestijn, overal de fraaiste vormen en kleuren. Het is niet voor niets dat deze omgeving is gebruikt om meer dan 100 films te maken. De tijd heeft hier stil gestaan en vraagt om een reis waarin de nadruk op fotograferen komt te liggen. En laat die nu ook door Dadesreizen worden georganiseerd! Ik zal zeker van de partij zijn.

  Marleen en Jolien Pollen

 3. Elly en Peter:

  Onze reis met Dades Reizen was een aaneenschakeling van hoogtepunten. Van sfeervolle riad tot schitterende natuur en lieve gastvrije mensen. We gaan zeker nog eens terug naar dit prachtige land.

 4. Peer Crommentuyn:

  Astrid en Mo hebben mij een Marokko laten zien –en het was voor mij niet de eerste keer dat ik dat land bereisd heb- een Marokko dat ik niet kende. Onze rondreis had voor ons elke dag weer een andere verrassing. Van hotelletjes midden in Marrakech die we zelf nooit gevonden zouden hebben tot dramatische landschappen. Soms waande ik me in National Geopgraphic. Ook de ontmoetingen met de cultuur en de bevolking waren meer dan de moeite waard. Ik weet zeker dat ik terug zal komen. Met groet, Peer.

Add a review