• Introductie
 • Reisschema
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Prijzen en boeking
 • Reviews

Rondreis Marokko 10 dagen: Paleizen en Spijzen

Tijdens onze 50 + reizen, reist u in een select gezelschap met deskundige Nederlandstalige begeleiding door het prachtige Marokko. De groepjes bestaan uit maximaal 12 personen. Per reis zijn er maximum drie eenpersoons-kamers beschikbaar. U reist met een airconditioned mini-busje  voor 18 personen, dus u heeft extra veel ruimte. Geniet van het uitzicht door de grote ramen. Naast uw lokale privé-chauffeur reist onze eigen reisleider mee, die het land door en door kent en u vele extra's bij brengt tijdens deze rondreis Marokko 10 dagen.

Slow Travel

Tijdens deze rondreis Marokko 10 dagen "Paleizen en Spijzen" zult u overnachten op bijzondere plekjes. Bijvoorbeeld in riads (stadspaleisjes) en kasbahs (lemen zandkastelen).
Wij noemen de reis ook wel "Slow Travel" : niet omdat het voor langzame mensen is, maar wel omdat we de tijd nemen om (van het land) te genieten! Zo drinken we graag een kopje koffie op een gezellig plein. Ook een tweede glas muntthee met een goed gesprek erbij slaan we niet af. Omdat de groep klein is (maximaal 12 personen) hoeven we ons niet te haasten.

Rondreis Marokko 10 dagen: Paleizen en Spijzen

De Marokkaanse Koningssteden zijn op zichzelf al een reisje waard. Maar wat deze reis zo bijzonder maakt is de combinatie met het fotogenieke stadje Chefchaouen in het Rif-gebergte, de overnachtingen in sfeervolle Riads (kleine stads-paleisjes) en alle extra’s. Zo gaan we wijn proeven op een wijngaard nabij Meknes en degusteren we verschillende soorten medicinale honing en luxe koffie “bij de Pacha”. Elke avond wordt u een heerlijk en vers 3-gangen menu voor geschoteld en bij de lokale lunches leert u meer over de Marokkaanse cultuur en gewoontes. Een verrijkende reis voor lichaam en geest!

 

Lees hieronder het dag-tot-dag reisprogramma van de 10-daagse rondreis Paleizen en Spijzen.

Reisschema

Dag 1

Fes

U heeft een rechtstreekse vlucht Amsterdam/ Eindhoven-Fes. Transfer naar de riad, een schitterend stadspaleisje in de oude medina van Fes. Mozaïeken, stucwerk en cederhouten plafonds nemen u gelijk helemaal mee de Marokkaanse sferen in. Zo ook de Moskee die u morgenvroeg ongetwijfeld zal wekken!

Dag 2

Fes-culturele tour

Vandaag maakt u een culturele stadstour door Fes, waarbij u de mooiste monumenten niet over slaat. Denk aan een Koranschool, de Kariouine Universiteit/-moskee (oudste universiteit ter wereld), een prachtig museum van houtsnijwerk en om af te sluiten de indrukwekkende middeleeuwse leerlooierijen (Unesco Werelderfgoed). De lunch geniet u in een sfeervolle riad. U sluit de dag af met een mooie rondrit door de stad, door de Joodse wijk en eindigt bij de gouden deuren van het Koninklijk Paleis. Diner in de tuinen van een mooie riad.

Dag 3

Chefchaouen

Vandaag rijden we noordelijk, naar het pittoreske berg-dorp Chefchaouen. De blauwe straatjes sieren menig Instagram-account en ook de maison d’hote waar wij logeren mag er wezen. We strekken onze benen nog even na de rit door de bergen, en ontdekken nieuwe tafereeltjes achter elke hoek van de kronkelige straatjes. Diner en overnachting in de maison d’hote.

Dag 4

Chefchaouen-marktdag

Zondag is de meest levendige dag van de week in Chefchaouen! Uit alle windstreken wandelen Berbervrouwen naar het dorp om hun lokale waren te verkopen. De rood-witte klederdracht en rieten hoedjes met kleurrijke pompons maken het een feestelijk schouwspel. Wij mengen ons tussen de locals en proeven van de streekproducten. Voor de lunch gaan we naar het hippe “Café Clock” en ’s middags zijn jullie vrij om zelf wat koopjes te doen en zo de locale economie te steunen. Diner vrij.

Dag 5

Moulay Idriss-Volubilis

Wij laten het Rif-gebergte weer achter ons en rijden naar de jongste der Koningssteden: Meknes. Eerst brengen we echter een bezoekje aan de geruïneerde paleizen der Romeinen. Het stadje Volubilis spreekt erg tot de verbeelding met zijn goed bewaarde mozaïeken en stadse structuur nog bijna in tact. Voor de lunch verkiezen we het bedevaartsoord Moulay Idriss, waar een hippe Engelsman een fantastisch lunch serveert in zijn Scorpion House. Wij rijden nog een klein stukje door naar Meknes, waar we ons installeren in alweer een prachtige, centraal gelegen riad. Voor wie wil, lopen we nog een rondje door de medina, die ’s avonds pas echt tot leven komt. Diner en overnachting in riad.

Dag 6

Meknes-Royal City

Vandaag laten we ons rondleiden door de “Royal City” van Meknes. Hier woonden alle slaven en personeel van de 17e Eeuw sultan Moulay Ismail. Aangezien de “Zonnekoning” van Marokko het nogal groots aanpakte, waren dat er heel wat. We bezoeken ook de graanschuren en paardenstallen van de Sultan. Na de lunch rijden we de stad uit en gaan we een wijngaard bezoeken! De Romeinen introduceerden de wijnbouw in Marokko, en de Fransen pikten dit na bijna 2 millennia weer op. Wij degusteren enkele heerlijke Marokkaanse wijnen met lokale hapjes erbij.
Diner en overnachting in riad.

Dag 7

Rabat-Koninklijk Paleis

Na een smaakvol Marokkaans ontbijtje zetten we de reis voort naar Rabat, de hoofdstad van Marokko. We bezoeken de Hassan Toren, het Mausoleum van Mohammed V en Hassan II en het Koninklijk Paleis, Dar el Makhzen.
Na een heerlijke mediterrane lunch in de jachthaven, steken we het water over naar het iets ruigere Salé, waar vroeger de Piraten woonden. Hier vinden we een prachtig museum over de precieuze “bij” en kunnen we verschillende soorten medicinale honing proeven. We sluiten af in onze mooie riad in de oude medina, incl diner.

Dag 8

Casablanca-Moskee Hassan II

We vertrekken op tijd naar Casablanca, wel bekend van de gelijknamige film. We beginnen met een bezoek aan de schitterende Hassan II Moskee, gebouwd op een rots in het water. We genieten de lunch in het legendarische Rick’s Café (van de film dus) waarna we doorrijden naar Marrakech. In de indrukwekkende rode stad, logeren we in Riad Orange van Astrid & Mohammed (eigenaars Dades). Deze oude Joodse riad ligt in de wijk Mellah, op loopafstand van het beroemde Djemaa El Fna. Hier nemen we plaats aan een van de kraampjes, en smullen van de vele tapa’s die ons worden voor geschoteld.
(Desgewenst kunt u vanavond ook vrij uit eten gaan)

Dag 9

Marrakech-koffie bij de sultan

Vandaag beleven we Marrakech in al zijn schoonheid. Middenin de oude medina bezoeken we het onlangs geopende “Musée des Arts Culinairs”, in een schitterend paleisje van 2 prinsen. Hier leren we alle geheimen uit de Marokkaanse keuken kennen door woord en beeld. We wandelen dieper de oude medina in, door de steegjes van de soeks. Na een lichte lunch in een onlangs gerenoveerde Paleistuin maken we onze keuze voor de “High Coffee” op een wel heel bijzondere plek. In het paleis van de Pacha (de voormalige burgemeester van Marrakech) wanen we ons echt in een sprookje van duizend-en-een nacht…. Afscheidsdiner en overnachting in Riad Orange.

Dag 10

Retour

Deze schitterende reis zit er al weer op. Wij brengen u naar het vliegveld voor uw terug-vlucht naar NLD. Het is ook mogelijk nog een dag te verlengen in Marrakech (desgewenst incl kookworkshop!).

 1. Vliegtickets incl 10 kg handbagage
 2. Alle vervoer ter plaatse (dag 2 t/m 9)
 3. Luchthaven transfers dag 1 en 10
 4. Alle diners behalve dag 1,4 en 8.
 5. Ontbijt alle dagen
 6. Alle excursies en entreegelden vermeld in het programma
 7. Begeleiding door een NL-sprekende reisleider
 8. Lokale gids in Meknes en Fes
 9. Bezoek aan en degustatie in wijngaard
 10. Bezoek aan en degustatie bij imker, Rabat

Optioneel:

 1. Verlenging 1 dag Marrakech incl transfer 50€ pp (op basis van 2 personen), verlenging single kamer incl transfer 75€ p
 2. Kookworkshop Marrakech incl bezoek aan lokale markt en kruidenwinkel 60€ pp
 1. Overige maaltijden en drankjes
 2. Fooien
 3. Extra bagage
 4. Een reis-en annuleringsverzekering. Wij helpen u hier graag bij.
Please wait...
 1. Gerda:

  Nogmaals onze dank voor het perfect gidsen en begeleiden van zo’n diverse groep!

  Hartelijke groet, Gerda

 2. Gerard en Lenie:

  Hallo Astrid,
  Wat een geweldige trip! Gerard en ik hebben genoten! Lia is een goede reisleidster! Bedankt en succes met de onderneming!
  Vriendelijke groeten, Lenie Reus

Add a review