• Introductie
 • Reisschema
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Prijzen en boeking
 • Reviews

Kamperen onder Bab n Ali Djbel Sahro- Mountainbike vakantie Marokko

Een mountainbike vakantie met Dades Reizen

Tijdens een mountainbike vakantie met Dades Reizen bent u vanaf het moment dat u landt op het vliegveld in goede handen.
U kunt ervoor kiezen uw eigen fiets mee te nemen; we halen u dan op met een minibusje en zorgen ervoor dat uw fietsdoos ook veilig bewaard blijft terwijl u Marokko doorkruist.
U kunt er ook voor kiezen met onze eigen “Dades”-fietsen op pad te gaan. Wij hebben de fietsen zelf nieuw gekocht en ze worden vooraf aan elke reis door een officiel fietsenmaker na gekeken en indien nodig, hersteld. Wij beschikken over fietstassen, helmen en een slot. Een bidon voor op de fiets neemt u best wel zelf mee (uit hygiene-oogpunt). Deze kunt u bevestigen aan uw fiets.

Mountainbike vakantie: Onderweg

Na een eerste heerlijke nacht in Marrakech, wordt u door onze chauffeur (met de fietsen op het dak) naar het vertrekpunt gereden. De etappes zijn tussen de 40 en 80 km/dag, afhankelijk van de stijging of daling. U gaat op pad met een uitgebreide dag-tot-dag routebeschrijving, die u vooraf aan de reis thuis gestuurd krijgt. Ook krijgt u een Marokkaanse leen-telefoon mee, waarmee u ons 24/7 kunt bereiken ter plaatse.

Mocht u tussendoor een etappe willen afbreken, dan kunt u ons altijd bellen en dan laten wij u (tegen meerkost) oppikken door een chauffeur. U kunt echter ook zelf een grand taxi tegenhouden.
Uw grote bagage wordt +/- elke 3e dag bij uw hotel bezorgd. De kleine bagage neemt u mee op de fiets. Het is evt ook mogelijk om de bagage elke dag achter u aan (of voor u uit) te laten sturen met een taxi, hier zijn extra kosten aan verbonden. Ook kunnen wij zorgen voor een “back-up-auto” indien u bijvoorbeeld met een eigen groepje reist. Vraag hiervoor een aparte offerte aan.

Fietsreizen in groep?

Op dit moment bieden wij nog geen fietsreizen in groep aan, maar hier kan verandering in komen. Indien u hierin geïnteresseerd bent, gelieve ons te contacteren! Deze reis is te boeken als individuele reis met een minimum van 2 personen.
Wij organiseren natuurlijk ook graag een fietsreis voor uw eigen groepje!

Lees hieronder het dag-tot-dag programma van de Mountainbike vakantie in de Djbel Sahro:

Reisschema

Dag 1

Aankomst Marrakech

Transfer naar een mooie riad in de oude medina.
22:00 uur Aanschuiven voor het diner op het dakterras!

Dag 2

Marrakech

08:00-10:00 Ontbijt. Vrije ochtend Marrakech. Loop bijvoorbeeld een (deel van een) wandelroute uit het boekje “Time to Momo Marrakech
(NB: voor 12u uitchecken uit de kamers in de riad: bagage kun je tijdens de lunch in de riad laten staan).

12:00-13:00 Lunch in een leuk restaurant in de medina, nabij de riad. Bv “La Terrasse des Delices”, of “Le Jardin” of “Cafe Arabe”.

13:30 Vertrek met minibus naar Boumalne Dades.

19u30 Installeren in Kasbah Tizzarouine in de Dadesvallei. Inclusief diner en djembé-avond.

Dag 3

Djbel Sahro

08:00 Ontbijt
09:00 Vertrek per VTT richting Djbel Sahro. Eén jeep met bagage en materiaal en kok zal met jullie meerijden, alsook een gids op de mountain-bike.

Tijdens de fietstocht worden alle maaltijden voorzien (lunch & water/ thee& koekjes/ diner & thee & water/ ontbijt incl koffie & thee). Verder zijn er 6 twee-persoonstenten/ 1 keuken-tent/ 1 “salon”-tent/ matjes.

NB: wie een slaapzak heeft neemt deze best mee. Voor de overige personen kunnen wij dekens voorzien. (gelieve dit op tijd door te geven)

Dag 4

Fietsdag

08:00 Ontbijt en fietsdag!
Tijdens de 3-daagse fietstocht kom je tegen: de top van Tizi ‘n Tazzazert (2283m), vertrekkend vanaf 1600m (Dades). De indrukwekkende rotsfor-maties Bab n Ali. Nomaden van de Ait Atta-stam in kamelen-haren tenten met hun vee (schaapjes/ ezels/ evt. dromedarissen). Oases verscholen in het maanlandschap. Een ruw maar oh zo mooi gebied.

16:00-18:00 Aankomst kampeerplek, diner en overnachting.

Dag 5

Laatste fietsdag

Jullie eindigen zuidelijk van de Djbel Sahro, nabij Nkob. De overnachting zal plaats vinden in de omgeving van Zagora (uurtje rijden) zodat jullie morgen op tijd op het vliegveld kunnen zijn.

Geniet van de warme douche en schone kleren ☺ in de prachtige omgeving van de Dra-vallei.
Diner en overnachting in een kasbah (lemen zandkasteel).

Dag 6

Terugvlucht

05:00 Vroeg vertrek naar Marrakech
07:00 Ontbijt onderweg (inclusief)
13:00 Aankomst Marrakech (vliegveld?)
Terugvlucht

Goede terugreis en incha’allah tot een volgende keer!

 1. 1 overnachting in riad in Marrakech incl diner en ontbijt
 2. 2 overnachtingen in kasbah (dag 2 en 5) incl diner en ontbijt
 3. 2 overnachtingen in tenten (dag 3-4)
 4. Transport dag 1 t/m 6
 5. Fietshuur dag 3-4-5,
 6. Fietstocht incl gids, helm, kok, alle maaltijden, water (dag 3-4-5)
 7. Ontbijt onderweg dag 6
 1. Lunch dag 2 (Marrakech)
 2. Lunch dag 6 (vliegveld)
 3. Overige drankjes
 4. Fooi begeleider/ kok en chauffeur(s) (+/- 60€ pp/ 12) indien tevreden.
 5. Vliegtickets/ reis- en annuleringsverzekering
Please wait...

There are no reviews yet.

Be the first to review “Mountainbike Djbel Sahro 6d”