• Introductie
 • Reisschema
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Prijzen en boeking
 • Reviews

Toubkal-trekking Marokko kaartje

Originele wandelreizen Marokko:

Dades Reizen biedt enkele originele wandelreizen in Marokko aan. Tijdens deze reizen ontdekt u gebieden in Marokko die nog niet zijn platgetreden door het toerisme. In elke regio werken wij samen met lokale gidsen die zijn gespecialiseerd in hun regio.
Er zijn wandelreizen van verschillende niveau’s. Zo kunt u voor een stevige uitdaging de Hoge Atlas in trekken. Of zou u graag de Toubkal trekking bijwonen? In de Valleien en Anti-Atlas kunt u  ook lichtere wandelingen maken. Om de reis te kiezen die perfect op het seizoen en uw niveau is afgestemd neemt u het best even contact op met Dades Reizen.

Tijdens de Toubkal trekking:

De gidsen spreken zowel Frans als Engels. Tijdens uw trekking gaat er ook een kok mee die u 3x per dag van een heerlijke en gezonde maaltijd voorziet. Wij kunnen rekening houden met speciale dieetwensen tijdens onze wandelreizen Marokko.

Verder reizen er muilezels of dromedarissen mee voor uw bagage en voor de proviand. Deze worden vergezeld door hun “baasjes”: de dromedaris-drijvers of de muilezel-drijvers. Zij behandelen hun beesten als huisdieren! Het zijn hun “Mercedessen”. Ze zijn hier heel trots op en ze gaan er liefdevol mee om. Deze mannen spreken vaak enkel Berbers of soms Arabisch.

Wij geven u voor de reis gedetailleerde informatie mee over het “tippen” van gidsen, kok en muilezel- / dromedaris-drijver.

Toubkal trekking Marokko

Beklim de hoogste top van Marokko, de Jbel Toubkal (4.167m). Een compleet verzorgde trekking van 6 dagen, onder deskundige En-talige begeleiding, incl alle maaltijden en een muilezel voor de bagage. Incl transfers van en naar Marrakech. In de winter ligt er sneeuw dus wordt de klim moeilijker! Je hebt dan stijgijzers nodig (supplement +30€ pp).

Wandelreizen Marokko individueel of in groep?

Op dit moment bieden wij nog geen wandelreizen in groep aan, maar hier kan verandering in komen. Indien u hierin geïnteresseerd bent, gelieve ons te contacteren! Deze reis is te boeken als individuele reis met een minimum van 2 personen.
Wij organiseren natuurlijk graag een wandelreis voor uw eigen groepje!

Lees hieronder het programma van de Toubkal trekking met overnachtingen in gites. Wij hebben ook een programma van 6 dagen met overnachtingen in tenten. Contacteer ons indien u dit wenst te ontvangen!

Reisschema

Dag 1

Marrakech - Asni-Imioughlad

1950m
Een geasfalteerde weg leidt ons naar het dorpje Imioughlad (vertrek rond 08u na het ontbijt). De ploeg met gids, kok en muilezeldrijvers wacht jullie op. Na de kennismaking en het voorbereiden van de muilezels, wandelen we door het mooie dorp en dan verder naar de top Tacht (2000m) met schitterend uitzicht over de regio. Na een afdaling van een uur arriveren we in het dorpje Ait Assa, in een vallei met kleurrijke aarde. Overnachting bij de lokale bevolking
(totaal 1,5 uur in de auto, 4,5 uur wandelen)

Dag 2

Ait Assa - Tizi Oussem-Cascades de Tamssoult- terug naar gite in Tisi Oussem (1950)

Na het ontbijt vertrekken we naar Tizi Oussem, het hoogstgelegen dorpje van de vallei. Hier heb je zicht op de velden en de ben je nabij de watervallen van Tamsoult op 2400m hoogte. We houden een pauze middenin de natuur om te lunchen (een Berberse salade met tonijn of makreel, sinaasappels en natuurlijk muntthee). Daarna houden we een siesta in de schaduw van de waterval. We keren terug naar Tizi Oussem om in onze gite bij een Berberfamilie te overnachten.
(5 uur wandelen totaal)

Dag 3

Tizi Oussem- Top van Mzik (2450m) Aremd (1900m)

We klimmen naar de op van de berg Mzik, terwijl we genieten van de prachtige uitzichten. Na een kleine pauze op de top, dalen we af naar de mooie vallei van Imlil en zijn groene landschap, gelegen in een vruchtbaar gebied. Onze kok wacht ons al op met de lunch, in de schaduw van enkele grote notenbomen. Nog een uur wandelen verder, arriveren we in een gite in Aremd.
(totaal 5 uur wandelen)

Dag 4

Aremd- Toubkal-hut (3100m)

Het is een mooie klim naar het dorpje Aremd en vervolgens langs de marabout (beschermheilige) van Sidi Chamharouche. We arriveren in de hut op 3100m, de hoogste hut in dit hooggebergte. Overnachting.
(totaal 5 uur wandelen)

Dag 5

Toubkal-hut – Beklimming Toubkal (4167m)- terug naar hut

We beklimmen vandaag de Toubkal: de hoogste top van noord-Afrika: niet zomaar voor watjes. We vertrekken zo vroeg mogelijk om te kunne profiteren van de frisse lucht en de stilte op de berg. Vanop de top van de Toubkal (4167m) rijkt het zicht ver! We zien de top van de Siroua en ook de vlakte van Marrakech. We dalen terug af naar de hut waar we lunchen en genieten van een glaasje Whiskey Berbere (muntthee). Vrije middag.
(totaal 3 uur klimmen, 2 uur afdalen)

Dag 6

Toubkal-hut- Imlil- Marrakech

08u Ontbijt en daarna dalen we rustig af via dezelfde weg naar de marabout van Sidi Chemcharouch op 2250m. Deze beschermheilige stond erom bekend om geesteszieken te genezen (de Koning der Duivels). De beschermheilige zie je nu in de vorm van een witgeschilderde steen. Lunch in Imlil. 4 uur Afdalen richting de weg, daarna terugkeer naar Marrakech.
(totaal 4 uur wandelen, 1,5 uur auto).

 1. transfer Marrakech- Hoge Atlas en retour
 2. 5 overnachtingen in basic gites, af en toe een warme douche
 3. alle maaltijden vanaf lunch dag 1 t/m lunch dag 6
 4. diensten van een lokale gids, kok en muilezel voor de bagage
 5. Water, koffie en thee tijdens de trekking
 6. regelen van stijgijzers indien er sneeuw op de top ligt
 1. overige drankjes
 2. fooien voor de gids, kok en mailezeldrijver
 3. Overnachting in Marrakech voor of na de trekking (desgewenst kunnen wij dit voor u regelen)
Please wait...

There are no reviews yet.

Be the first to review “Toubkal trekking”