• Introductie
 • Reisschema
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Prijzen en boeking
 • Reviews

Rozenvallei Marokko: wandelen in Valleien en KlovenRozenvallei Marokko (Valleien en Kloven)

Ga op ontdekking in de relatief onbekende, maar oh zo mooie, Rozenvallei in het zuiden van Marokko. De Rozenvallei dankt zijn naam niet alleen aan de duizenden rozenstruiken die hier in april in bloei staan, maar ook aan de rode kleur van het gesteente (waaruit ook de dorpjes zijn opgetrokken).
We steken enkele hoge toppen over om in de grotendeels geïsoleerde Vallei van M’Goun te arriveren, waar de Berbers nog zonder electriciteit en stromend water overleven. We waden door enkele canyons, dus neem je waterschoenen mee! Overnachting in tenten.

Rozenvallei Marokko-onderweg:

De gidsen spreken zowel Frans als Engels. Tijdens uw trekking gaat er ook een kok mee die u 3x per dag van een heerlijke en gezonde maaltijd voorziet. Wij kunnen rekening houden met speciale dieetwensen tijdens onze wandelreizen Marokko.

Verder reizen er muilezels of dromedarissen mee voor uw bagage en voor de proviand. Deze worden vergezeld door hun “baasjes”: de dromedaris-drijvers of de muilezel-drijvers. Zij behandelen hun beesten als huisdieren! Het zijn hun “Mercedessen”. Ze zijn hier heel trots op en ze gaan er liefdevol mee om. Deze mannen spreken vaak enkel Berbers of soms Arabisch.

Wij geven u voor de reis gedetailleerde informatie mee over het “tippen” van gidsen, kok en muilezel- / dromedaris-drijver.

Wandelen in groep?

Op dit moment bieden wij nog geen wandelreizen in groep aan, maar hier kan verandering in komen. Indien u hierin geïnteresseerd bent, gelieve ons te contacteren! Deze reis is te boeken als een individuele reis vanaf 2 personen.
Wij organiseren natuurlijk graag een wandelreis voor uw eigen groepje!

Lees hieronder het dag-tot-dag programma van deze wandelreis "Valleien en Kloven":

Reisschema

Dag 1

Marrakech

Aankomst Marrakech
Transfer van de luchthaven naar een mooie riad midden in de oude medina. De avond is nog jong, dus genoeg tijd om sfeer op te snuiven op de Djemaa El Fna, het kloppend hart van de stad! We dineren in de nabijheid van slangenbezweerders, waarzeggers, muzikanten…

Dag 2

Marrakech-Rozen-vallei

Vandaag steken we de Tizi ’n Tichka bergpas over. We nemen een kijkje in Aït Bin Haddou, Unesco werelderfgoed: een oude ksar (gefortificeerd dorp) die als decor voor vele films heeft gediend (oa The Gladiator, Lawrence of Arabia). We vervolgen onze weg naar Boutahrar in de Rozenvallei, beginpunt van onze trekking! Overnachting in eenvoudige gite (met douche).

Dag 3 t/m 8

Trekking M’goun-canyon

We beginnen aan onze 6-daagse trekking door de Atlas. Van hoge toppen tot paradijselijke valleien en wadend door de rivier passeren we nauwe kloven, steile kliffen en afgelegen Berberdorpjes. We worden vergezeld door muilezeltjes om onze bagage te dragen, en een kok om ons alle dagen van heerlijke maaltijden te voorzien. We overnachten in tenten, en af en toe in een eenvoudige gite (met douche). We wandelen zo’n 6 uur per dag, dus een goede conditie is noodzakelijk. We komen in valleien zonder elektriciteit, waar het enige water door de rivier stroomt. Dit is een hele mooie periode in het jaar: het zonnetje schijnt al lekker, maar het is nog niet te heet! Misschien zien we op de Mount Mgoun nog wat restjes sneeuw liggen…

Traject: Rozenvallei, Vallei van M’Goun, Kloven van M’Goun, Dades-vallei.

Dag 8

Boumalne Dades

Tegen het eind van de dag komen we aan in Boumalne Dades, hoofdstad van de Dades-vallei, ofwel de Vallei van de Duizend Kasbahs. In de prachtige Kasbah Tizzarouine kunnen we nog een dagje bijkomen, en nagenieten van de onvergetelijke ervaring in de Atlas.

Dag 9

Relax!

Voor de liefhebbers staat er een bezoekje aan een traditionele hammam gepland (argan-massage mogelijk)! Ook het grote zwembad is erg aanlokkelijk. Helemaal ontspannen sluiten we de dag af. Klaar voor nog een heerlijke tajine en een feestelijke djembe-avond!

Dag 10

Ouarzazate

We verlaten de Vallei van de Duizend Kasbahs, en komen via de kasbah van Skoura in Ouarzazate. Deze stad is het Hollywood van Marokko. In Ouarzazate kunt u de Kasbah van Taorirt en de beroemde filmstudio’s bezoeken. Overnachting in een kasbah-hotel in de palmentuinen

Dag 11

Ouarzazate/Marrakech

Transfer naar Marrakech voor diegenen die terugvlucht hebben uit Marrakech. De anderen hebben een vrije dag! Ouarzazate is een relaxte stad, waar je gemakkelijk vrij kunt rond lopen. Ook zijn workshops mogelijk zoals paardrijden of quad-rijden in de palmentuinen, mountainbiken naar een oase, koken met de lokale bevolking, een weeshuis bezoeken of traditionele Berberse dolken maken!

Dag 12

Retour

Terugvlucht vanuit Ouarzazate.

 1. Alle vervoer ter plaatse
 2. 6-daagse trekking incl. gidsen, kok, muilezels en muilezeldrijvers.
 3. Alle overnachtingen en maaltijden zoals aangegeven in reisschema (BB= ontbijt, HP= ontbijt/diner, VP= ontbijt, lunch en diner)
 4. Hammam dag 9.
 5. SGR-garantie
 6. transport naar Marrakech dag 11

Optioneel

 1. Reis-en annuleringsverzekering van Mondial Assistance.
 2. Full body argan-massage dag 9 (30 € pp)
 3. Begeleiding door NL gids
 1. Vliegtickets, reken op +/- 250 euro pp
 2. 2,5 euro per factuur bijdrage calamiteitenfonds
 3. Souvenirs
 4. Fooien
Please wait...

There are no reviews yet.

Be the first to review “Rozenvallei Marokko -Valleien en Kloven”