• Introductie
 • Reisschema
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Prijzen en boeking
 • Reviews

Individuele Fietsvakantie Marokko- Kasbahroute 8d

Individuele fietsvakantie met Dades Reizen:

Tijdens deze individuele fietsvakantie met Dades Reizen bent u vanaf het moment dat u landt op het vliegveld in goede handen.

U kunt ervoor kiezen uw eigen fiets mee te nemen; we halen u dan op met een minibusje en zorgen ervoor dat uw fietsdoos ook veilig bewaard blijft terwijl u Marokko doorkruist.
U kunt er ook voor kiezen met onze eigen “Dades”-fietsen op pad te gaan. Wij hebben de fietsen zelf nieuw gekocht en ze worden vooraf aan elke reis door een officiel fietsenmaker na gekeken en indien nodig, hersteld. Wij beschikken over fietstassen, helmen en een slot. Een bidon voor op de fiets neemt u best wel zelf mee (uit hygiene-oogpunt). Deze kunt u bevestigen aan uw fiets.

Onderweg:

Na een eerste heerlijke nacht in Marrakech, wordt u door onze chauffeur (met de fietsen op het dak) naar het vertrekpunt gereden. De etappes zijn tussen de 40 en 80 km/dag, afhankelijk van de stijging of daling. U gaat op pad met een uitgebreide dag-tot-dag routebeschrijving, die u vooraf aan de reis thuis gestuurd krijgt. Ook krijgt u een Marokkaanse leen-telefoon mee, waarmee u ons 24/7 kunt bereiken ter plaatse.

Mocht u tussendoor een etappe willen afbreken, dan kunt u ons altijd bellen en dan laten wij u (tegen meerkost) oppikken door een chauffeur. U kunt echter ook zelf een grand taxi tegenhouden.
Uw grote bagage wordt +/- elke 3e dag bij uw hotel bezorgd. De kleine bagage neemt u mee op de fiets. Het is evt ook mogelijk om de bagage elke dag achter u aan (of voor u uit) te laten sturen met een taxi, hier zijn extra kosten aan verbonden. Ook kunnen wij zorgen voor een “back-up-auto” indien u bijvoorbeeld met een eigen groepje reist. Vraag hiervoor een aparte offerte aan.

Individuele fietsvakantie: de kasbahroute

Deze fietsreis neemt je mee naar het mooie zuiden van Marokko, ook wel de « Vallei van de Duizend Kasbahs » genoemd. De reis begint in Marrakech en eindigt in Fes. De bergpassen worden met prive-transfer bedwongen (fietsen op de auto !) zodat je je energie kan sparen voor de minder zware stukken in het zuiden. Deze reis is afgestemd op de vliegtickets van Ryanair (heen op Marrakech, terug vanuit Fes of andersom).

Fietsreizen in groep?

Op dit moment bieden wij nog geen fietsreizen in groep aan, maar hier kan verandering in komen. Indien u hierin geïnteresseerd bent, gelieve ons te contacteren! Deze reis is te boeken als individuele reis vanaf 2 personen.
Wij organiseren natuurlijk graag een fietsreis voor uw eigen groepje!

Hier vind je het dag-tot-dag programma van de fietsreis Kasbahroute:

Reisschema

Dag 1

Marrakech

Aankomst Marrakech (500 m hoogte). Transfer naar een sfeervolle riad in de oude medina, diner vrij.

Loop zeker even naar de Djemaa El Fna, het kloppend hart van de Koningsstad Marrakech. Hier bruist het, al meer dan duizend jaar lang, van het leven. Verha-lenvertellers, waarzegsters, muzikanten, slangenbezweerders, eetkraampjes… Je kijkt je ogen uit !

Dag 2

Marrakech-Ait Bin Haddou

08u30 Transfer Marrakech- Telouet (1800m) 3 uur rijden. Evt bezoek aan paleisje van Telouet, lunch (niet incl).

13u30 Fietsen van Telouet naar Ait Bin Haddou 46 km (15 km lichte stijging, dan dalend tot 1146 m, bergweg veel bochten en niveau-verschillen, prachtige uitzichten). Overnachting in familiale auberge in Ait Bin Haddou (incl diner).

Ait Bin Haddou is de oudste ksar (gefortificeerd dorp) van Marokko, uit de 11e Eeuw. Er zijn hier vele films opgenomen zoals « The Gladiator, Prince of Persia, Lawrence of Arabia ». Het was een belangrijk handelsknooppunt op de route van de kamelenkaravaans uit Afrika !

Dag 3

Ait Bin Haddou-Skoura

Fietsen Ait Bin Haddou- Skoura (1220m) 72 km. Tot Ouarzazate is het een beetje bergachtig, daarna vooral rechtdoor naar de Palmoase van Skoura. Overnachting in een eco-lodge, inclusief diner.

De Palmoase van Skoura is de dichtstbijzijnde oase bij Marrakech. Je kunt wandelen door de oase, waar ook een eeuwenoud irrigatie-systeem te bewonderen is, dat van de khettara’s.

Dag 4

Skoura-Boumalne Dades

Skoura- Boumalne Dades (1600m) 72 km, lichte stijging. Overnachting in een kasbah-hotel met uitzicht over de Dades-vallei. Inclusief diner.

De Dades-vallei wordt ook wel de Vallei van de Duizend Kasbahs genoemd. Een kasbah is een lemen « zandkasteel » waar rijke families tot wel 80 mensen in woonden (grootouders, kinderen, kleinkinderen…). Mogelijk om nog dieper de Dades-vallei in te fietsen (hoogste punt van de vallei op 23 km : hier slingert een weg zich naar boven voor een prachtig uitzicht).

Dag 5

Boumalne-Tinejdad

Boumalne Dades- Tinejdad (1062m) 103 km, lichte daling. Overnachting in de oude ksar net voor Tinejdad. Incl diner.

In de prachtig gerenoveerde Ksar El Khorbat is een klein Berber-museum geves-tigd. Het is de moeite waard dit te bekijken ! Het is helemaal gedocumenteerd in o.a. Engels. In de Andalusische Tuin van het hotelletje kun je heerlijk eten.

Dag 6

Tinejdad-Er Rachidia

Tinejdad- Er Rachidia (1029m) 81 km. Overnachting in een hotel in Errachidia centrum. Diner inclusief.

Errachidia ligt in de mooie Ziz-vallei, onderaan de Hoge Atlas. Jullie hebben je eindpunt (op fiets-vlak) bereikt ! Je hebt 374km gefietst door het Zuiden van Marokko.

Dag 7

Er Rachidia-Fes

Er Rachidia- Midelt- Fes (579m) (transfer 338 km, oversteek Hoge en Midden Atlas). Vertrek om 10u naar Fes. Lunch onderweg. Overnachting in Fes in een traditionele riad in de oude medina. Diner mogelijk.

Fes is de oudste der Koningssteden. In de oude medina komt geen verkeer (behalve voetgangers en ezels !) en er wonen nog 300.000 mensen binnen de stadsmuren. Je waant je in de Middeleeuwen in de steegjes van de souks.

Dag 8

Retour

Terugvlucht uit Fes, incl transfer naar de luchthaven.

Optioneel : tour met En-talige gids langs : medersa, Kariouine universiteit (oudste ter wereld), mausoleum Idriss II, leerlooierijen, mozaïek ateliers, pottenbakkers + 40 € pp incl entreegelden.

 1. Transfers in busje van/naar vliegveld
 2. Transfer naar Telouet dag 2, transfer Errachidia-Fes dag 7
 3. Uw bagage komt per auto naar dag 1-dag 4-dag 7.
 4. Alle overnachtingen in HP (ontbijt en diner) of in BB, (enkel ontbijt) zoals vermeld
 5. Marokkaanse leen-telefoon incl belkrediet en 24/7 Nl-talige assistentie onderweg
 6. Michelin wegenkaart
 7. Boekje Time to Momo Marrakech (geschreven door Astrid Emmers van Dades Reizen) of Te gast in Marokko
 8. Hulp onderweg. Indien nodig (bij ziekte/vermoeidheid/ongeval/ pech) komen wij u onderweg ophalen met ons busje, of regelen wij vervoer per lokaal transport naar de eerstvolgende overnachtingsplaats. Hier zijn natuurlijk kosten aan verbonden. Dit wordt per situatie bekeken en is afhankelijk van waar u zich bevindt. In elke geval worden enkel de lokale kosten in rekening gebracht, zonder opleg !

Optioneel:

 • Huur van Touring-bike in Marokko + 100 euro pp
 • gids in Fes incl entreegelden + 40 euro pp
 • Diner in Marrakech dag 1 (riad) + 18 euro pp
 • Diner in Fes dag 7 (riad) + 15 euro pp
 1. Vliegticket en reis-annuleringsverzekering. Wij helpen u hier graag bij.
 2. Overige maaltijden en drankjes (reken op 5 a 10 euro/maaltijd en 1 euro/drankje)
 3. Fooien (bv in hotels/auberges/restaurants)
 4. Souvenirs ☺
Please wait...

There are no reviews yet.

Be the first to review “Kasbahroute”