• Introductie
 • Reisschema
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Prijzen en boeking
 • Reviews

Fietsen in Marokko- Kasbah en woestijn 10d

Fietsen in Marokko met Dades Reizen

Wanneer u gaat fietsen in Marokko met Dades Reizen bent u vanaf het moment dat u landt op het vliegveld in goede handen.

U kunt ervoor kiezen uw eigen fiets mee te nemen; we halen u dan op met een minibusje en zorgen ervoor dat uw fietsdoos ook veilig bewaard blijft terwijl u Marokko doorkruist. U kunt er ook voor kiezen met onze eigen “Dades”-fietsen op pad te gaan. Wij hebben de fietsen zelf nieuw gekocht en ze worden vooraf aan elke reis door een officiel fietsenmaker na gekeken en indien nodig, hersteld. Wij beschikken over fietstassen, helmen en een slot. Een bidon voor op de fiets neemt u best wel zelf mee (uit hygiene-oogpunt). Deze kunt u bevestigen aan uw fiets.

Onderweg:

Na een eerste heerlijke nacht in Marrakech, wordt u door onze chauffeur (met de fietsen op het dak) naar het vertrekpunt gereden. De etappes zijn tussen de 40 en 80 km/dag, afhankelijk van de stijging of daling. U gaat op pad met een uitgebreide dag-tot-dag routebeschrijving, die u vooraf aan de reis thuis gestuurd krijgt. Ook krijgt u een Marokkaanse leen-telefoon mee, waarmee u ons 24/7 kunt bereiken ter plaatse.

Mocht u tussendoor een etappe willen afbreken, dan kunt u ons altijd bellen en dan laten wij u (tegen meerkost) oppikken door een chauffeur. U kunt echter ook zelf een grand taxi tegenhouden.

Uw grote bagage wordt +/- elke 3e dag bij uw hotel bezorgd. De kleine bagage neemt u mee op de fiets. Het is evt ook mogelijk om de bagage elke dag achter u aan (of voor u uit) te laten sturen met een taxi, hier zijn extra kosten aan verbonden. Ook kunnen wij zorgen voor een “back-up-auto” indien u bijvoorbeeld met een eigen groepje reist. Vraag hiervoor een aparte offerte aan.

Fietsen in Marokko: Kasbahroute en woestijn

Vanuit de zinderende stad Marrakech wordt je met privé-vervoer naar het zuiden van Marokko gebracht, waar jullie fiets-avontuur kan beginnen. Na de Route van de Duizend Kasbahs daal je langzaam af. Het einddoel: de woestijn! Na een nacht in een Berber-tent wordt je weer opgepikt en rijd je door de Afrikaans aandoende Dra-vallei terug naar Marrakech.

Fietsreizen in groep?

Op dit moment bieden wij nog geen fietsreizen in groep aan, maar hier kan verandering in komen. Indien u hierin geïnteresseerd bent, gelieve ons te contacteren! Deze reis kun je boeken als individuele reis vanaf 2 personen.
Wij organiseren natuurlijk ook graag een fietsreis voor uw eigen groepje!

Hier vind je het dag-tot-dag schema van de fietsreis Kasbahroute & Woestijn:

Reisschema

Dag 1

Marrakech

Transfer naar een sfeervolle riad in de oude medina, diner vrij.

Loop zeker even naar de Djemaa El Fna, het kloppend hart van de Koningsstad Marrakech. Hier bruist het, al meer dan duizend jaar lang, van het leven. Verhalenvertellers, waarzegsters, muzikanten, slangenbezweerders, eetkraampjes… Je kijkt je ogen uit!

Dag 2

Telouet-Ait Bin Haddou

08u30 Transfer Marrakech - Telouet (1800m) 3 uur rijden. Evt bezoek aan paleisje van Telouet, lunch (niet incl).
13u30 Fietsen van Telouet naar Ait Bin Haddou 46 km (15 km lichte stijging, dan dalend tot 1146 m, bergweg veel bochten en niveau-verschillen, prachtige uitzichten). Overnachting in familiale auberge in Ait Bin Haddou (incl diner).

Ait Bin Haddou is de oudste ksar (gefortificeerd dorp) van Marokko, uit de 11e Eeuw. Er zijn hier vele films opgenomen zoals « The Gladiator, Prince of Persia, Lawrence of Arabia ». Het was een belangrijk handelsknooppunt op de route van de kamelenkaravaans uit Afrika !

Dag 3

Ait Bin Haddou-Skoura

Fietsen Ait Bin Haddou- Skoura (1220m) 72 km. Tot Ouarzazate beetje bergen, daarna vooral rechtdoor naar de Palmoase van Skoura. Overnachting in een eco-lode, incl diner.

De Palmoase van Skoura is de dichtstbijzijnde oase bij Marrakech. Je kunt wandelen door de oase, waar ook een eeuwenoud irrigatie-systeem te bewonderen is, dat van de khettara’s.

Dag 4

Soura-Boumalne Dades

Skoura- Boumalne Dades (1600m) 72 km, lichte stijging. Overnachting in een kasbah-hotel met uitzicht over de Dades-vallei. Incl diner.

De Dades-vallei wordt ook wel de Vallei van de Duizend Kasbahs genoemd. Een kasbah is een lemen « zandkasteel » waar rijke families tot wel 80 mensen in woonden (grootouders, kinderen, kleinkinderen…). Mogelijk om nog dieper de Dades-vallei in te fietsen (hoogste punt van de vallei op 23 km : hier slingert een weg zich naar boven voor een prachtig uitzicht).

Dag 5

Boumalne-Tinejdad

Boumalne Dades- Tinejdad (1062m) 103 km, lichte daling. Overnachting in de oude ksar net voor Tinejdad. Incl diner.

In de prachtig gerenoveerde Ksar El Khorbat is een klein Berber-museum gevestigd. Het is de moeite waard dit te bekijken ! Het is helemaal gedocumenteerd in o.a. Engels. In de Andalusische Tuin van het hotelletje kun je heerlijk eten.

Dag 6

Tinejdad-Erfoud

Tinejdad- Erfoud (1029m) 87 km. De weg gaat rechtdoor en daalt richting woestijn... ☺ Overnachting in een hotel in Erfoud. Diner incl.

Dag 7

Erfoud-Merzouga

Erfoud- Merzouga (500m) 59 km. Vandaag rijden jullie lekker naar beneden, om je einddoel te halen van deze fietstocht : de woestijn ! Houd nog wat energie over om de hoge zandduinen (tot 150m hoogte) te beklimmen.

Mogelijk om een dromedarisrit te maken en een nacht in een tentenkamp onder de sterren door te brengen. U kunt ook terugkeren naar het kasbah-hotel aan de rand van de woestijn.
Proficiat ! Jullie hebben 439 km gefietst door het prachtige zuiden van Marokko.

Dag 8

Merzouga-Dravallei

Merzouga- Dra-vallei. Jullie worden opgehaald in een 4x4 voor de laatste etappe : via de steenwoestijn bereiken jullie de Dra-vallei. Deze palmoase is met zijn 80 km de langste van noord-Afrika ! Diner en overnachting in een 17e eeuwse ksar.

Dag 9

Dravallei-Marrakech

Dra-vallei- Marrakech. Jullie steken eerst het Djbel Sahro-gebergte (zwart, vulkanisch gesteente) over en daarna de Tiz ‘n Test bergpas naar Marrakech. Overnachting in een mooie riad in de oude medina, diner incl.

Dag 10

Retour

Marrakech, transfer naar de luchthaven inclusief.

 1. Transfers in busje van/naar vliegveld
 2. Transfer naar Telouet dag 2
 3. Uw bagage komt per auto naar dag 1-dag 4-dag 8.
 4. Jeepsafari dag 8-9
 5. Dromedaristocht en overnachting in de woestijn
 6. Alle overnachtingen in HP (ontbijt en diner) of in BB, (enkel ontbijt) zoals vermeld
 7. Marokkaanse leen-telefoon incl belkrediet en 24/7 Nl-talige assistentie onderweg
 8. Michelin wegenkaart
 9. Boekje Time to Momo Marrakech (geschreven door Astrid Emmers van Dades Reizen) of Te gast in Marokko
 10. Hulp onderweg. Indien nodig (bij ziekte/vermoeidheid/ongeval/ pech) komen wij u onderweg ophalen met ons busje, of regelen wij vervoer per lokaal transport naar de eerstvolgende overnachtingsplaats. Hier zijn natuurlijk kosten aan verbonden. Dit wordt per situatie bekeken en is afhankelijk van waar u zich bevindt. In elke geval worden enkel de lokale kosten in rekening gebracht, zonder opleg !

Optioneel

 • Huur van Touring-bike in Marokko + 120 € pp
 • gids in Marrakech incl entreegelden + 40 € pp
 • Diner in Marrakech dag 1 of 9 (riad) + 16 € pp
 1. Vliegticket en reis-annuleringsverzekering. Wij helpen u hier graag bij.
 2. Overige maaltijden en drankjes (reken op 5 a 10 €/maaltijd en 1,5€/drankje)
 3. Fooien (bv in hotels/auberges/restaurants)
 4. Souvenirs ☺
Please wait...
 1. Ellen:

  Dag Astrid en Mohamed, Ik wil jullie graag bedanken voor de geweldige vakantie die we hebben gehad! Zo leuk en goed georganiseerd, het overtrof echt onze verwachtingen. We vonden de plekken om te overnachten echt top! De route interessant maar sportief toch best uitdagend. Ook de ecolodge was erg de moeite waard! En op het materiaal en de service was echt niets aan te merken. Soukran, soukran! Vrolijke groet, Ellen van der Veen

 2. Jose:

  Hallo Astrid en Mohammad.

  Huub en ik willen jullie nog heel erg bedanken voor de
  Prachtige vakantie die we hebben gehad!
  Ook Dank aan Abdellatif. Hij heeft ons prima begeleid.
  Heel graag komen we nog een keer terug om de Draa Vallei te fietsen.
  We nemen dan contact op!
  Uiteraard gaan we reclame voor jullie maken!

  Hartelijke groet
  Huub en Jose

Add a review