• Introductie
 • Reisschema
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Prijzen en boeking
 • Reviews

Marokko met Kinderen-Soeks en Sahara

Marokko met kinderen: Soeks en Sahara

Deze reis is leuk voor iets grotere kinderen  en natuurlijk ook voor de ouders! De reis begint in het Middeleeuwse Fes, vervolgens steken we het Atlas-gebergte over naar de woestijn. Hier verwisselen we ons minibusje voor de 4×4 van de woestijn: de dromedaris! We laten ons mee nemen naar een tentenkamp onder de sterren, waar we genieten van de natuur. Natuurlijk is er ook plaats voor actie en avontuur tijdens de reis Marokko met kinderen "Soeks en Sahara": wat dacht je van sand-boarden in de Sahara? Ook maken we een wandeling met ezeltjes in een oude ksar in de Palmentuinen.

Deze reis is gegarandeerd bij inschrijving van 1 familie. Er kunnen maximaal 3 a 4 families mee (= maximaal 15 personen) . Elke reis is uniek. Wij spelen in op de actualiteit en staan open voor alle verrassingen die op onze weg komen (feesten, bruiloften, speciale wensen en ideeën van de reizigers, uitnodigingen bij de lokale bevolking etc. etc). Dit zorgt voor het unieke karakter van onze reizen!

Familiereis met Dades Reizen:

Een familiereis met Dades Reizen is een onvergetelijke ervaring. Samen met enkele andere families en een NL-talige reisleidster gaat u op ontdekking in het prachtige Marokko! Marokko met kinderen "Soeks en Sahara" is de ideale reis voor uw familie, wij zorgen ervoor dat deze reis is aangepast aan het niveau en de leeftijd van uw kinderen. De wandelingen en excursies hebben we zelf uitgetest met onze kinderen. We genieten van de heerlijke verse maaltijden en zorgen dat de kinderen ook proeven van "nieuwe culinaire ontdekkingen" en af en toe een makkelijke maaltijd tussendoor. Of een picknick op een verlaten strandje of onder een palmboom in de woestijn.

Reisleiding:

Dades Reizen werkt altijd met gediplomeerde Nl-talige reisleiders. Regelmatig worden er extra’s voor de kinderen ingelast, zoals je naam leren schrijven in het Arabisch of tot 10 leren tellen. De ouders kunnen dan, desgewenst, een activiteit met zijn tweeën doen zoals een wandeling of naar de hammam.
Sommige reizen worden begeleid door Astrid zelf, samen met haar kinderen. Dit enkel als de leeftijden aansluiten en zij beschikbaar is tijdens de vakantie.

Accommodaties tijdens Marokko met kinderen:

Met Dades Reizen slaap je in bijzondere, kleinschalige accommodaties ipv grote 4-sterrenhotels. Regelmatig is er een zwembad bij. In de steden slaap je bv in een riad (klein stadspaleisje) en op het platteland soms in een eco-lodge met dieren, of in een kasba (lemen zandkasteel). Elke dag is het weer een feestje en je komt echt in contact met de locals en met de Marokkaanse sfeer! Alle hotels hebben we zelf geselecteerd en uit geprobeerd. Waar mogelijk werken we met familiekamers. Als de kinderen al groter zijn kun je natuurlijk ook kiezen voor twee aparte kamers.

 

Lees hieronder het dag-tot-dag programma van de Familiereis "Soeks en Sahara":

Reisschema

Dag 1-2

Aankomst Fes

Aankomst Fes. We installeren ons in een typische riad in de oude medina van Fes, met mozaïek, stucwerk, bewerkte plafonds.We laten ons verdwalen in de soeks (met gids): vooral de wijk van de Leerlooiers spreekt tot de verbeelding! We brengen een bezoek aan de medersa (koranschool) van Bou Inania, met zijn rijke versieringen, en de Fondouk Nejjarine. Tegen het eind van de dag kun je een panoramische rondrit maken rondom Fes, dat in een soort “kuip” ligt. Vanaf verschillende uitkijkpunten hebben we het mooiste uitzicht over de stad. Met zonsondergang horen we de moskeeën van alle kanten weerklinken… Ook bezoeken we een mozaïek-atelier en een traditionele pottenbakkerij. Overnachting in Fes.

Dag 3

Fes-Midelt

We verlaten de oudste der Koningssteden en rijden zuidelijk richting het Atlas-gebergte. Vandaag hopen we makak-aapjes te spotten in de cederwouden van de Midden-Atlas! Daarna rijden we naar Midelt, op het kruispunt van de Midden en Hoge Atlas.

Dag 4-5

Woestijn

Ons minibusje neemt ons mee verder zuidelijk. Alvorens we in de woestijn aankomen, lopen we nog over één van de traditionele markten van Marokko. Het is marktdag en de mensen (ver-)kopen behalve dadels en groenten ook koeien en schapen! De ezelparking slaan we zeker niet over.
We overnachten één nacht in een kasbah aan de rand van de woestijn, en de volgende dag gaan we met dromedarissen dieper de woestijn in om in een tentenkamp te slapen. Wie durft er te sandboarden??

Dag 6

Ziz-vallei

We laten de oranje zandduinen van de Sahara weer achter ons en rijden naar de Ziz-vallei. Diep in de Palmentuinen ligt een oude ksar verscholen (een gefortificeerd dorp) dat net een labyrinth is! We maken een wandeling met ezeltjes door de ksar en de Palmentuinen. We hebben veel bekijks. Diner en overnachting in de ksar.

Dag 7-8

Fes en terugvlucht

We nemen afscheid van een prachtig stukje Afrika en rijden weer terug naar Fes. Het voelt al een beetje als thuis komen in “onze” riad. Vanavond gaan we uit eten en misschien worden er nog wat laatste souvenirs geshopt… Ons woestijnavontuur zit er helaas weer op!

 1. Tijdens de rondreis alle overnachtingen op sfeervolle locaties. 2-3 persoonskamers of familie-kamer, eigen badkamer.
 2. Op basis van half-pension behalve dag 2 en 7.
 3. Gids in Fes incl entreegelden
 4. professionele Nl begeleiding tijdens de groepsreis
 5. Boekje “Te Gast in Marokko”
 6. Wandeling met ezeltjes dag 4
 7. Dromedarisrit en nacht in woestijnkamp
 8. Alle vervoer, van het moment dat het vliegtuig landt... We reizen in een comfortabel minibusje met chauffeur.
 1. Reis- en annuleringsverzekering. Wij helpen u hier graag bij.
 2. Vliegticket Eindhoven of Amsterdam-Fes (Ryanair), reken op 200 à 300 € pp
 3. Lunch en drankjes. Reken op +/- 5 € per maaltijd en 1,5€ /drankje.
 4. Diner dag 2 en 7 (we gaan dan uit eten)
 5. Fooien voor chauffeur en hotelpersoneel.
 6. Zakgeld voor souvenirs!
Please wait...
 1. Maite:

  Beste Astrid, Even nog een berichtje om te laten weten dat we echt een geweldige reis hebben gehad. Een afwisselend programma, mooie accommodaties en echt een geweldige reisleidster. Bedankt voor de goede organisatie! Groetjes, Maite, Tess (8) en Steff (6

 2. Lenny:

  Dag Astrid, Hier een stukje over de woestijnreis. Marokko is een prachtig land. Een afwisselend land en als zodanig ook een afwisselende reis. In deze reis was er veel aandacht voor de kinderen, wat de samenstelling van de reis betreft alsmede de inzet van reisleidster Christine. Hoogtepunt was de kamelentocht, het sandboarden, het verblijf in de de woestijn en het kampvuur. De kinderen hebben genoten van de ezeltjestocht door de vallei. Het kleinscha-lige sprak ons erg aan! De reis heeft helemaal aan onze verwachtingen voldaan en aan wat beloofd werd. Dank je wel “Dades” dat je dat voor ons mo-gelijk gemaakt hebt. Met vriendelijke groet, Lenny van der Werf met Bram (11) en Dorien (14)

Add a review