• Introductie
 • Reisschema
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Prijzen en boeking
 • Reviews

Gezinsvakantie Kerstvakantie; Sultans en Touaregs Marokko

Gezinsvakantie kerstvakantie: Sultans en Touaregs

Deze reis begint in de Keizersteden Fes en Meknes, om door de Atlas (ligt er al sneeuw op de toppen?) naar het zonnige zuiden te rijden.
Een van de hoogtepunten tijdens deze gezinsvakantie in de Kerstvakantie is het feest op Oudejaarsavond, in een echte Kasbah! Hier weten ze wel wat een feestje bouwen is. Raak in trance door de opzwepende muziek en dans de sterren van de hemel. De reis gaat verder naar de diepe woestijn, namelijk bij de hoge zandduinen van Erg Chigaga. We volgen een stuk van Paris Dakar en maken een mooie dromedarisrit met zonsondergang. 'sNachts genieten we van een kampvuurtje en de duizenden sterren aan de hemel.
We sluiten de reis af in een mooie riad in Marrakech.

Elke reis is uniek. Wij spelen in op de actualiteit en staan open voor alle verrassingen die op onze weg komen (feesten, bruiloften, speciale wensen en ideeën van de reizigers, uitnodigingen bij de lokale bevolking etc etc). Dit zorgt voor het unieke karakter van onze reizen! Afhankelijk van de vluchttijden en oudejaarsavond, kan de reis licht worden aangepast.

Een Familiereis met Dades Reizen:

Een familiereis met Dades Reizen is een onvergetelijke ervaring. Samen met enkele andere families en een NL-talige reisleidster gaat u op ontdekking in het prachtige Marokko! Wij zorgen ervoor dat deze gezinsvakantie kerstvakantie is aangepast aan het niveau en de leeftijd van uw kinderen. De wandelroutes hebben we zelf gewandeld met onze kinderen, zodat het niveau goed te doen is voor iedereen met een normale conditie. De hotelletjes hebben we zelf geselecteerd en waar mogelijk maken we gebruik van familiekamers. We genieten van de heerlijke verse maaltijden en zorgen dat de kinderen ook genieten van "nieuwe culinaire ontdekkingen" en af en toe een makkelijke maaltijd tussendoor. Of een picknick op een verlaten strandje of onder een boom in het gebergte.

Reisleiding:

Dades Reizen werkt altijd met gediplomeerde Nl-talige reisleiders. Regelmatig worden er extra’s voor de kinderen ingelast, zoals je naam leren schrijven in het Arabisch of tot 10 leren tellen. De ouders kunnen dan desgewenst een activiteit met zijn tweeën doen zoals een wandeling of naar de hammam.
Sommige reizen worden begeleid door Astrid zelf, samen met haar kinderen. Dit enkel als de leeftijden aansluiten en zij beschikbaar is tijdens de vakantie.

Accommodaties tijdens deze gezinsvakantie Kerstvakantie:

Met Dades Reizen slaap je in bijzondere, kleinschalige accommodaties ipv grote 4-sterrenhotels. In de steden slaap je bv in een riad (klein stadspaleisje) en op het platteland soms in een eco-lodge met dieren, of in een kasba (lemen zandkasteel). Elke dag is het weer een feestje en je komt echt in contact met de locals en met de Marokkaanse sfeer! Alle hotels hebben we zelf geselecteerd en uit geprobeerd. Waar mogelijk werken we met familiekamers. Als de kinderen al groter zijn kun je natuurlijk ook kiezen voor twee aparte kamers.

NB: deze reis is desgewenst ook beschikbaar als individuele rondreis. Contacteer Dades Reizen voor de details en prijzen.

Gezinsvakantie kerstvakantie: Sultans en Touaregs

Lees hieronder het dag-tot-dag reisschema.

Reisschema

Dag 1 en 2

Fes

Aankomst Fes. We installeren ons in een typische riad in de oude medina van Fes, met mozaïek, stucwerk, bewerkte plafonds.
We laten ons verdwalen in de souks (met gids): vooral de wijk van de Leerlooiers spreekt tot de verbeelding! We brengen een bezoek aan de medersa (koranschool) van Bou Inania, met zijn rijke versieringen, en de Fondouk Nejjarine. Tegen het eind van de dag kun je een panoramische rondrit maken rondom Fes, dat in een soort “kuip” ligt. Vanaf verschillende uitkijkpunten hebben we het mooiste uitzicht over de stad. Met zonsondergang horen we de moskeeën van alle kanten weerklinken… Ook bezoeken we een mozaïek-atelier en een traditionele pottenbakkerij. Overnachting in Fes.

Dag 3

Meknes

Vandaag vertrekken we naar Meknes. Maar eerst brengen we een bezoek aan Volubilis, de ruïnes van een Romeinse stad. Ook komen we langs het bedevaartsoord Moulay Idriss. Arme mensen die geen geld hebben om naar Mekka te gaan, mogen in plaats daarvan 7x een bezoek brengen aan dit stadje.
Namiddag bezoek Meknes: de paardenstallen van de sultan zijn indrukwekkend!
Overnachting in familiale riad in Meknes.

Dag 4 en 5

Dadesvallei Nieuwjaarsfeest

Via de midden Atlas en de Todra-kloof rijden we naar de “Vallei van de duizend kasbahs”. In de prachtige Kasbah Tizzarouine genieten we van het weidse uitzicht en de ongelooflijk mooie natuur. Het Nieuwjaarsfeest is er één om nog lang te onthouden…

Dag 6, 7, 8 en 9

Woestijn

Via een weelderige oase in de Dra-vallei, waar we zullen overnachten in een 17e Eeuwse kasbah, zakken we verder af naar het zuiden.

De dromedarissen nemen ons mee de woestijn in naar ons eerste kampement. De 2e dag trekken we nog dieper de woestijn in, tot we de hoogste zandduinen bereiken! Wie klimt er helemaal naar de top?

We eindigen ons woestijn-avontuur in de ksar van Aît Bin Haddou, een gefortificeerd dorp waar al vele films werden opgenomen, zoals “the Gladiator” en “The Prince of Persia”!

Dag 10, 11 en 12

Marrakech

Via de Tizi ’n Tichka bergpas bereiken onze laatste keizerstad Marrakech.

Hier vinden we een prachtige mix van broeiend Afrika, en de Arabische mystiek van 1000-en-1-nacht. Urenlang kun je je ogen uikijken in de smalle straatjes, slenteren door de souks, afdingen op souvenirs. In het boekje 100% Marrakech vind je 3 verschillende wandelroutes, die je meenemen naar de leerlooierijen, een medersa (Koranschool) en een echt paleis. Jullie overnachten in een mooie riad!

Terugvlucht vanuit Marrakech

 1. Tijdens de rondreis alle overnachtingen op sfeervolle locaties. 2-3 persoonskamers of familie-kamer, eigen badkamer. Incl. verwarming waar nodig.
 2. Op basis van half-pension behalve dag 2 ,10 en 11.
 3. Begeleiding door gediplomeerde NL gids
 4. Boekje “Time to Momo Marrakech” of “Te Gast in Marokko” 1 gratis per factuur
 5. Dromedarisrit en 2 nachten in woestijnkamp
 6. Alle vervoer, van het moment dat het vliegtuig landt... We reizen in een Toyota Landcruiser met lokale privé-chauffeur
 7. Nieuwjaarsdiner en –feest in Kasbah Tizzarouine
 1. Reis- en annuleringsverzekering. Wij helpen u hier graag bij.
 2. Vliegticket. Heen op Fes of Casablanca, terug vanuit Marrakech (Ryanair, Air Arabia, Royal Air Maroc of Transavia), reken op 200 à 400 € pp. Wij helpen u graag met het zoeken naar de beste tickets.
 3. Lunch en drankjes. Reken op +/- 5 euro per maaltijd en 1 euro/drankje.
 4. Diner dag 2 ,10 en 11.
 5. Entreegelden.
 6. Fooien voor chauffeur en hotelpersoneel.
 7. Zakgeld voor souvenirs!
Please wait...
 1. Familie Elzinga:

  Hallo Astrid , We zijn weer geland,maar alle indrukken dwarrelen nog in ons hoofd. Wat een geweldige reis hebben wij gehad met Mo als gastheer aan onze zijde. Ilja was helemaal weg van hem ! We willen nog meer zien…!
  Vriendelijke groet, Regina Fam Elzinga

 2. Isa:

  ik vond het heel leuk in Marokko. Ik vond het leuk dat wij, de kinderen, alleen op een kamer mochten slapen. Ik vond het rijden op de kamelen in de woestijn en het autocrossen in de
  woestijn het allerleukste. Astrid en Mo zijn superlief en kunnen heel goed met kinderen omgaan!!

 3. Karin:

  Lieve Astrid en Mo,

  Na jullie huwelijksdagen met kerst zijn wij, samengesteld “nieuw” gezin met 3 kinderen, met jullie op rondreis gegaan op 28 december.
  Het was fantastisch, veelzijdig en heel relaxed. Fantastisch omdat de gastvrijheid van de marokkaanse bevolking ons weer heeft verbaasd, omdat jullie onze kinderen warm hebben weten te krijgen voor de cultuur en de geschiedenis van Marokko en omdat Marokko een prachtig land is. Veelzijdig omdat we bittere armoede hebben gezien in de Midden-Atlas en pracht en praal in de Keizersteden, omdat we bergen en kou hebben “getrotseerd” en zon en woestijn en omdat we ontzettend veel verschillende dingen hebben gezien (moskeeen, romeinse nederzetting, Berberapen, bergpassen, rivieren, oases,ksars, dromedarissen, souks, leerlooierij, pottenbakker enz).
  Relaxed omdat we (Rob en ik voor het eerst reizend met een gids en een chauffeur) helemaal niets hoefden te doen, alles werd voor ons super geregeld en dat was heerlijk.
  Maar dat kwam ook voornamelijk door jullie, jullie zijn heel warme, bijzonder sympathieke mensen en het was een genoegen deze rondreis met jullie te maken. Ik hoop dat we jullie nog vaak gaan ontmoeten en ik hoop dat jullie reisbureau een succes blijft!!

  Karin, Rob, Marijn (13), Roy (12) en Isa (10)

Add a review