• Overzicht
 • Reisbeschrijving
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Boeking
 • FAQ

Ontdek het veelzijdige Marokko op twee wielen. Dompel jezelf onder in de Marokkaanse cultuur, geschiedenis en haar prachtige landschappen en ervaar de Berberse gastvrijheid in het hoge Atlas gebergte of de Sahara woestijn.

 • Je hebt geen rijbewijs nodig
 • O.b.v. een NL gids
 • Volg de route op je eigen telefoon
 • CO2- neutrale reis

Geniet van de vrijheid van het rijden op een Docker Apollo, net zoals de ‘locals’. Adem de frisse lucht in, laat het zonnetje je opwarmen en laat al je zorgen thuis. Stop voor een traditionele tajine voor lunch en een goed gesprek met een van de dorpsbewoners (dikke kans dat je er niks van verstaat) en eindig de dag met een koud biertje aan het zwembad in de door ons zorgvuldig gekozen accommodaties.

Geschikt vanaf 16 jaar

Deze motorreis is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar. Een rijbewijs is in Marokko niet nodig, enige rij-ervaring wordt wel geadviseerd. De groep bestaat maximaal uit 10 personen van verschillende leeftijden en nationaliteiten. De reis brengt je naar bekende en vooral minder bekende plaatsen die je lang bij zullen blijven. Iedereen krijgt zijn of haar eigen Docker Apollo te leen voor de gehele reis. Tijdens de reis zal je van verschillende soorten wegen gebruik maken, zowel smalle zandpaden als geasfalteerde bergweggetjes.

Om je meer vrijheid te geven bieden wij onze route aan via de Wikiloc smartphone app. Alle tijd om onderweg een foto te maken! Download de app en koop een Quadlock hoesje zodat je telefoon veilig aan het stuur bevestigd kan worden. De reis wordt begeleid door de Nederlandse Martine van DESERT-RATS. Een volgauto zorgt ervoor dat niemand achterblijft. De volgauto heeft een medische uitrusting en reserve onderdelen voor de brommers bij zich voor het geval dat nodig is. Ben je het rijden op de brommer even zat? Dan kan de brommer achterop de volgauto en rij je met de volgauto mee.

Aan het einde van de dag geniet je van een wel verdiend koud biertje aan het zwembad. Relax in de zon in een van de door ons zorgvuldig gekozen accommodaties!

De brommers:

De Docker Apollo is een perfecte brommer voor beginners en onervaren rijders. Ervaren rijders zullen er ook dol op zijn nadat ze het her-calibratie proces hebben doorlopen 😁. Ze zijn veilig en betrouwbaar voor zowel on- als off-road rijden. Met hun grote brandstoftanks kunnen we zonder zorgen eindeloze ‘off-the-beaten’ paden volgen.

We hebben een vloot van 12 identieke Docker Apollo's die door onze eigen monteur volgens de hoogste standaard worden onderhouden.

JE HEBT GEEN RIJBEWIJS NODIG VOOR ONZE DOCKER APOLLO, MAAR ENIGE RIJ-ERVARING WORDT WEL AANBEVOLEN.

Welke avonturier gaat er met ons mee?

Brommer-Reis Atlasgebergte

Hieronder vind je het dag-tot-dag reisschema van deze reis.

Reisschema

30% van deze reis is offroad en alle tracks die we hebben gekozen zijn ideaal voor de Docker Apollo-brommers. Niet te technisch en geen diep zand of 'feshfesh'.

De 70% geasfalteerde stukken zijn 99% landwegen met weinig verkeer.

Reisschema

Dag 1

Aankomst in Marrakech

Je wordt door de chauffeur opgehaald op het vliegveld en naar een mooie riad gebracht in de oude medina van Marrakech. Loop nog lekker even de stad in, de riad bevindt zich op 10 minuten van het levendige plein Djemaa el Fna. Diner in de riad.

Dag 2

Transfer naar Ouirgane (45 min)

Waar het echte avontuur gaat beginnen!
Een auberge in Berberstijl in de uitlopers van het Hoge Atlas gebergte, gelegen in de bossen op 1000 meter hoogte. Geniet van de middag bij het zwembad of maak een wandeling naar het meer... of waarom niet allebei?

Het is ook mogelijk hier een oefendag in te plannen:
De oefendag is aan te raden voor diegenen die nog geen ervaring hebben met het rijden op een brommer of motor. De gids leert jou alle kneepjes van het rijden, zodat je veilig mee op reis kan!
Diner en algemene briefing in het hotel om 20.00 uur.

Dag 3

Ouirgane-Demnate (176 km)

De route van vandaag is opgesplitst in 3 delen A, B en C.

Deel A is 83 km lang. Bij de stad Tahanout slaan we af naar het zuiden richting het Atlasgebergte. Bestemming Tidli Mesfior waar we stoppen voor onze eerste muntthee in een plaatselijk café. Dit gedeelte is erg bergachtig en groen. Velden vol tarwe- en olijfbomen klampen zich vast aan de zijkanten van de berg.

Deel B is 22 km lang. Nu gaan we ‘echt’ de bergen in, met wat steile beklimmingen en afdalingen. Het is een gebied van Marokko dat de meeste toeristen nooit zullen zien. Aan het einde van deel B stoppen we in het dorp Touama voor de lunch in een Marokkaans restaurant langs de weg. Iemand trek in een tajine?!

Deel C is 71 km lang en brengt ons over schilderachtige, kronkelige landweggetjes die door de bergen slingeren.

Dag 4

Demnate-Ouzoud (81 km)

Bij het verlaten van het hotel gaan we de heuvel af over het asfalt naar Demnate, een bruisend marktstadje, waar we de brommers zullen bijtanken. Eenmaal volgetankt is het nog 5 km op de weg en dan ‘zetten we onze tanden weer in het stof. Een echte mix van tracks vandaag, allemaal mooi met een prachtig landschap.
Bij aankomst bij de Ouzoud-watervallen zullen we onze brommers parkeren en het toeristische ding doen. Sam, een van de lokale gidsen, neemt je mee door de olijfgaarden naar de waterval waar je een verkoelende duik kunt nemen. Na de middag kun je nog een extra wandeling maken langs het ravijn…

Dag 5

Ouzoud- Zouit Ahansal (172 km)

Via Azilal en het dorp Ouaouizerth rijden we rond de oostkant van het meer en weer omhoog het Atlasgebergte in. Het rijden wordt alleen maar beter als we omhoog gaan naar de rots van de kathedraal. We stoppen voor de lunch in Imsfrane.
We hebben 25 km goed aangelegd parcours in het Geopark van M'Goun, een UNESCO-werelderfgoed park. Prachtig landschap met enorme uitzichten over de vallei. Onze route klimt omhoog door het dennenbos tot een hoogte van 1800 meter voordat het weer afdaalt naar het asfalt bij Zouit Ahansal, onze bestemming voor de nacht.
Ons zeer mooie hotel voor de nacht is gebouwd in de stijl van een berghut vlakbij een grote kasbah.

Dag 6

Zouit Ahansal- Tabant (105 km)

Deze dag brengt ons van Zouit Ahansal naar ons hotel in het 60 km verderop gelegen dorpje Tabant. We zetten onze bagage af bij het hotel en maken vervolgens een rondreis van 45 km om te lunchen bij een lokale familie in het bergdorp Tamernout.
Het eerste gedeelte voert ons over 2 passen van meer dan 2000 meter, waarvan de hoogste 2750 meter is. Kort na de start zijn we al snel boven de boomgrens. Wederom geweldige uitzichten die zich uitstrekken tot aan de horizon. Berberdorpen liggen verspreid over de heuvels waar de lokale bevolking hun geiten en schapen hoedt.
Ons hotel is gelegen in de Ait Bouguemez-vallei, beter bekend als Happy Valley. Het is een van de mooiste authentieke plekken in Marokko.

Dag 7

Tabant- Demnate (85 km)

De eerste 17 km zijn in de Palmeraie van de Ait Bougemez-vallei. We banen ons een weg door de velden met appelbomen en graangewassen op enkelsporige wandelpaden.
Daarna rijden we over kronkelige wegen naar de natuurlijke brug Imi n Ifri. Het is de moeite waard om onder de brug door te wandelen om de stalactieten van deze zeer toeristische attractie te bewonderen.
We eindigen in het fijne hotel waar we de eerste dag hebben geluncht.

Dag 8

Demnate-Marrakech (100 km)

Vandaag kun je uitslapen, tenzij je een vroege vlucht moet halen. Op deze dag nemen we afscheid... of misschien beginnen we met het plannen van je volgende reis?
Transfer naar vliegveld Marrakech (of Ouarzazate) incl.

De Dades-extra's (prijs afhankelijk van de groepsgrootte):

 1. Transfer van vliegveld naar riad Marrakech
 2. Overnachting in riad in Marrakech incl ontbijt
 3. Transfer naar Ouirgane dag 2
 4. Transfer Demnate-Marrakech vliegveld dag 8
 5. CO2 compensatie van de hele rondreis
 6. SGR (5€) en Calamiteitenfonds (2,5€)

  Desert Rats Tour (850€):

 7. 6 hotel overnachtingen (2-persoons kamer) inclusief ontbijt en diner
 8. Docker Apollo brommers (2021)
 9. Brommer verzekering (3de partij)
 10. Brandstof
 11. Een Quad-Lock mount om je telefoon aan vast te klikken (mits je een Quad-Lock telefoonhoesje hebt)
 12. Picknick of lunch bij een lokaal cafeetje
 13. Water om tijdens het rijden je camelback mee te vullen
 14. Frisdrank en chocolade repen voor onderweg
 15. Volgauto met medische uitrusting, extra brommer onderdelen en je bagage
 16. Een NL gids op een Docker Apollo
 17. De route wordt aangeboden via de smartphone app Wikiloc

 1. Retourvlucht (wij helpen u hier graag bij)
 2. Transport naar het startpunt en terug vanaf het eindpunt.
 3. Ziektekostenverzekering met repatriëring (verplicht), let op dat je ook verzekerd bent wanneer je een brommer van 50cc rijdt.
 4. 50 euro borg voor kleine schade aan de brommer
 5. Alle drankjes, neem dus voldoende Dirhams mee!
 6. Brommer kleding
Please wait...

Nee, het is ook mogelijk dat 1 persoon zich aanmeld voor deze reis. Echter is het minimum voor deze reis wel 4 personen om de reis door te laten gaan.

Nee dit is helaas niet mogelijk. U zal de brommerkleding zelf moeten aanschaffen en meenemen op reis.