• Introductie
 • Reisschema
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Prijzen en boeking
 • Reviews

Wandelvakantie december-Djbel Sahro en Woestijn

Wandelvakantie december: Djbel Sahro en Woestijn

Terwijl je in Europa al je dikke winterjas moet aantrekken, is de Djbel Sahro (het zwarte gebergte) in het zuiden van Marokko in het najaar en winter nog heerlijk van temperatuur. Het is daarom uitermate geschikt als wandelvakantie in december! Het vulkanische gesteente houdt de warmte van de zon vast, waardoor het zeer aangenaam is voor een meerdaagse trektocht! Van maanlandschappen tot vruchtbare oases, bewoond door de dappere nomaden van de Aït Atta-stam. Per dag stappen we zo’n 5 a 6 uur. We lopen over plateaus en door kloven, steken de hoogste top van de Djbel Sahro over (2592 m), komen langs typische dorpjes, nomaden met hun kuddes en oude kasbahs en genieten optimaal van de vriendelijkheid van de mensen en het natuurschoon. De Aït Atta die deze streek bewonen zijn de laatste Berberstam die verzet boodt tegen de Franse bezetting. Zij werden pas in 1934 overwonnen!

Tijdens de trekking dragen muilezels onze bagage en zijn alle maaltijden inbegrepen. We zullen vooral slapen in tenten (voorzien door ons), bij de bewoners en soms in een gite.

Onderweg bij deze wandelvakantie in december:

De gidsen spreken zowel Frans als Engels. Tijdens deze wandelvakantie in december gaat er ook een kok mee die u 3x per dag van een heerlijke en gezonde maaltijd voorziet. Wij kunnen rekening houden met speciale dieetwensen tijdens onze wandelreizen Marokko.

Verder reizen er muilezels of dromedarissen mee voor uw bagage en voor de proviand. Deze worden vergezeld door hun “baasjes”: de dromedaris-drijvers of de muilezel-drijvers. Zij behandelen hun beesten als huisdieren! Het zijn hun “Mercedessen”. Ze zijn hier heel trots op en ze gaan er liefdevol mee om. Deze mannen spreken vaak enkel Berbers of soms Arabisch.

Wij geven u voor de reis gedetailleerde informatie mee over het “tippen” van gidsen, kok en muilezel- / dromedaris-drijver.

Wandelreizen Marokko in groep of individueel?

Op dit moment bieden wij nog geen wandelreizen in groep aan, maar hier kan verandering in komen. Indien u hierin geïnteresseerd bent, gelieve ons te contacteren! Deze reis is te boeken als een individuele reis vanaf 2 personen.
Wij organiseren natuurlijk graag een wandelreis voor uw eigen groepje!

Lees hieronder het dag-tot-dag programma van deze wandelreis "Djbel Sahro en Woestijn":

Reisschema

Dag 1

Ouarzazate

Aankomst in Ouarzazate, overnachting in een kasbah-hotel in de Palmentuinen.

Dag 2

Tagdilte

Transfer naar Tagdilte (1650m). Muilezels en muilezeldrijvers van de stam de Ait Atta, staan hier klaar voor de eerste wandeldag. We beginnen aan de oversteek van Djbel Sahro, het »Zwarte Gebergte »! Onze baggage zal worden gedragen door ezeltjes, we zullen overnachten in tenten/gites. Eindpunt vandaag Almou ‘n Oughioul (2100m), na 6 uur wandelen.

Dag 3

Tizi ‘n Ovargne en Tizi ‘n Kouaouch

Een pittige klim vandaag, we moeten maar liefst 2 toppen over. De eerste, de Tizi ‘n Ovargne, is 2550m hoog. De volgende top (Tizi ‘n Kouaouch) is met zijn 2600 meter de hoogste van de Djbel Sahro! Onderweg zien we vele kleine hutjes en tenten van semi-nomaden, die in het voor-en najaar door de Djbel Sahro trekken met hun kuddes. We slaan onze tenten op in Igli.

Dag 4

Trekking Djbel Sahro

Via het fantastische en mysterieuze plateau van Taggourt (op 1800m hoogte) dalen we weer af. Onderweg laten we onze fantasie los op de vreemde rotsformaties (een kamelenkop, een olifant, een bos van rots-pilaren…). Na 5 uur wandelen bereiken we de imposante “poort” Bab ‘n Ali. De metershoge rotspilaren domineren het landschap.

Dag 5

Tazzarine

Via de vallei van Tacendach bereiken we het eindpunt van de trekking, het dorpje Hannedour, op 1150m hoogte.
We verplaatsen ons naar de oase van Tazzarine voor een warme douche!

Dag 6

Woestijn

Via de hamada, de grote lege vlakte van de steenwoestijn, bereiken we de hoge zandduinen van de Sahara! Aan de voet van de Erg Chebbi staan dromedarissen al op jullie te wachten, om je mee te nemen naar een kamp midden tussen de duinen. Na een mooie zonsondergang en een heerlijke tajine is het genieten van de duizenden sterren…

Dag 7

Dadesvallei

Na een laatste blik op de woestijn rijden we via het dorpje Rissani (3x/week wordt hier een traditionele souk gehouden) richting de Todra-kloof. De 300m hoge rotswanden zijn erg indrukwekkend! We overnachten in de Dades-vallei, in de prachtige kasbah (een lemen zandkasteel) Tizzarouine, met een panoramisch uitzicht over de Vallei van de Duizend Kasbahs. We sluiten af met een swingende djembe-avond!

Dag 8

Retour

Transfer naar Ouarzazate en terugvlucht (of verlenging van de reis in Marrakech).

 1. Alle vervoer ter plaatse
 2. Transfer van/naar Marrakech
 3. 4-daagse trekking incl. gidsen, kok, muilezels en muilezeldrijvers incl alle maaltijden.
 4. Alle verdere overnachtingen op basis van DP (ontbijt en diner)
 5. Overnachting in tentenkamp in de woestijn, incl dromedarisrit.
 6. SGR-garantie
 7. Begeleiding door Nl-talige gids (bij groepsreis, anders lokale gids)

Optioneel

 1. Reis-en annuleringsverzekering van Mondial Assistance.
 2. Full body argan-massage dag 9 (30 € pp)
 3. Verlenging Marrakech
 1. Vliegtickets, reken op 150 a 400 € pp
 2. 2,5 € per factuur bijdrage calamiteitenfonds
 3. Souvenirs
 4. Fooien
Please wait...
 1. Vera:

  Hoi Astrid, Wij hebben een super reis gehad waar we nog veel aan terug denken. Abdolah was een erg goede chauffeur die ons veel kon vertellen over het leven als trotse berber, De lange autorit naar door de mooie bergen heeft ons alles erg ver-rast hoe mooi dit was. Slapen in de woestijn was ook een belevenis op zich. Bij de wandeltocht hadden we een goede gids die ons door de bergen begeleidde en mijn moeder extra aandacht gaf bij de moeilijke berg-weggetjes. Wil je Abdolah nog maal bedanken namens ons. Groeten Vera Willems

Add a review