• Introductie
 • Reisschema
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Prijzen en boeking
 • Reiservaringen

Dades Special “Imilchil Festivalreis”

In de loop der jaren heeft Dades Reizen een paar unieke reizen uitgestippeld en op de markt gebracht. De Festivalreis naar Imilchil is een van deze Dades Specials!

Tijdens deze bijzondere reizen duiken we nog dieper de cultuur in. Ons groepje bestaat uit maxi-maal 11 personen en NL reisbegeleiding. We reizen in twee Toyota Landcruisers met de bagage op het dak. Zo kunnen we van de gebaande paden afgaan en nog mooiere routes en pistes ontdekken, zoals een stuk van Paris Dakar naar de hoge zandduinen van Chigaga (/ de adembenemende Tizi n Test bergpas).

Deze reis

Tijdens deze reis ontdekken we een authentiek stukje Marokko. We gaan op trekking bij de Berbers in de Hoge Atlas en we slapen twee nachten in de woestijn. We ontdekken het bruisende Marrakech en we hopen een glimp op te vangen van het befaamde Huwelijksfestival dat jaarlijks in september plaats vindt. Deze eeuwenoude Berberse traditie is gebaseerd op de mythe van Isli en Tislit (de Berberse Romeo en Julia).
Wil je een kijkje achter de schermen van het echte Marokko, dan is deze reis zeker iets voor jou!

De festivals

We nemen jullie mee naar gebieden waar niet veel toeristen komen. Hierdoor komen we in contact met de lokale Berbers en hun traditionele leefwijze in de afgelegen bergdorpen. Tijdens de Festivals kleden de vrouwen zich op hun allermooist en doen de mannen inkopen op de sfeervolle jaarmarkt. Daarnaast wandelen we, kijken we of worden we bekeken en onderhandelen we over een traditioneel sieraad of een handgemaakt tapijtje. We worden uitgenodigd op de thee of op de couscous en leven op het eeuwenoude ritme van de dag. Dit is puur genieten, maar ook leren van deze andere wereld.

Deze reis is gegarandeerd bij inschrijving van 4 personen. Er kunnen max. 11 personen mee. Elke reis is uniek. Bovendien spelen wij in op de actualiteit en staan open voor alle verrassingen die op onze weg komen (feesten, bruiloften, speciale wensen en ideeën van de reizigers, uitnodigingen bij de lokale bevolking etc etc). Dit zorgt voor het unieke karakter van onze reizen!
NB: het huwelijksfestival in Imilchil vindt niet op een vaste datum plaats. Het kan dus zijn dat door omstandigheden (gewijzigde datum) de reisroute gewijzigd moet worden, of dat het festival zelfs helemaal niet plaats vindt (ivm weersomstandigheden bv). In dit geval zorgen wij voor een interessant alternatief. Tot nu toe zitten we elk jaar goed met de reisdata!!

Lees hieronder het dag-tot-dag programma van de Festivalreis Imilchil:

Reisschema

Dag 1 en 2

Aankomst Marrakech

Aankomst Marrakech. Hier vinden we een prachtige mix van broeiend Afrika, en de Arabische mystiek van 1000-en-1-nacht. Urenlang kun je je ogen uitkijken bij de slangenbezweerders en verhalenvertellers op de Djemaa-el-Fna, slenteren door de souks, afdingen op souvenirs. Natuurlijk staat er ook cultuur op het programma, zoals het bezoek aan het Paleis en de tuinen van Yves Saint Laurent. Een oase van rust in de hectiek van deze wereldstad... Jullie zullen overnachten in de sfeervolle Riad Orange in de oude Joodse wijk Mellah. Geniet van de persoonlijke service, het grasgroene dakterras met jacuzzi en van het getsjirp van de vogeltjes in de fruitbomen die de patio sieren

Dag 3

door Hoge Atlas naar Dadesvallei

Vandaag steken we de indrukwekkende bergpas over naar het zuiden van Marokko. Hier leven de Berbers nog zoals ze al eeuwen leven en sieren de lemen kasba's de vruchtbare valleien. We komen aan in een mooie Kasbah met een mooi zwembad en met uitzicht over de Dades-vallei. Diner en overnachting.

Dag 4, 5, 6

Imilchil Festival

We dringen nog dieper door in het Atlas-gebergte, naar de regio van Imilchil. Hier wordt elk jaar de grote Huwelijks-moussem georganiseerd, onder alle nomaden en halfnomaden die in de Hoge Atlas wonen. Het is de gelegenheid om inkopen te doen op de grote jaarmarkt, om kennismakingen met andere nomaden-families te vernieuwen en natuurlijk om op zoek te gaan naar een geschikte partner. Dans, zang, mooie klederdracht: wij dompelen ons onder in deze unieke ervaring.

Dag 7 en 8

Wandelen Dades- en Rozenvallei

De komende dagen verkennen we de “Vallei van de Duizend Kasbahs” en de afgelegen Rozenvallei. We wandelen door dit gebied, en genieten volop van de prachtige natuur. We overnachten in kleine auberges bij de lokale bevolking. De gastvrijheid van de Berbers in deze regio is legendarisch!

Dag 9 en 10

Ouarzazate

Na de vele indrukken die wij hebben opgedaan, gaan wij ontspannen in een mooie maison d’hote nabij Ouarzazate. Er is tijd om een wasje te doen of te relaxen aan het zwembad. De liefhebbers kunnen nog de filmstudio’s bezoeken van het Hollywood van Marokko. Ook kun je genieten van een traditionele hammam en een massage door de beste masseuse van Ouarzazate. (full body argan massage).

Dag 11 en 12

via Dra-vallei naar Woestijn

Via de groene Dra-vallei (langste palm-oase van Noord-Afrika) reizen we zuidelijk richting de woestijn. Je waant je nu echt in Afrika! Vrouwen met takkenbossen op de rug, kinderen op ezeltjes en mannen die gezellig kletsen en thee drinken op de trappen van de moskee. We gaan met dromedarissen de woestijn in en brengen een onvergetelijke nacht door onder de duizenden sterren…

Dag 13

Woestijn naar Ait Bin Haddou

Wij nemen afscheid van de woestijn en rijden terug richting Ait Ben Haddou waar wij zullen overnachten. Een bijzondere ksar (gefortificeerd dorp) dat sinds 1987 als werelderfgoed door Unesco is verklaard. En wist je dat hier deels de Gladiator is opgenomen? En scenes uit Game of Thrones?

Dag 14

Marrakech

Nog eens zullen wij het prachtige Atlasgebergte oversteken om ons te installeren in Riad Orange. De middag is vrij te besteden in Marrakech; shoppen, relaxen op het dakterras, musea be-zoeken.

’s Avonds laten we ons verleiden door de vele geuren op het plein, en nemen we plaats bij één van de vele kraampjes. Op de achtergrond de trommels van de Berbergroepjes en de fluit van de slangenbezweerder.

Dag 15

Marrakech terugvlucht

 1. Tijdens de rondreis alle overnachtingen op sfeervolle locaties, eenmaal bij de lokale bevolking. Op basis van 2 persoons-kamers. Meestal eigen badkamer, soms niet (trekking, woestijn). Authenticiteit is troef.
 2. Op basis van half-pension behalve dag 1, 2 en 14.
 3. Nl-talige begeleiding.
 4. Dromedaris-rit en overnachting in woestijnkamp
 5. Atlas-trekking incl alle maaltijden (dag 7-8)
 6. Alle vervoer, van het moment dat het vliegtuig landt… We reizen met een minibusje. Klein groepje 4 a 12 personen
 7. Alle excursies en entreegelden
 8. Vliegtickets Eindhoven-Marrakech of Amsterdam-Marrakech incl 10 kg handbagage
 1. Reis- en annuleringsverzekering. Wij helpen u hier graag bij.
 2. Lunch en drankjes. Reken op +/- 5 € per maaltijd en 1 €/drankje.
 3. Diner dag 1, 2 en 14. (totaal zakgeld 150 € voor de hele reis)
 4. Fooien voor chauffeur, hotelpersoneel en gids.
 5. Zakgeld voor souvenirs!
 6. Hammam en Argan-massage optioneel
 7. Extra ruimbagage
 • Prijs
  Begin
  Eind
  Groep (min-max)
  Prijs
   
 • Prijs Groepsreis sept 2021 (incl vlucht)
  Begin zondag 12 september 2021
  Eind zondag 26 september 2021
  2 - 12 Pax
   
 1. :

  Hallo Astrid,

  Het was voor mij een hele bijzondere ervaring om bij jullie in Marokko te zijn. Zoals ze daar leven en vooral met elkaar vond ik heel mooi om te zien. De mensen zijn er voorelkaar en dat voelt goed. Ik wil je nog eens bedanken voor deze mooie reis. ook voor al je verhalen, dat is leuk om te ho-ren, hoe jij dat beleeft. Nele was geweldig voor ons en een hele goeie gids. groeten uit Egmond van Emmy

 2. :

  Hoi Astrid en Nele Inmiddels alweer in de dikke kleren en zelfs een beetje nachtvorst op de vooruit gehad. Zittend naast mijn houtkacheltje, even een terugblik op onze reis naar Marokko. We hebben genoten van Marokko en een leuke indruk gekregen van het land. Wat een prachtige natuur en een aardige en hartelijke mensen. De reis was afwisselend met in de eerste week veel klmtrs. reizen met de auto. Overigens met een chauffeur die geweldig kon rijden en op en bescheiden manier leuk aanwezig was. Achterin de auto is het tijdens de rit door de woestijn wel even afzien, maar dan weet je met-een hoe Parijs Dakar voelt als je met je kop tegen het dak aanzit! Imilchil en het huwelijksfestival, kan eigenlijk als zodanig niet meer aangeprezen wor-den. Er is een gezonde weerstand van de berbers tegen inmenging van bui-tenaf op dit gebeuren, hebben we gemerkt. Dus zullen de berbers dit volgend jaar ook wel weer in het geheim houden. Het theaterstukje op het podium is een slap aftreksel en duurt hooguit 10 minuten. De jaarmarkt had ik niet wil-len missen en vergoede veel. Na al het reizen met de auto was het heerlijk om met de wandelschoenen aan de valleien te verkennen. We hadden een kundige en zorgzame gids die onze 82 jarige mede reisgenoot met veel ge-duld over de lastige stukken loodste. Maar…zijn houding was niet altijd even gepast en soms vond ik hem iets te mans. Van Nele heb ik genoten! Lief, zorgzaam en heel goed in het omgaan met de verschillende mensen in dit di-verse gezelschap. Zelfverzekerd en op een goede manier aanwezig en met haar zou ik zo weer een reis doen! Ons kleine reisgezelschap was heel di-vers en daarom ook zo leuk. M. is natuurlijk een klasse apart. Zoiets kom je maar een keer in je leven tegen! Wat een energie en levenslust. P. en H. : mooi als je de kans krijgt om een poosje met deze bijzondere mensen op te trekken. Het eten was vooral op de locatie waar wij jullie ( Astrid en Mo) ont-moeten, heel erg lekker. Verder was het over het algemeen prima maar wel met wat weinig variatie voor die verwende toeristen. De overnachtingen wa-ren goed geregeld, afwisseldend in comfort en soms gelegen op hele mooie locaties met voldoende afwisseling in authentiek en luxe. Het kleinschalige van Dades en de persoonlijke benadering spraken mij erg aan en op dat ge-bied kwamen mijn verwachtingen helemaal uit. Mond op mond reklame doet de rest! Lieve Astrid en Nele, bedankt voor de geweldige reis en hopelijk nog een keer tot ziens.
  Groetjes Hannie Wetsteijn, Alkmaar NL

 3. :

  Beste Astrid, Via deze weg wil ik je bedanken voor een onvergetelijke reis die je voor ons heb georganiseerd. Ik kan oprecht zeggen dat ik ook van het land ben gaan houden en zeker nog eens terug ga keren. Het liefst morgen nog. De authenticiteit en de gastvrijheid zal me altijd bijblijven evenals het mooie landschap. Ik hoop in de toekomst nog eens via Dades te mogen reizen. Nogmaals heel erg bedankt! Groetjes, Marinka Bos

Add a review