• Introductie
 • Reisschema
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Prijzen en boeking
 • Reiservaringen

Marrakech- singlereis Marokko

Singlereis in Marokko

Party-time in Marrakech! Is Kerst niet helemaal jouw ding? Kies dan voor deze singlereis in Marokko en geniet van een flinke portie cultuur/ lekker eten/ leuk gezelschap en een HOT uitgaansleven naar Marrakech.

In de stad van Duizend-en-een-nacht val je van de ene verbazing in de andere. Nauwe steegjes, een paleisje verscholen achter dikke deuren, achtduizend winkeltjes, prachtige monumenten met mozaïek en stucwerk en niet te vergeten het komen en gaan van artiesten op het Djemaa El Fna plein, het kloppende hart van deze bruisende stad. Ook biedt de stad een fantastisch uitgaansleven! Dus een ideale omgeving om magische dagen door te brengen met een leuke groep mensen en je te laten verrassen door een wondere wereld, zo dichtbij Europa maar zo anders.

Wat kun je verwachten tijdens deze singlereis Marokko?

In Marrakech, de stad van Duizend-en-een-nacht val je van de ene verbazing in de andere. Nauwe steegjes, een paleisje verscholen achter dikke deuren, achtduizend winkeltjes, prachtige monumen-ten met mozaïek en stucwerk en niet te vergeten het komen en gaan van artiesten op het Djemaa El Fna plein, het kloppende hart van deze bruisende stad. Ook biedt de stad een fantastisch uitgaansle-ven! Dus een ideale omgeving om magische dagen door te brengen met een leuke groep mensen en je te laten verrassen door een wondere wereld, zo dichtbij Europa maar zo anders.

Accommodatie

Tijdens deze gezellige reis logeren we in een sfeervolle, traditionele riad in de oude medina. Het is een oase van rust in de drukte van de steegjes van de medina. Je zult je er al snel helemaal thuis voelen! Op het dakterras kun je genieten van de winterzon en van de prachtige Marokkaanse ster-renhemel. Het ontbijt is elke dag weer een feest en de muntthee vloeit rijkelijk. Je mag ook een ei-gen flesje wijn mee nemen. Je kunt kiezen voor een gedeelde kamer (twee personen, uiteraard in aparte bedden en met hetzelfde geslacht) of voor een single kamer.

Reisleiding

Al sinds 2017 is Christine werkzaam voor Dades Reizen en heeft ze haar hart verloren aan Ma-rokko. Tussen de rondreizen door is zij graag te vinden in de oude binnenstad van Marrakech, of in de rustigere Nieuwe Stad. De ‘Marrakchi’ zien haar regelmatig op haar fiets voorbij komen en groe-ten haar met Lalla Pikala; Mevrouw Fiets.

Met haar ervaring als begeleidster van single reizen weet zij als geen ander wat deelnemers ver-wachten van een vakantie. Een perfecte reis is een combinatie van leuke gezamenlijke activiteiten en ook wat vrije tijd. Dus kom met de feestdagen naar Marrakech en ontdek samen met Christine de bijzondere stad Marrakech!

Lees hieronder alle details en het dag-tot-dag programma van de singlereis Marokko.

Reisschema

Dag 1

Marrakech

Aankomst in Marrakech. Je wordt van het vliegveld opgehaald door de reisleidster Christine en samen met de chauffeur brengen zij jou naar een authentieke Riad (een klein paleisje...), midden in de oude medina. Het biedt kamers met airco, een patio met fruitbomen en een zon-neterras met jacuzzi.

Na de kennismaking met de groep gaan jullie de stad verkennen en maakt Christine jullie wegwijs in Marrakech. Wij gaan oefenen met het afdingen in 1 van de 8000 winkeltjes, bezoeken een Berber kruidenapotheek en de wolververijen en drinken een kopje koffie op een gezellig pleintje.

’s Avonds genieten jullie in de Riad van een diner in Marokkaanse sferen.

Inclusief: Transfer en diner in de Ria

Dag 2

Fietstour + paleis

Wij gaan de stad verkennen op een Pikala (fiets) en zullen onder begeleiding van een gids de geheime plekjes van Marrakech ontdekken. Ook zien wij delen van de 19 km indrukwekkende en eeuwenoude stadsmuur, om ons te laten verrassen door de hippe wijken die er achter verscholen liggen.

Na een heerlijke lunch in een bijzondere tuin, bezoeken wij een paleis met prachtige mozaïeken. Dit is een ideale uitvalbasis om de medina verder te verkennen. De rest van de middag zijn jullie vrij om de soeks en medina verder te exploreren.

Wij maken ons op om een avondje uit te gaan in de nieuwe stad. We gaan een feestelijke avond tegemoet in een van de sjiekste tenten van de stad!

Inclusief: Ontbijt, fietstour, bezoek paleisje, diner/avondje uit (incl entreegeld/ excl drankjes) en vervoer

Dag 3

Tuinen Majorelle + YSL

Als je bent bijgekomen van de feestelijke nacht kun je gaan winkelen in de buurt of nog wat cultuur snui-ven. ’s-Middags verzamelen wij ons de Riad en laten wij ons door tuc-tucs afzetten bij de we-reldberoemde tuin van Majorelle. In de namiddag valt het zonlicht het mooist voor het maken van de perfecte selfie en een leuke groepsfoto!

Ook bezoeken wij het recent geopende museum over Yves Saint Laurent; DE Franse mode-ontwerper uit zijn tijd en geliefde inwoner van Marrakech.

Wie door de mooie ontwerpen van Yves Saint Laurent nog meer zin heeft gekregen om te gaan shoppen in de nieuwe stad, kan verder wandelen langs de leuke boetiekjes die zich in de omgeving van het museum bevinden. Aansluitend is er, een restaurant gereserveerd om lekker te dineren.

Of je wordt teruggebracht naar de oude binnenstad en kunt op eigen gelegenheid ergens gaan dineren.

Inclusief: Ontbijt, transport, bezoek Tuinen Majorelle & YSL museum

Exclusief: Lunch, diner en drankje

Dag 4

Kookworkshop

Vandaag gaan wij een Marokkaans gerecht op tafel toveren. Wij gaan met onze Nederlandse gastvrouw inkopen doen op de markt en laten ons leiden naar een mooie Riad, waar wij op de patio een kookworkshop krijgen. Tijdens de lunch gaan wij elkaars kookkunsten proeven!

De ervaring biedt te zeggen dat je vrij vol bent van de heerlijke gerechten en in de avond kun je kiezen voor een lichte maaltijd in de Riad. Heb je zin in nog een feestje? Er kan optioneel een avondje uit worden geboekt bij Christine. Waarbij gedanst kan worden tot in de vroege uurtjes!

Inclusief: Ontbijt, kookworkshop incl lunch

Exclusief: Diner, avondje uit

Dag 5

Palmentuinen

Na een vrije ochtend staat er wat avontuur op het programma! Namelijk een quad-tour of, naar keuze, een dromedaris-tocht door de Palmentuinen van Marrakech. Wij volgen de gids over de zandpaden en drinken thee bij de locals.

In de avond wandelen wij richting het Djemaa el Fna plein en flaneren wij, zoals vele Marrakchi en westerse toeristen, over het beroemde plein. Hier komt het ’s avonds pas echt tot leven: je kijkt je ogen uit bij de waarzegsters, verhalenvertellers, muzikanten en meer.

Wij nemen plaats bij ons favoriete eetstalletje en laten ons verblijden met diverse gerechtjes. Tapas op zijn Marokkaans!

Inclusief: Ontbijt, transport naar Palmentuinen, Quadtocht of Dromedarisrit

Exclusief: lunch en diner

Dag 6

Wellness

Na alle indrukken van de stad en leuke activiteiten, is het tijd voor ontspanning! Wij bezoeken een traditionele Hammam en laten ons verwennen met een scrub-beurt en (optioneel) een heerlijke argan-massage.

De laatste aankopen kunnen nog worden gedaan of je sluit het bezoek aan de hammam af in de jacuzzi op het dakterras van de Riad. Zou je nog een mooie Henna tatoeage willen? Vraag aan Christine voor de mogelijkheden: wij laten het henna-meisje graag in de riad langs komen!

Deze stedentrip sluiten wij af in een restaurant met uitzicht op de Koutoubia en een spectaculaire zonsondergang.

Inclusief: Ontbijt, Hammam

Exclusief: Massage, Henna tatoeage en diner

Dag 7

Terugvlucht

Vrije ochtend, transfer naar het vliegveld en terugvlucht.

 1. Vliegtickets heen-terug incl 10 kg handbagage
 2. 6 overnachtingen in mooie riad in de oude medina met dakterras en jacuzzi, op basis van B&B. 2-persoonskamers (indeling per sexe)
 3. Transfer vliegveld (heen en terug)
 4. Diner dag 1 en 2
 5. Fietstour, avondje uit (entree + diner), bezoek tuin van Majorelle en YSL museum, kook-workshop, quad of dromedaris-rit, hammam.
 6. Boekje Time to Momo Marrakech (1 per factuur).

Optioneel:

 1. Verblijf verlengen
 2. Avondjes uit te boeken, bekend in december
 3. Massage, Henna tatoeage
 1. Diner dag 3 t/m 7, overige maaltijden en drankjes.
 2. Fooien voor hotelpersoneel, chauffeur en gidsen (voorzie +/- 25€ pp ).
 3. Zakgeld voor souvenirs!
 4. Evt extra ruimbagage (52€/ 20 kilo)
 • Prijs
  Begin
  Eind
  Groep (min-max)
  Prijs
   
 • Prijs PP incl. vlucht
  Begin donderdag 24 december 2020
  Eind woensdag 30 december 2020
  1 - 12 Pax
   
 1. :

  ‘s Avonds als ik op mijn bank uit mijn raam kijk, kijk ik ook uit over het markt-plein maar dat is toch anders als het plein in Marrakech haha! En dan mis ik het wel! Ik heb van mijn collega een Marokkaans kookboek gekregen, dus ik moet aan de slag! Maar dat moet lukken toch, na onze kookworkshop!? Ik ben blij dat ik je ontmoet heb, op persoonlijk vlak, maar ook op gebied van Reisleider! Het was een mooie reis, juist ook met de bezienswaardigheden waar je anders zelf niet zou komen. De musea, de tuinen, prachtig! Maar ook de watervallen, de bergwandeling, de kookworkshop, het shoppen en de lo-kale hamam! En ik kan nu snookeren….:-) Marokko heeft toch wel mijn hart veroverd en dit was zeker niet de laatste keer dat ik er geweest ben! Lieve Astrid, ga zo door, ik word heel enthousiast en geinspireerd door mensen zo-als jij! Wandy van Schaik, Zaltbommel

Add a review